....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
luni, 6 iulie 2009
tarta cu piersici
Ingrediente
blat
-2 oua
-150 gr faina
-75 gr unt
-75 gr zahar
-20 gr lapte sau iaurt
-1 plic praf de copt
crema:
-0,5 l lapte
- 3 oua
-2 linguri cu varf de faina
-150 g zahar
-esenta de migdale
-4 persici
-1 plic gelatina
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma cand s-au legat si sa facut o masa conistenta adaugam zaharul si continuam sa batem, apoi adaugam galbenusurile, untul topit urmat de lapte si la final faina si praful de copt. Ungem tava de tarta cu unt si turnam compozitia obtinuta. se dala cuptorul incins 25 min.
crema:
laptele si ouale batute se pun la fiert amestecanduse in continu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand sa racit crema adaugam esentele de migdale.
Dupa ce sa racit blatul adaugam crema de migdale; ornam cu felii de piersici si turnam de asupra gelatina care a fost preparata conform instructiunilor de pe ambalaj
sâmbătă, 4 iulie 2009
Abonați-vă la:
Postări (Atom)