Ingrediente:
Blat:- 6 oua
- 200 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 200 gr faina
- 40 ml apa
- 40 ml ulei
- 1 pliculet pref de copt
Sirop:
- 250 gr zahar
- 400 ml apa
- 2 plicuri capucino clasic
- 2 fiole rom
Crema:
-margarina pentru prajituri
- 3 galbenusuri
-150 gr zahar
- 4 plinguri cacao
- rom
Glazura:
- 2 ciocolate amarui
-50 gr unt
Mod de preparare:
Blat: separam albusul de galbenus, albusul se bate pana ce se intareste apoi adaugam zaharul in ploaie, galenusul se amesteca cu uleiul apoi se incorporeaza cu albusul , urmat de apa. Cu o paleta se amesteca de sus in jos faina, cacao si praf de copt. Turnam intr-un vas tapetat cu unt si faina( sau hartie de copt...e mai simplu ) si dam la cuptor incins 30 min. Dupa aceea facem proba cu o scobitoare, daca nu sa copt bine il mai lasam un pic.
Siropul: intr-un vas punem la topit zaharul cu un pic de apa, cand sa caramelizat adaugam restul de apa( dar sa fie calduta). Cand sa toipt tot zaharul punem pliculetele de capucino si luam de pe foc. Iar dupa ce s-a racit adaugam si romul.
Crema: margarina trebuie sa fie molale dar nu topita o mixam bine pana ce devine o crema. Astfel aceasta se amesteca cu zaharul( de preferat pudra deoarece zaharul cristale se topeste mai greu si riscat sa ramana asa granulat) , cacao si romul.
Cand s-a racit blatul se taie in doua parti egale sau trei e in functie de marimea tavii si de cat de mult a crescut. Se insiropeaza bine apoi se pune crema si dupa ceea al doilea blat care se insiropeaza si el.( daca e din trei se urmeaza aceiasi pasi).
Se da la frigider 3 ore.
Glazura se prepara astfel: Se pune la topit pe baie de abur ciocolata taiata marunt si se leaga cu untul. se pune peste fiecare amandina glazura. ( deoarece eu am uitat sa cumpar ciocolata am ornat amandinele cu frisca :D)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu