De obicei ciorba taraneasca este cu carne de vita sau porc, eu am facut aceasta ciorba cu rata, a fost o nebunie :D
-1 rata
-700 ml bors
-150 gr mazare
-15 gr fasole verde
-2-3 morcovi
-2 ardei grasi
-1 ceapa
-1 radacina patrunjel
-1 radacina pastarnac
-1 telina mica
-1 cutie rosii
-verdeata(patrunjel, leustean)
-sare
Mod de preparare
Carnea se potioneaza si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este necesar. Intre timp pregatim legumele. Se taie morcovul, ardeiul gras,ceapa patrunjelul, pastarnacul si radacina de telina cubulete mici. Unii prefera ca sa caleasca legumele intr-o tigaie cu putin ulei, insa eu evit aceasta metoda , o prefer pe cea light: atunci cand carnea este aproape gata adaug toate legumele in afara de rosii , si condimentez.
Separat se fierbe borsul cu putin cimbru si sare.(cantitatea de bors e in funtie de gustul fiecaruia)
Se lasa sa fiarba legumele iar aproape de final se adauga rosiile din conserva toacate, se lasa sa dea cateva clocote dupa care se pune borsul si se ia de pe foc. Se adauga patrunejl si leustean tocat.
si o farfurie de ciorba taraneasca de vacuta:D