duminică, 31 iulie 2011

Chiftelute de dovlecei




Ingredinete
-2 dovlecei
- 200 gr telemea
-marar
-patrunjel
-2 catei de usturoi
-1 ou
-piper
-sare
-2 linguri pesmet
-faina
-ulei pentru prajit

Mod de preparare
Dovleceii se dau prin razatoare si se pun la scurs. Peste ei se pune telemeaua sfarmata cu furculita , mararul si patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, sare, piper oul batut si pesmetul si o lingura de faina.Se amesteca toate bine. Formam din compozitia rezultata chiftelute le trecem prin faina si le prajim in ulei bine incins. Se scot pe servetele de hartie sa se absoarba surplusul de ulei.
Sunt bune atat caldecat si reci.

marți, 26 iulie 2011

Aripioare de pui lipicioase



Sunt foarte bune....

Ingrediente
-1 kg aripi de pui
-150 ml vin
-3 linguri sos soia
-1 lingura zahar
-usturoi
-condimet picant

Mod de preparare

Aripioarele de pui se curata se spala si se taie in trei , varfurile nu se pun. Se face o marinada din vin, sos soia, usturoi pisar, condiment picant si zahar. Se pun aripioare in marinada si se dau la rece cel putin 4 ore. Se incinge intr-o tigaie ulei , se pun aripioarele cu marinada si se lasa sa se faca cu capac pana cand scade marinada.


Orez cu dovlecei si morcov



Ingrediente
-1 cana orez
-4 cani supa de pui
-1 dovlecel
-1 morcov
-1 ardei gars
-patrunjel
- busucioc proaspat
-piper
-sare
-ulei

Mod de preparare
Dovlecelul ,morcovul si ardeiul gras se taie cuburi.

 Intr-o oala se pune un pic de ulei si se calesc legumele apoi se toarna supa de pui. Cand da in clocot se pune orezul si se lasa sa fiarba la sfarsit se condimenteaza se pune  patrunjel tocat marunt si busuioc.

duminică, 24 iulie 2011

Inghetata caramel cu ciocolata(fara ou)


Este ce mai simpla reteta de inghetata, se face in doi timpi si trei miscari, tot ce va trebuie sunt ingredientele ca experienta in ale gatitului chiar nu e necesar. Este foarte buna. Deci, ce mai stati?

Ingrediente
-300 gr frisca
-200 ml lapte
-100 gr zahar
-100 gr ciocolata

Mod de preparare
Zaharul se pune la caramelizat, atentie sa nu se arda!. Cand e de culoare maronie se pune laprele si se lasa sa fiarba pana cand se dizolva zaharul. Se ia de pe foc si se pune la racit.

Frisca se bate bine, se pune laptele caramel, racit, bucatile mici de ciocolata si se amesteca bine. Se da la frigider e gata peste 3 ore.(depinde si de congelator)

@ pentru ai da aspectul unui desert am pus peste inghetata si piscoturi, in forma in care am turnat crema de inghetata am asezat o folie, pentru a o putea scoate usor.


vineri, 22 iulie 2011

Pulpe cu mustar la cuptor

Din categotia simplu si bun...va invit la niste pulpe cu mustar.




Ingrediente
-4 pulpe pui
-3 linguri mustar
-sare, piper
-condiment picant
-delikat
-4 catei de usturoi
-ulei
-100 ml vin alb
-rozmarin

Mod de preparare
Pulpele de pui se condimenteaza cu putina sare si piper. Se amesteca mustarul cu delikat (nu f mult), usturoiul taiat felii si rozmarin. Se pune intr-o tava ulei se aseaza pulpele se ung cu mustar. Se pune vinul si se dau la cuptor 40 min . intre timp se mai pune sos peste pulpe.

joi, 21 iulie 2011

Bruschette cu dovlecei

Daca este sezonul dovleceiolr sa profitam atunci din plin. Va propun o reteta preluata de la Isabela cuisine, foarte rapida si foarte buna.



Ingrediente 
pentru 2 persoane
-4 felii paine
-1 dovlecel
-2 oua(eu am pus 1)
-100ml lapte
-busuioc proaspat
-sare, piper
-boia
-ulei de masline
-unt



Mod de preparare
Dovleceii se taie rondele subtiri. Din 2-3 linguri de ulei de masline , busuioc, sare, piper, boia pregatim un sos.
Ouale se bat cu sare si piper, adaugam laptele . Se imoaie fiecare felie in amestecul obtinut si apoi punem feliile de dovlecei. Ungem cu sos de busuioc si punem in tava unsa cu unt. Se da la cuptor 20 min. la 200 C
Se servesc calde.

Sufleu de dovlecei





Ingrediente
-2-3 dovlecei
-2 oua
-150 ml lapte
-faina
-sare, piper
-busuioc
-marar
-delikat
-unt pentru uns tava
-2 rosii pentru decor
-2-3 linguri parmezan ras

Mod de preparare


Dovlecei se dau prin razatoarea mare si se pun la scurs 10 min. Ouale se bat cu sare, piper un fir de delikat, se pune laptele si faina atat cat sa iasa un aluat un pic mai gros decat cel de clatite. Se pune si maratul tocat marunt, se amesteca dovlecei cu compozitia din lapte. Se unge o tava yena cu unt se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in tava. Se pun deasupra felii de rosii si dovlecei se presoara parmezan si se da la cuptor 35-40 min.




Pofta buna!

joi, 14 iulie 2011

Tort pentru aniversare casnicie












Este reteta de la amadina insa fara rom, rezultatul e un tort ciocolatos.

Ingrediente
Blat
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina

Crema
3 galbenusuri
150 g zahar pudra
250 g unt
1 lingura cacao

-100 gr ciocolata
 Sirop
200 ml apa
-100 gr zahar
-50 gr cafea tare
Glazura 
200 g ciocolata
150 g smantana lichida pt frisca
50 g unt



Mod de preparare



Blat: separam albusul de galbenus, albusul se bate pana ce se intareste apoi adaugam zaharul in ploaie, galenusul se amesteca cu uleiul apoi se incorporeaza cu albusul , urmat de apa. 

Cu o paleta se amesteca de sus in jos faina, cacao si praf de copt. Turnam intr-un vas tapetat cu unt si faina( sau hartie de copt...e mai simplu ) si dam la cuptor incins 30 min. Dupa aceea facem proba cu o scobitoare, daca nu sa copt bine il mai lasam un pic.



Siropul: intr-un vas punem la topit zaharul cu un pic de apa, cand sa caramelizat adaugam restul de apa( dar sa fie calduta).  Iar dupa ce s-a racit adaugam cafeaua.
Crema: untul trebuie sa fie molale dar nu topita o mixam bine pana ce devine o crema. apoi se amesteca cu zaharul( de preferat pudra deoarece zaharul cristale se topeste mai greu si riscat sa ramana asa granulat) , ciocolata topita si cacao.

Cand s-a racit blatul se taie in doua parti egale .Se insiropeaza bine apoi se pune crema si dupa ceea al doilea blat care se insiropeaza si el.
Se da la frigider 3 ore.
Glazura se prepara astfel: Se pune la topit pe baie de abur ciocolata taiata marunt , untul si frisca sau totul la microunde timp de 30 sec amestecam bine si daca mai e necesar mai punem inca 10-20 sec. se toarna compozitia rezultata peste blat in mijoc.

si o felie pentru voi :D

marți, 12 iulie 2011

Tort de absolvire






Ingrediente
blat:
-2 oua
- 2 cesti faina
-1 ceasca zahar
-1 iaurt
-2 linguri cacao
-50 ml ulei
-esenta vanilie
-1 praf de copt
-crema 1
-200 ml frisca
-visine
crema 2
200 ml frisca
-100 gr ciocolata
sirop
pasta de zahar
-150 gr unt

Mod de preparare
Blat: se bat ouale bine cu zaharul apoi se adauga, iaurtul, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, cacao. Se amesteca bine si se toarna in tava de copt . Se da la cuptor 25-35 min. Se face testul cu scobitoarea.
Crema 1: Se bate frisca. Se scot samburii de la visine. Se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere, cand da in clocot se pune zahar se lasa sa fiarba 2 min .
Crema 2: se topeste ciocolata cu 100 ml frisca, cea ramas se bate bine. Dupa ce s-a racit ciocolata se amesteca usor cu frisca batuta.
Se taie blatul de tort in trei, se insiropeaza primul blat se pune frisca apoi visinele scoase din sirop, blatul  doi se insiropeaza si crema de ciocolata. Se pune ultimul blat, sirop, apoi se imbraca in unt si pasta de zahar.


ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog