luni, 1 august 2011

Tort de inghetata/ Inghetata de ciocolata




Ingrediente
-200 ml lapte
-200 ml frisca
-2 galbenusuri
-75 gr zahar
-100 gr ciocolata
-baton vanilie
-50 gr cacao
Blat cacao
-2 oua
-2 linguri zahar
-1 lingura faina
-1 lingura cacao

Mod de preparare
Se fierbe laptele impreuna cu jumate de baton de vanilie. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul la bain-marie pana cand se albesc apoi se adauga laptele cate putin amestecand energic se pun la foc mic pana cand se ingroase un pic crema.


Dupa care se ia de pe foc se pune ciocolata si cacaoa se amesteca bine pana cand se topeste si se lasa sa se raceasca. Firsca se bate bine.Se amesteca frisca cu crema de ciocolata energic.
Se face si blatul separand galbenusul de albus, albusul se bate bine apoi se aduga zaharul cate putin, galbenusul si faina amestecata cu cacaoa. Se toarna totul intr-o tava(nu prea mare) si se da la cuptor 15 min. Se lasa apoi sa se raceasca.
Intr-o forma unde o sa punem inghetata se pune o folie apoi blatul taiat dupa dimensiunile formei, crema de inghetata si iarasi blat, se acopera si se da la frigider.




2 comentarii:

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog