Prajitura aceasta e vestita, dupa cautarile mele am vazut ca au facut-o mai toti blogerii , asa ca m-am pus pe treaba sa vad si eu ce zice dansa...verdict final...buuuna rau(dupa mine ar mai trebuii crema dubla :))...) cu cat zici ca nu mai papi asa nu te mai opresti....cred ca crema mea a iesit mai putina pe prajitura din cauza tavii daca tava era mai mica si crema era mai multa...oricum merita sa o incercati iar daca va place nuca de cocos atunci la treaba fetelor :))
Ingrediente
blat:
125 g. unt
- 100 g. zahar brun
- 3 oua
- 200 g. faina
- 2 linguri cacao
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita plina praf de copt
Crema:
- 300 ml lapte
- 3 linguri pline cu gris
- 100 g. unt
- 100 g. zahar
- 100 g. nuca de cocos
Pentru insiropat:
- lapte caramel sau lichior de cocos
Glazura:
- 200 g. ciocolata de lapte
- 50 g. unt
Mod de preparare
Blat: Se mixeaza untul cu zaharul pana cand devine o crema spumoasa se adauga pe rand cate un ou apoi laptele si faina amestecata cu cacao si parf de copt se omogenizeaza compozitia si se pune in tava de copt . Se da la cuptor 20 min.
Lapte caramel: se caramelizeaza 2-3 linguri de zahar! atentie sa nu ardeti zaharul apoi se pune laptele 200g.Se insiropeaza blatul racit.
Crema: Se amesteca laptele cu gris, zahar si unt si se pun la foc cand se ingroase se adauga nuca de cocos si se lasa sa mai fiarba 2 min. Se toarna ferbinte peste blatul racit.
Glazuta se topeste la bain marie ciocolata cu untul si se toarna peste prajitura.