Ingrediente
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
pentru caramel
-6 linguri zahar
-1 lingurita apa
-3 mere
-1 cana nuci
esenta de vanilie
Mod de preparare
Nucile se prajesc in tava , atentie sa nu se arda! Merele se taie felii. Se face caramelul in vasul in care se va coace prajitura, in timpul caramelizari se ung peretii vasului cu caramel apoi, se aseaza feliile de mere in tava si se da deoparte. Se separa galbenusul de albus, albusurile se bat bine apoi se pune zaharul si esenta, se bate pana cand se inaresc albusurile dupa care se pun galbenusurile cate unul si faina. In compozitie punem nucile maruntite si se amesteca usor de sus in jos. Se toarna compozitia peste mere si se da la cuptor ~ 30 min. se face testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se rastoarna prajitura pe un gratar pentru a se raci. Astfel merele vor fi deasupra.
foarte buna combinatia!
RăspundețiȘtergerete-am trecut in lista mea de blogroll.
Daca iti face placere te invit sa vizitezi si blogul meu.Pupici
Te invit la o felie
RăspundețiȘtergere