Acum ceva timp în urma am descoperit ca îmi place foarte mult bulgurul, fie în Salate ca și garnitura sau în umpluturi pentru sarmale sau adrei.
Ingrediente
10 ardei grasi
150 gr orez
100 gr bulgur
1 morcov
1 ceapa
4 ciuperci mari
1 dovlecel mic
1 lingura bulion
Mărar și pătrunjel câte o legătură
Sare și piper după gust
1 conserva roșii în bulion am folosit SunFood
Cimbru
Mod de preparare
Se curata ardeii de semințe și se sărează puțin pe interior.
Morcovul curățat și spălat se da prin răzătoarea mica la fel și dovlecelul. Ciupercile se taie cubulețe apoi se călesc pana scade apa. Se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie se adaugă legumele se călesc puțin apoi punem 300 ml apa când da în clocot adăugăm orezul spălat. Se lasă să dea câteva clocote se condimentează și se ia de pe foc. Se adaugă ciupercile și ceapa tocata mărunt.
Peste bulgur se toarnă 200 ml apa clocotită se acoperă și se lasă pana absoarbe tata apa.
Când este gata bulgurul se amesteca cu orezul, bulionul și zarzavatul tocat mărunt.
Se umplu ardeii se așează într-o tava /oala se toarnă roșiile cuburi și cimbru.
Se da la cuptor pentru 35 minute sau pana sunt gata ardeii.
Pofta bună!