Pentru ca vine sezonul rece nu ne mai facem probleme ca incalzim casa asa ca putem porni oricand cuptoarele si coace niste cornuri numai bune de luat la pachet pentru scoala sau servici. Se pot face cu diverse umpluturi, de data aceasta eu le-am facut cu prune proaspete.
Ingrediente
2oua\
500 gr făină
150 greu zahar
1 cub drojdie
250 ml lapte
1 ou pentru uns sau puțin suc de roșii;)
- Se pune laptele la incalzit. Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut. peste faina, se adauga restul de lapte si cel cu drojdie , zaharul, sarea, uleiul, ouale batute si se framanta un aluat( este moale si un pic lipicios) Se lasa sa creasca timp de o ora ,1h30 min.
- Dupa ce a crescut se imparte in 4 parti dupa care de intinde niste foi rotunde se portioneaza in opt bucati se pune bucati de prune si putin zahar pe partea mai lata se ruleaza apoi se pune in tava de copt si se mai lasa inca 40-50 min sa creasca.
- Dupa ce au crescut se ung cu ajutorul unei pensule cu un ou batut sau suc de rosii si se dau la cuptor,( care a fost incalzit in prealabil), timp de 20 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu