Ingrediente
-2 kg rosii
-250 gr ceapa
- 1 tulpina telina
-3 catei de usturoi
--3 lingurite ulei de masline
-2-3 lingurite sare
-piper
-1-2 lingurite zahar
-frunze de zafin
-frunze de busuioc
Mod de preparare
Rosiile si telina se spala, se curata ceapa, usturoiul si se taie toate cuburi.
Se incinge uleiul intr-o oala se adauga o cana de apa si legumele.
Se lasa la fiert la foc mic timp de o ora, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare, zahar(daca sunt dulci rosiile se pune numai o lingurira daca sunt mai acrisoare 2) si piper.
Se ia amestecul de pe foc si se paseaza rosiile. Pasta obtinuta se pune din nou pe foc amestecand din cand in cand. Se lasa sa mai fiarba 20 min. la foc mic.
Se toarna pasta in borcane curate se pun deasupra frunze de busuioc si se capseaza. Se aseaza intr-o oala inalta se pune apa pana la buza borcanelor . Oala se pune la foc si se lasa sa dea un clocot.
Arata tare bine pasta de rosii, imi place combinatia si cu siguranta este aromata si buna. Am sa incerc si eu sa fac.
RăspundețiȘtergerePs: vot nr 12 la after eight si bafta!
Pupici si o seara frumoasa!
Multumesc Lia, reteta e luata dintr-o revista mai veche si e tare buna
RăspundețiȘtergereai un blog f bine organizat si bogat! am devenit si eu un follower al ¨casutei¨tale...si te invit sa vezi si tu blogul meu. sunt noua pe aici, imi doresc sa-mi fac prieteni...si schimb de experienta.
RăspundețiȘtergeremultumesc!
Este buna,eu le-am dat prin blender si le-am fiert sau am pus-o cruda in sticle si le-am fiert la bain-marie,este super.
RăspundețiȘtergereTe rog ,spune-mi si mie cum ai facut etichetele?
Succes in tot ceea ce faci!
Mersi Mihaela...sunt desenate cu un creion de colorat si rosiile sunt taiate de pe niste etichete.
RăspundețiȘtergere