marți, 6 octombrie 2009

"pui" de savarina



Ingrediente
-5 oua
-5 linguri gris
-5 linguri zahar
-varf de cutit sare

Sirop:
-200 gr zahar
-200 ml apa
-esenta portocala
-300 ml frisca
-gem de caise

Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenus (eu am reusit sa distrug cateva galbenusuri:).Albusurile se bat spuma cand s-au intarit seadauga zaharul in ploaie, apoi cate un galbenus si la final grisul( la fel in ploaie) Ungem formele cu unt si presuram deasupra gris.Punem compozitia in forme si dam la cuptor incins 20 min, la foc mediu. (deoarece nu am avut forme speciale de savarine am folosit forma de briose, au iesit mai micute dar f bune)
Siropul: amestecam 200 ml apa cu 200 gr zahar si punem la foc sa se toapeasca. Cand sa racit adaugam esenta.
Dupa ce s-au racit si savarinele taiem un capacel micut dar nu de tot si le punem in sirop le intoarcem pe ambele parti si le scoatem intr-o farfurie; punem pe capacel gemul de caise si in interior frisca.

2 comentarii:

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog