marți, 17 octombrie 2017

Ardei gras umplut cu varza in samaura

Daca pepeni in saramura se afla pe locul intai in topul muraturilor atunci ardei grasi umpluti cu varza sunt in continuarea caestei liste. Atat de buni langa o friptura sau atunci cand pur si simplu vrei o mancare de cartofi dar cu ceva acru pe langa.
 Bun , ca sa nu va fac pofta va las aici reteta mea de ardei umpluti cu varza.

Ingrediente

Ardei grași

Varza
Morcovi 
Țelină
Hrean
1 lingura sare la 1 litru de apa
Boabe de piper 
Boabe de muștar


Mod de preparare
Pentru un borcan de 5 litri au incaput 16 aderi grasi , dar depinde de marime lor si 2 kg de varza, plus 3  morcovi de marime potrivita, o teleina mica si 2 radacini de hrean.
Ardeii se curata se samburi, la fel ca pentru ardei umpluti  , varza se taie marunt, sau se da prin razatoare pentru varza, morcovul se rade. Se amesteca varza cu o lingura de sare, se lasa deoparte 10 min, apoi se scurge de zeama lasata, se amesteca cu morcovul ras. Cu acesata se umplu ardeii si se aseaza in borcan, printre se pun bucati de hrean si  telina si boabele de mustar si piper. 
Se toarna saramura la 1 litru de apa 1 lingura de sare si s lasa sa se mureze. Cand face "spuma deasupra" se vantura la fel ca si la reteta de pepeni 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog