marți, 22 septembrie 2015

briose cu cacao si crema de pepene galben

 Au devenit favoritele mele si asta pentru combinatia de cacao si gustul de pepene gelben. Este absolut delicios! Iar daca o sa spunei ca e o retete de sezon am sa va contrazic si o sa va dau o reteta de dulceta de pepene galben care o puteti folosi cu succes si inlocui pentru a obtine aceste mici delicii.




Ingrediente

2 oua

100 g zahar
125 ml ulei
200 ml lapte
50 g cacao
250 g faina
1 praf de copt
3 linguri dulceata


Crema:
-200 ml frisca
-500-600 gr pepene galben
-100 gr zahar
-5 gr gelatina

Mod de preparare

Ouale se bat cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand asi dubleaza volumul, dupa care turnam uleiul, laptele . Separat amestecam faina cu cacao si praf de copt apoi o incorporam in compozie amestecam usor , iar la final punem dulceata.

Se toarna compozitia in forme de briose  sa fie mai mult de jumate , in care am pus hartie speciala pentru briose, si dam la cuptor timp de 20 min la treapta 3 sau 180 C. Cuptorul trebuie incins in prealabil. 

Sau puteti turna intr-o tava dreptungiulara si dupa ce sa copt si racit sa taiaeti mici cuburi care sa le faceti apoi niste prajiturici simpatice.

Crema: Se curata pepenele galben de coaja si seminte se taie cuburi si se pune la firt cu zaharul. Cand se inmoaie bine se mixeaza cu un mixer vertical si se lasa sa se raceasca. Daca vreti mai dulce crema puteti pune in plus inca 50 gr zahar!
Frisca se bate bine. Se topeste gelatina dupa ce s-a hidratat in 50 ml apa si se amesteca cu pepenele galben. Se amesteca usor frisca cu pepene galben se da putin la rece 10-15 min. dupa care se pune crema in pos si se orneaza briosele racite.


Pofta buna la ceva dulce !

Sper sa va placa reteta mea:)

duminică, 20 septembrie 2015

Rulouri din cotlet de porc cu sos pesto

Am gasit cel mai bun mod de a prepara un cotlet de porc, nu sunt mare fana a acestei parti , mi se pare seaca si se usuca daca nu esti prea atent atunci cand o gatesti. Ei bine am facut niste rulori suculente si care se gatesc destul de rapid.

Ingredinete


-3 cotlete porc cu sau fara os
-2 linguri sos pesto facut in casa ( usturoi 1 catel, 1 mana de busuioc proaspat, ulei de masline 2 linguri, 1 lingurita parmezan ras, sare)
-sare, piper
-ulei

Mod de preparare
Se indeparteaza osul daca este cazul si cu ajutorul unui ciocan de bucatarie se bate bine carnea. Se unge suprafata cu sos pesto si se ruleaza. Se condimenteaza si exterior cu sare si piper.


 Se incinge o togaie cu putin ulei se prajesc pe toate partile rulourile pana capata o culoare apoi se transfera intr-un vas yena si se dau la cuptor acoperite cu folie tim de 15 min. 
Se servesc calde alaturi de ce garnitura doriti voi, eu am facut legume la gratar.
Pofta buna!





luni, 7 septembrie 2015

paste cu ton si sos de rosii

o reteta care am mai prezentat-o pe blog insa care a mai fost perfectionata asa ca va inpartasesc si voua noua varinta invatata

Ingredinete
-400 gr paste eu am folosit pipe rigate
-1 conserva rosii Sun Food am folosit eu
-1 coserva ton
-5 file de anshoa
-parmezan
-peperoncino 1

Mod de preparare

Se pune suficienta apa la fiert pentru paste. Cand fierbe se pune o ligurita de sare si pastele. Se fierb conform timpului indicat!

Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline se parjeste peperoncino cat sa iasa iuteala si se scoate, sedauga anshoa apoi tonul,se ametesc putin si conserva de rosii cuburi. Se lasa sa fiarma putin. Cand sunt pastele gata se scurg de apa si se pun peste sos. Se lasa pe foc un minut amestecand putin si se servesc cu sau fara parmezan.





Pandispan cu prune

 Cea mai simpla reteta de ceva dulce, fara prea multe ingrediente, este reteta de pandispan, iar daca puneti si ceva fructe in aluat iese un minunat chec -simplu si bun.

Ingredinete
-4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri de faina
-1 lingurita apa
-5-6 prune

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbesus, albusurile se bat spuma apoi se adauga pe rind cate o lingura de zahar, o lingurita de apa dupa care cate un galbenus si putina sare,  la final incorporam faina si turnam aluatul intr-o tava de chec , punem prunele fara samburisi coacem timp de 35 min la treapta 3, 180C. Faceti testul cu scobitoarea a fiti siguri ca este copt.

Se lasa sa se raceasca si se serveste!

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog