....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
miercuri, 30 noiembrie 2011
Ciuperci pane / Fried mushrooms
Ingrediente Ingredients
-500 gr ciuperci -500 Grams mushrooms
-3 oua -3 eggs
-faina - flour
-50 ml lapte -50 ML milk
-sare, piper - salt , pepper
-pesmet -breded
Sos: souce
-100 ml iaurt 100 ML yogurt
-1-2 catei de usturoi 1-2 cloves of garlic
-sare , piper salt , pepper
-ulei oil
Mod de preparare
Ciupercile se spala bine. Se bat ouale cu sare , piper apoi se pune laptele si faina atat cat sa iasa un alut ca de clatite poate un pic mai grosust. Se trec ciupercile prin faina apoi prin ou si la final prin pesmet , se prajesc in ulei incins pana cand se rumenesc.
Daca nu aveti pesmet se poate face si fara se trec prin ou apoi se prajesc.
Sos : se amesteca iaurtul cu usturoi pisat, sare si piper
joi, 24 noiembrie 2011
Tort cu glazura de ciocolata / Chocolate Cake
Am facut acest tort pentru ziua de nastere a socrului meu. Un tort ciocolatos dar si cu fructe, o combinatie foarte reusita.
Ingrediente Ingredients
blat cacao
-6 oua 6 eggs
-6 linguri zahar 6 Tablespoons sugar
-5 linguri faina 5 Tablespoons flour
-1 lingura cacao 1 Tablespoon cocoa
Crema de iaurt cu fructe Cream yogurt with fruit
-150 ml iaurt cu fructe 150 ml yogurt with fruit
-200 ml frisca 200 ml cream
-100 gr zahar 100 grams sugar
-3 kiwi 3 kiwi
-2 nectarine/
-10 gr gelatina 10 grams gelatin
Crema ganache( se face cu o zi inainte) Ganache cream
-200 gr ciocolata 200 gr chocolate
-300 gr frisca 300 gr cream
Sirop 300 gr Syrup 300 gr
Glazura glaze
-200 ciocoata -200 chocolate
-200 gr frisca -200 G cream
-50 gr unt -50 G butter
Mod de preparare
Blat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bare bine, apoi se aduga zahar, cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao . Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 35 min. Se face testul cu scobitoarea.
Crema iaurt: iaurtul se bate cu zahar pana cand se topeste, frisca se bate bine, Fructele se curata si se taie cuburi mici. Gelatina se pune la hidratat apoi pe bai de abur se topeste dupa care se icorporeaza cate putin in iaurt. Se amesteca iaurtul cu frisca si fructele.
Crema ganache. Se rupe ciocolata bucati se toarna frisca si se da la microunde 1 min. se scoate se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata daca mai este necesar se mai pune la microunde timp de cateva secunde. Dupa care se da la frigider timp de min. 8 ore de preferat pana a doua zi , apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Blatul se taie in trei se insiropeaza se umple cu crema.
Glazura: se topeste ciocolata cu frisca si untul la microunde apoi se toarna peste tort .
Marginea tortului am facut-o astfel:
Am o problema cu glazura de ciocolata inca nu sunt obisnuita sa lucrez cu ea, bine recunosc ca intervin cu cutitul sa o intind mai bine, regula zice sa o lasi sa curga ea cat vrea si unde vrea...promit ca data viitoare o sa fiu cuminte si o sa o las in pace:))))
oricum a fost buuun:D
Ingrediente Ingredients
blat cacao
-6 oua 6 eggs
-6 linguri zahar 6 Tablespoons sugar
-5 linguri faina 5 Tablespoons flour
-1 lingura cacao 1 Tablespoon cocoa
Crema de iaurt cu fructe Cream yogurt with fruit
-150 ml iaurt cu fructe 150 ml yogurt with fruit
-200 ml frisca 200 ml cream
-100 gr zahar 100 grams sugar
-3 kiwi 3 kiwi
-2 nectarine/
-10 gr gelatina 10 grams gelatin
Crema ganache( se face cu o zi inainte) Ganache cream
-200 gr ciocolata 200 gr chocolate
-300 gr frisca 300 gr cream
Sirop 300 gr Syrup 300 gr
Glazura glaze
-200 ciocoata -200 chocolate
-200 gr frisca -200 G cream
-50 gr unt -50 G butter
Mod de preparare
Blat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bare bine, apoi se aduga zahar, cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao . Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 35 min. Se face testul cu scobitoarea.
Crema iaurt: iaurtul se bate cu zahar pana cand se topeste, frisca se bate bine, Fructele se curata si se taie cuburi mici. Gelatina se pune la hidratat apoi pe bai de abur se topeste dupa care se icorporeaza cate putin in iaurt. Se amesteca iaurtul cu frisca si fructele.
Crema ganache. Se rupe ciocolata bucati se toarna frisca si se da la microunde 1 min. se scoate se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata daca mai este necesar se mai pune la microunde timp de cateva secunde. Dupa care se da la frigider timp de min. 8 ore de preferat pana a doua zi , apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Blatul se taie in trei se insiropeaza se umple cu crema.
Glazura: se topeste ciocolata cu frisca si untul la microunde apoi se toarna peste tort .
Marginea tortului am facut-o astfel:
revin cu sectiunea:D
marți, 22 noiembrie 2011
Fursecuri snickerdoodles /cookies snickerdoodles
O reteta descopeita pe blogul Laurei Sava. Foarte parfumari si deliciosi
Ingrediente Ingredients
-225 gr unt 225 Grams butter
-150 gr zahar 150 grams sugar
-2 oua mari 2 large eggs
-1 lingurinta vanilie 1 teaspoon vanilla
-400 gr faina 400 grams flour
-1 lingurita praf de copt 1 teaspoon baking soda
-1/2 lingurita nucuosara 1/2 teaspoons cinnamon
50 gr nuci macinate(eu nu am pus ) 50 grams ground walnuts
sare salt
pentru tavalit mixture to coat
2 lingurite zahar 2 teaspoons sugar
4lingurite scotisoara 4 teaspoons cinnamon
Mod de preparare
Se amesteca untul moale cu zaharul, ouale si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt, nucusoara si sarea si se cern.Se amesteca untul cu faina si nucile pana cand se incorporeaza bine. Vom obtine un aluat molcut. Se pune intr-o folie transparenta si se da la frigider timp de o ora.
Se incalzeste cuptorul la cca.190 grade C. se pune hartie de copt intr-o tava.
Se ameseca zaharul cu scortisoara. Se scoate aluatul de la frigider se formeaza bilute de marimea unei nuci se tavalesc prin zahar apoi se pun intava si se coc timp de 15 min.
vineri, 18 noiembrie 2011
Prajiturele cu blat din albus de ou si crema de ciocolata
Dupa cum ati observat pe blogul meu se regasesc mai multe retete din albus de ou...nu ca as fi dusmanul galbenusului, nicidecum...atunci cand prepar unele creme nu folesesc albusul...asa ca trebuie sa fac ceva si cu el...ca ar fi maree pacat sa se iroseasca...
Ingrediente
-1 ceasca albusuri ou
-1 ceasca zahar
- 1 ceasca faina
-jumate de ceasca ulei
-3-4 linguri cereale cu fructe
-esenta de vanilie
praf de copt
Crema
(orice crema doriti:)))
-1 galbenus
-1 lingurita amidon
-100 gr lapte
-70 gr zahar
-100 gr frisca
-100 gr ciocolata
-kiwi optional
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma impreuna cu esenta de vanilie pana cand se intaresc, apoi se adauga zaharul cate putin, uleiul dupa care faina , cerealele si praful de copt(o lingurita). Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se coace la foc mediu 25 min.
Crema: se punele laptele pe foc sa se incalzeasca, galbenusul se amesteca cu zaharul si amidonul apoi se toarna cate putin lapte fierbinte sa se omogenizeze si se pune compozitia pe foc. Cand incepe sa fiarba si sa se ingroase se pune ciocolata se amesteca sa se incorporeze si se ia de pe foc. Frisca se bate bine apoi se amesteca cu crema de ciocolata rece.
Blatul racit se taie cuburi , apoi cu ajutorul unei pos punem crema peste cuburile formate. Se orneaza cu ciocolata si fructe dupa preferinta.
Ingrediente
-1 ceasca albusuri ou
-1 ceasca zahar
- 1 ceasca faina
-jumate de ceasca ulei
-3-4 linguri cereale cu fructe
-esenta de vanilie
praf de copt
Crema
(orice crema doriti:)))
-1 galbenus
-1 lingurita amidon
-100 gr lapte
-70 gr zahar
-100 gr frisca
-100 gr ciocolata
-kiwi optional
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma impreuna cu esenta de vanilie pana cand se intaresc, apoi se adauga zaharul cate putin, uleiul dupa care faina , cerealele si praful de copt(o lingurita). Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se coace la foc mediu 25 min.
Crema: se punele laptele pe foc sa se incalzeasca, galbenusul se amesteca cu zaharul si amidonul apoi se toarna cate putin lapte fierbinte sa se omogenizeze si se pune compozitia pe foc. Cand incepe sa fiarba si sa se ingroase se pune ciocolata se amesteca sa se incorporeze si se ia de pe foc. Frisca se bate bine apoi se amesteca cu crema de ciocolata rece.
Blatul racit se taie cuburi , apoi cu ajutorul unei pos punem crema peste cuburile formate. Se orneaza cu ciocolata si fructe dupa preferinta.
luni, 14 noiembrie 2011
Tocanita de ciuperci cu pui
Ingrediente
- 1 piept pui
- 1 kg ciuperci
- -1 ceapa
- 1 capatana usturoi
- -1 lingura bulion
- marar/patrunjel
- sare,piper
- 1 lungura amidon sau faina
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie bucati si se rumeneste intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, dupa care se scoate intr-un vas si se lasa deoparte pana cand pregatim ciupercile.
Ciupercile spalate se taie daca sunt mai mari , ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o tigaie incingem putin ulei si punem ciupercile sa se inabuse cu capac. Ele vor lasa apa asa ca nu e necesar sa puneti. Cand scade pe jumatate apa se adauga bulionul dizolvat cu putina apa fiarta daca e cazul. Se lasa sa fiarba, adaugand si pieptul de pui, pana cand sunt gata ciupercile ; intr-o farfurie punem o lingura de amidon si dizolvam cu sosul de la ciuperci apoi adaugam peste toata tocanita .
joi, 10 noiembrie 2011
miercuri, 9 noiembrie 2011
Estonian Kringel
Un ceva dulce descoperit pe blogul justlovecookig, de Ana Maria Ciolacu, la care nu am rezistat si m-am pus pe treaba in secunda urmatoare...rezultatul...a disparul:)) a ramas doar pozele...chiar daca nu sunt reusite va asigur ca a fost foarte bun
Ingrediente
Ingrediente
-120 ml lapte
-1 lingurita zahar
-1 galbenus de ou
-30 gr de unt
-15 gr drojdie
~ 300gr faina
pentru uns
-50 gr unt
-6 lingurite zahar
-2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Intr-un vas dizolvam drojdia cu zahar si lapte caldut, cand incepe sa faca spuma deasupra adaugam untul topit si galbenusul de ou plus un varf de sare dupa care punem faina si framantam timp de 10 min. Vom obtine un aluat dur. Se pune la dospit in loc caldut timp de 1 ora 2 in functie de temperatura camerei.
Dupa o ora de stat la cald |
Preincalzim cuptorul la 200 C . Untul moale 50 gr se amesteca cu 6 linguri de zahar si scortisoara.
Framantam aluatul dospit pentru a scoate bulele de aer din el apoi intindem o foaie dreptunghiulara cu cca 1 cm grosime. Ungem foaia cu amestecul de unt , lasand putin pentru final de uns si rulam , cu un cutit bine ascutit taiem pe lung in doua, lasand foarte putin la capat netaiat. Acum sucim aluatul lasand partea taiata , din interior, in afara. Unim capetele si punem in tava cu harie de copt. Se unge cu restul de unt si se da la cuptor 25 min.
Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop din apa si zahar sau se pudreaza cu zahar pudra.
marți, 8 noiembrie 2011
luni, 7 noiembrie 2011
Pui cu cartofi si smantana la cuptor si salata de patrunjel
Nu stiu daca exista asa reteta sau am inventat-o pe moment , ideea e ca mi-a venit sa combin cartofii cu pui(nu ar fi prima reteta de genul si nu am inventat eu conbinatia...c) sa mai pun un pic de aroma si rezultatul a iesit spectaculos de bun
Ingrediente
-1 piept de pui
-6 cartofi
-2 cepe
-1 capatana usturoi
-300 gr smantana
- oua
- 100 gr parmezan
-sare
-piper
-ulei de masline
-condiment picant dupa preferinta si gust
Salata de patrunjel
-2 legaturi patrunjel
-2 rosii
-sare
-zeama de la o lamaie
-ulei masline
Mod de preparare
Pieptul de pui se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si piper si 2 catei curatati si pisati si se lasa deoparte pana cand pregatim cartofii.
Cartofii se curata se spala si se taie felii , se condimenteaza cu sare piper si ceva condimet picant se stropesc cu ulei si se amesteca bine. Ceapa se taie marunt.
Intr-un vas yena se pune putin ulei se aseaza un strat sau doua de cartofi se pune ceapa apoi restul de cartofi , deasupra se pune fileul de pui. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor ~ 30 min. Intre timp se bat ouale cu smantana si restul de usturoi pisat, parmezanul. Dupa 30 min se scoate tava din cuptor, cartofii si carnea sut aproape gata, se toarna sosul de smantana si se mai lasa inca 10 min. sa prinda o crusta frumoasa(la mine nu a mai apucat sa se rumeneasca putin)
Am servit alaturi de o salata de patrunjel: patrunjelul se taie marunt, rosia cubulete, se amesteca se stropeste cu zeama de la lamaie si ulei de masline si un pic de sare. Optional pentru doritori se poate pune si o ceapa tocata marunt
Ingrediente
-1 piept de pui
-6 cartofi
-2 cepe
-1 capatana usturoi
-300 gr smantana
- oua
- 100 gr parmezan
-sare
-piper
-ulei de masline
-condiment picant dupa preferinta si gust
Salata de patrunjel
-2 legaturi patrunjel
-2 rosii
-sare
-zeama de la o lamaie
-ulei masline
Mod de preparare
Pieptul de pui se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si piper si 2 catei curatati si pisati si se lasa deoparte pana cand pregatim cartofii.
Cartofii se curata se spala si se taie felii , se condimenteaza cu sare piper si ceva condimet picant se stropesc cu ulei si se amesteca bine. Ceapa se taie marunt.
Intr-un vas yena se pune putin ulei se aseaza un strat sau doua de cartofi se pune ceapa apoi restul de cartofi , deasupra se pune fileul de pui. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor ~ 30 min. Intre timp se bat ouale cu smantana si restul de usturoi pisat, parmezanul. Dupa 30 min se scoate tava din cuptor, cartofii si carnea sut aproape gata, se toarna sosul de smantana si se mai lasa inca 10 min. sa prinda o crusta frumoasa(la mine nu a mai apucat sa se rumeneasca putin)
Am servit alaturi de o salata de patrunjel: patrunjelul se taie marunt, rosia cubulete, se amesteca se stropeste cu zeama de la lamaie si ulei de masline si un pic de sare. Optional pentru doritori se poate pune si o ceapa tocata marunt
Abonați-vă la:
Postări (Atom)