Au devenit favoritele mele si asta pentru combinatia de cacao si gustul de pepene gelben. Este absolut delicios! Iar daca o sa spunei ca e o retete de sezon am sa va contrazic si o sa va dau o reteta de dulceta de pepene galben care o puteti folosi cu succes si inlocui pentru a obtine aceste mici delicii.
Ingrediente
2 oua
100 g zahar
125 ml ulei
200 ml lapte
50 g cacao
250 g faina
1 praf de copt
3 linguri dulceata
Crema:
-200 ml frisca
-500-600 gr pepene galben
-100 gr zahar
-5 gr gelatina
Mod de preparare
Ouale se bat cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand asi dubleaza volumul, dupa care turnam uleiul, laptele . Separat amestecam faina cu cacao si praf de copt apoi o incorporam in compozie amestecam usor , iar la final punem dulceata.
Se toarna compozitia in forme de briose sa fie mai mult de jumate , in care am pus hartie speciala pentru briose, si dam la cuptor timp de 20 min la treapta 3 sau 180 C. Cuptorul trebuie incins in prealabil.
Sau puteti turna intr-o tava dreptungiulara si dupa ce sa copt si racit sa taiaeti mici cuburi care sa le faceti apoi niste prajiturici simpatice.
Crema: Se curata pepenele galben de coaja si seminte se taie cuburi si se pune la firt cu zaharul. Cand se inmoaie bine se mixeaza cu un mixer vertical si se lasa sa se raceasca. Daca vreti mai dulce crema puteti pune in plus inca 50 gr zahar!
Frisca se bate bine. Se topeste gelatina dupa ce s-a hidratat in 50 ml apa si se amesteca cu pepenele galben. Se amesteca usor frisca cu pepene galben se da putin la rece 10-15 min. dupa care se pune crema in pos si se orneaza briosele racite.
Pofta buna la ceva dulce !
Sper sa va placa reteta mea:)