miercuri, 17 decembrie 2014

Frigarui de porc la cuptor


Am incercat sa fac pentru prima data frigarui de porc la cuptor iar rezultatul ma uimit. Am obtinut o carne frageda suculenta. Asa ca va inpartasesc si voua aceasta reteta.


Ingrediente
-1 kg carne de porc
-4 ardei grasi
-2 lingurite curry
-1/2 lingurita turmenic
-ulei pentru marinat carnea
-1 lingurita cimbru( chiar daca aparent nu se leaga condimentele ca si arome moua ne-a placut aceasta combunatie)
-1/2 lingurita boia de ardei iute sau dulce
-sare si piper

Mod de preparare

Am taiat carnea cuburi potrivite de aceleasi marimi si am amestecat intr-un bol toate condimetele  cu ulei. Am pus carnea peste amestecul obtinut, am masat-o bine:)) si am dat bolul acoperit la frigider pentru o ora sa se patrunda aromele. Apoi am pus carnea pe frigarui alternand o bucata de carne cu o bucata de ardei taiat cub si am asezat totul peste o tava in care am pus apa. Am dat la cutorul incins la treapta 4 si am lasat ~ 35 min. Dar cel mai bine e sa gustati carnea si sa nu o lasati prea mult ca se usuca. La jumatea timpului am intors frigaruile pe partea opusa.

pofta mare!!!

joi, 11 decembrie 2014

tort cu crema de portocale si blat ciocolatos( Tort Sf. Nicolae)

Va spun sincer ca e un tort pe placul meu, blat cu gust intent de ciocolata si crema fina cu aroma de portocala, ce poate fi ai bun?

Blatul in sine e de la o reteta de chec care mi-a placut atat de mult incat am zis ca neaparat trebuie sa il incerc si la un tort. Rezultatul a fost cel asteptat, adica a disparut rapid:)








Ingredinte
pentru tort eu am dublat cantitatea 
deci in loc de 2 oua am folosit 4 si tot asa
2 oua
100 g zahar125 ml ulei200 ml lapte50 g cacao250 g faina1 praf de coptesenta de rom3 linguri dulceata 


crema
-200 ml frisca
-400 ml lapte
-2 oua
-1 lingura si jumate de amidon
-sucul de la 3 portocale
-200 gr zahar
-2 gelatine

1 portocala felii 

Mod de preparare

Ouale se bat cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand asi dubleaza volumul, dupa care turnam uleeiul, laptele si esenta. Separat amestecam faina cu cacao si praf de copt apoi o incorporam in compozie amestecam usor , iar la final punem dulceata.
Se coace in doua transe.

crema
se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se aduga amidonul apoi cate putin lapte seamesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema. Se lasa la racit si se adauga zeama de portocale. Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita,

piept de pui la cuptor sau pastrama

o metoda foarte buna de a gati un piept de pui, care poate inlocui cu succes mezelurile  din comert sau care il puteti folosi ca si mancare de baza.




Ingrediente
-1 piept de pui
-sos de soia 2 linguri am folosit eu
- sos de busuioc pentru ca imi place aroma(cateva frunze bucuioc verde plus ustutoi 2 catei si o lingura ulei de masline)
-un praf de boia iute
-piper


Mod de preparare
Am amestecat toate condimentele si am uns bine pipetul de pui pe toate partile , l-am pus intr-un vas acoperit si l-am dat la frigider peste noapte dar il puteti lasa doar cateva ore. A doua zi am incins cuptorul am gegat bine pieptul de pui am pus un paharel de vin:) si la cuptor cu el penttru cca. 35 min.

L-am servit alaturi de cartofi la cuptor.)

Cand e rece se taie perfect si il puteti folosi ca aperitic sau numai bun la pachet.

Pofta buna!

joi, 4 decembrie 2014

delicat de casa( legume deshidratate)

Postez cu mare intarziere acesta reteta insa am vrut sa vad daca rezista catva luni legumele fara sare. Da, rezista si inca foarte bine. Sunt extrem de multumita si mindra de mine ca am avut curajul sa fac ceea de obicei cumparam cu multe E-uri la plic. Dar de cand a aparut minunea in viata mea am mai multa grija la ceea ce mancam. Asa ca va inpartasesc si voua reteta mea, simpla de altfel.

Ingrediente
cantitatile sunt in functie de preferintele fiecaruia la legume si puteti folosi si alte legume desigur.
-3 morcovi mari
-1 telina mica
-2 radacini patrunjel
-1 radacina mare pastarnac
-5 rosii la care am folosit doar coaja
-1 legatura marar
-2 cepe
-1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Am spalat foarte bine legumele apoi le-am curatat de coaja. Cu ajutorul cutitului economic am taiat fasii subtiri pe care le-am asezat in tava pe hartie de copt. Rosiile le-am taiat coaja pe care am uscat-o, iar ceapa felii .


 Am uscat legumele la cutor cu temperatura cea mai mica si cu  usa intredescisa timp de 1 ora , 1 si 30 min. cand sunt uscate bine si racite le-am dat la robot.

Sunt minunate!

salata de paste cu rucola si pepene galbel

De cand am descoperit aceasta salata a devenit preferata mea, mai ales ca nu dispun de prea mult timp de gatit  e foarte usor de preparat si asa pot sa petrec mai mult timp cu bebe:)


Ingrediente
-500 gr paste
- jumate de pepene galben
-prosciutto nu am masurat cantitatea
-2 mani de rucola
-parmezan optional eu am pus
-sare
-ulei de masline

Mod de preparare
Pastele se fierb conform instructiunilor.
Se spala bine salata in mai multe ape si se usuca cu prosop de hartie.
Pepenele galben il taiem cubulete.
Se amesteca toate ingredientele cu putin ulei de masline.

Pofta mare!

miercuri, 3 decembrie 2014

tort cu fluturi



tort de ciocolata cu decor piscoturi

Un tort tare drag mie, facut cu mult timp in urma, abea acum am reusit sa intru sa postez si eu ceva.




aperitiv cu rosii si dovlecei

Este cel mai simplu aperitiv gatit pana acum, cu un gust aparte care te cucereste rapid.


Ingredinete
-4 rosii
-2 dovlecei
-200gr cascaval
-200 ml smantana
-3 catei de usturoi
-sare si piper

Mod de preparare
Legumele se spala apoi se taie rondele de marimi egale se condimenteaza apoi se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. primul strat e de dovlecei apoi rosie sismantana amestecata cu cascaval ras si usturoi zdrobit.

Se da la cuptor pana cand legumele se fac dar  atentie sa nu fie foarte facute.
Pofta mare!

duminică, 13 iulie 2014

ciolan pe varza

Este pentru prima data cand am gatit ciolan crud pe varza. Bine,  sa nu credeti ca am facut bunatatea asta  in mijlocul veri:)) nici gand , insa acum am reusit si eu sa postez acesata reteta. Trebuie sa va spun ca a iesit o minunatie de mancare de te lingi pe degetele fara nici o ezitare. Pentru preparea ei am folosit:

- 1 bucata ciolan
- 2 verze potrivite
-4 ardei capia copti( am avut in congelator)
--1 ceapa optional
-2 linguri bulion
-150ml bors acru
-2 foi de dafin
-cimbru
pentru fiert ciolan:
-sare
-piper
-2 foi de dafin
- cimbru
pentru uns ciolan la cuptor
-100 ml vin alb
-boia dulce/ iute
-sos de soia


Mod de preparare
Mai intai de toate am pus cilanul la fiert la foc domol cu apa , sare, piper boabe, foi de dafin si putin cimbru. Dupa o ora si putin:) era aproape gata.

Intre timp am taiat varza ai am framantat-o putin cu sare. Am incins un ceaun, am adaugat ceapa tocata apoi varza si am lasat-o cateva minute cat sa se imoaie putin dupa care am pus bulionul am stropit cu putin vin si bors acru si am turnat totul intr-o tava de cuptor. Ciolanul fiert l-am uns cu amestecul din vin, boia si sos de soia.

 Am condimentat totul cu piper am mai pus doua foi de dafin in varza putin cimbru si ardeii copti deasupra si am dat totul la cuptor pentru 35-40min. la foc mediu.( din cand in cand am uns ciolanul cu sosul din vin.)

O minunatie de mancare:)

miercuri, 4 iunie 2014

Fursecuri cu cereale si banane

Sunt cele mai simple fursecuri posibile, le puteti da celor mici si sunt delicioase




Ingrediente
-2 banane bine coapte sau cate vreti voi
-cereale( fulgi de ovas, orz)
-stafide

Mod de preparare
Nu am notat cantitatea la cereale pentru ca conteaza marimea bananei ,  asa ca dupa ce pasati bananele le amestecati cu fulfii de cereale si ar trebui sa obtineti o compozitie legata care atunci cand o puneti pe foaia de copt cu lingurita sa nu curga. Eu am adaugat si stafide in compozitie. Se da totul la cuptor pentru 15 min. la temperatura de 200 C. se rumenesc pe talpa.

marți, 3 iunie 2014

salata de bulgur cu rosii si ciuperci

In ultima periada am incercat diferite texturi si noi combinatii una din preferatele mele este aceasta salata pentru unii neobisnuita, asa cum a fost si pentru mine la inceput insa pe parcurs am adaparat-o la gusturile mele.
Intai va prezint varianta ce mai des intalnita la aceasta salata.


Ingredinete
- 1cana bulgur
-3 cani apa
-3 rosii
-300 gr ciuperci
-1 legatura patrunjel
-zeama de la jumate de lamaie
-ulei de masline
-sare, piper


Mod de preparare

Bulgurul se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu putin sare. Cand e gara se trece printr-un jet de apa rece. Rosiile se taie cuburi, patrunjelul marunt, iar ciupercile se soteaza in putin ulei.La final se amesteca toate ingredinetele. Se serveste ca atare sau ca si garnitura la carne.

Pofta buna!

prajitura chocolate sponge cu crema de alune si capsuni

O reteta ideala pantru familie si prieteni...


Ingrediente
225 gr unt
225 gr zahar pudra
4 oua medii
175 gr faina
1 lingurita praf de copt
50 gr cacao

Mod de preparare

Pentru inceput preincalim cuptorul la 220 gr C. in revista din care am luat reteta scria la 180 insa vazand ca nu se coace eu am marit temperatura.
Untul la temperatura camerei se mizeaza cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema pufoasa, apoi adaugam ouale cate unul. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt. Se toarna compozitia intr-o tava de 20 cm daca vreti sa obtineti un tort mai inailt sau impartiti compotitia cum am facut si eu in doua si am copt doua blaturi care le-am trasformat in prajitura.
Se coace timp e 30 min dar cel mai bine faceti testul cu scobitoarea.
Cand e gata se lasa la racit apoi se orneaza cu crema de alune si capsuni.



Simplu, rapid si delicos !

duminică, 11 mai 2014

miercuri, 16 aprilie 2014

salata de varza rosie cu sos de soia


Astazi va propun o salata de varza rosie  cu arome asiaticeIngrediente-jumate de varza rosie -1 morcov-2 fire ceapa verde-otet de orez-sos de soia-seminte de susan
Mod de preparare  cred ca imaginea vorbeste de la sine si nu e cazul sa o detaliez.
Pofta buna!




Pulpa de oaie (marinata)la cuptor

Chiar daca aceasta reteta am facut-o cu ceva timp in urma se potriveste de minune cu momentul in care e postat pe blog. Se apropie sarbatoarile pascale si chiar daca gospodinele si-au facut deja meniul de sarbatoare, eu vin cu o reteta care aduce aroma acesei sarbatori.







Ingrediente
-1 pulpa de oaie( a avut 1 an oita noastra:))
pentru marinada am folosit
-apa minerala cat sa acopere pulpa
- zeama de la 2 lamai mici plus -1 lamaie felii
-2 ceape mari
- 1 crenguta rozmarin de la mama lui de acasa:)
-4 catei de usturoi
-3 cregute bazilic uscat ai zice la mine acasa, nu e busuioc dar are miros asemanator in lipsa puteti folosi busuioc uscat
-piper
-sare

Mod de preparare
 Marinarea carnii dureaza trei zile la frigider in care am grija sa intorc carnea asta in cazul in care nu sta in marinada.
Se amesteca toate ingredientele , ceapa se taie fideluta si se pune carnea. In momentul in care o punem la cuptor oscoatem din marinada o asezam in tava turnam foarte puin din marinada o stropim cu ulei si o dam la cuptor la foc mediu pentru doua ore, la ora eu  am intors carnea pe partea cealanta si am stropit-o cu zeama din tava.


 Cu 40 min. inainte de a fi gata friptura am pus niste cartofi linga carne.
In final am obtinut o cane foarte frageda:) yamy.



vineri, 7 martie 2014

Chec cu ciocolata

Pot sa va spun din toata inima ca am facut cel mai bun chec de pana acum si cel mai simplu de realizat iar aceast lucru trebuie sa ai multumesc blogului www.dulciurifeldefel.ro. Miha dupa cum ti-am spus m-am indragostit de acest chec. L-am realizat acum exact o luna insa abea astazi am reusit sa postez reteta. Nu va mai spun ca am retete care asteapta a fi postate de la Craciun:)) 
 Pentru realizarea acestei minunatii aveti nevoie de:








2 oua
100 g zahar
125 ml ulei
200 ml lapte
50 g cacao
250 g faina
1 praf de copt
esenta de rom
3 linguri dulceata a folisit Miha , eu am pus gem de mere insa nu era foarte gros

pentru glazura
100 gr ciocolata alba
-50 gr unt
-50 ml lapte

Mod de preparare

Ouale se bat cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand asi dubleaza volumul, dupa care turnam uleeiul, laptele si esenta. Separat amestecam faina cu cacao si praf de copt apoi o incorporam in compozie amestecam usor , iar la final punem dulceata.

Turnam compozita intr-o tava si dam la cuptorul incins in prealabil la treapta 3 in caazul meu pentr 30 -35 min. 
Dupa ce s-a racit se toarna glazura: am topit ciocolata apoi am adaugat laptele si untul.

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog