Ingrediente
-5 oua+3 albusuri
-7 linguri zahar
-7 linguri faina
-1 plic zahar vanilat
Crema:
-250 ml lapte
-8 linguri zahar
-1 lingura amidon
-200 ml frisca
-3 galbenusuri
-1 mar mare
-50 gr unt
-2 linguri zahar
caramel:
-100 ml frisca
-4 linguri zahar
Mod de preparare
Blat: se separa gelbenusul de albus; albusul se bate bine apoi se adauga cate putin zahar, pana cand incorporam intreaga cantitate,zaharul vanilat, dupa care punem galbenusurile cate unul si faina in ploaie. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 30-35 min.
Crema: se pune zaharul intr-o oala la caramelizat , atentie sa nu se arda! apoi adaugam laptele si lasam sa fiarba incet pana cand se topeste tot caramelul. Galbesusurile se bat cu amidon apoi se toarna acte putin lapte caramel peste si se amesteca bine. Se pune totul la foc mic , se amesteca incontinuu sa nu se prinda, cand da in clocot si se ingroase se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine se se amesteca cu crema caramel.
Merele se taie felii. Intr-o tigaie se pune 50 gr unt se adauga 2 linguri de zahar si felile de mere. Se lasa la foc mic pana cand se imoaie putin.
Caramel: se pune zaharul la caramelizat dupa care se adauga frisca da un clocot si se ia de pe foc.
Se taie blatul in doua. Pe un platou punem prima parte de blat insiropam punem crema(se pastreaza foarte putin pentru ornat) apoi feliile demar racite si iarasi blat; insiropam punem restul decrema peste blat acoperim bine dupa care se toarna caramelul.