Daca pepeni in saramura se afla pe locul intai in topul muraturilor atunci ardei grasi umpluti cu varza sunt in continuarea caestei liste. Atat de buni langa o friptura sau atunci cand pur si simplu vrei o mancare de cartofi dar cu ceva acru pe langa.
Bun , ca sa nu va fac pofta va las aici reteta mea de ardei umpluti cu varza.
Ingrediente
Ardei grași
Varza
Morcovi
Țelină
Hrean
1 lingura sare la 1 litru de apa
Boabe de piper
Boabe de muștar
Mod de preparare
Pentru un borcan de 5 litri au incaput 16 aderi grasi , dar depinde de marime lor si 2 kg de varza, plus 3 morcovi de marime potrivita, o teleina mica si 2 radacini de hrean.
Ardeii se curata se samburi, la fel ca pentru ardei umpluti , varza se taie marunt, sau se da prin razatoare pentru varza, morcovul se rade. Se amesteca varza cu o lingura de sare, se lasa deoparte 10 min, apoi se scurge de zeama lasata, se amesteca cu morcovul ras. Cu acesata se umplu ardeii si se aseaza in borcan, printre se pun bucati de hrean si telina si boabele de mustar si piper.
Se toarna saramura la 1 litru de apa 1 lingura de sare si s lasa sa se mureze. Cand face "spuma deasupra" se vantura la fel ca si la reteta de pepeni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu