joi, 23 ianuarie 2014

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Tarta cu piept de pui



Ma declar fana tartelor de orice fel, in orice combinatie!



aluat:                                                                                                 dough:
125g unt rece                                                                          125g cold butter 
225g faina                                                                                
 225g flour 
1 lingura apa                                                                     
1 tablespoon water

jumate piept de pui mic
-100 gr mazare
-1 morcov
- 3 cartofi fierti
- 2 oua
-250 gr samantana
-100 gr cascaval
        
Mod de preparare
Untul rece se tai cuburi se amesteca cu faina pana cand devine ca un pesmet se aduga o lingura de apa si se framata pana cand se omogenizeaza. Se pune intr-o folie si se da la frigider 20 min. Dupa care se intinde o foaie se pune in tava se inteapa cu o furculita se da la cuptorul incins in prealabil 10 min.

Se incinge putin uli in tigaie  si se soteaza mazarea cu morcovul taiat cuburi se adauga putina apa si se fierbe pana sunt gata. Pieptul de pui l-am fiert in prealabil apoi l-am taiat bucati mici la fel si cartoful. Peste mazare am adaugat cartoful si carnea de pui am condimentat cu sare si piper am luat de pe foc . Separat am batut ouale cu smantana am adaugat cascaval ras apoi am turnat totul peste  carne. Toata comotiata am pus- o apoi peste aluatul de tarta am acopeerit cu putin aluat ramas si am dau la cuptor pentru inca 20 min.





oua in cuib


O reteta simpla de mic dejun altfel!


Ingrediente
5 chifle
-5 oua
-100 gr cascaval
-1 ardei kapia
si ce mai aveti prin frigider :)

Mod de preparare

Se scobesc chiflele de miez se pune ardeiul kapia taiat cuburi la fel si cascavalul, se sparge oul se condimenteaza si se da la cuptor pana cand se face oul.

Briose cu cacao

 La multi ani pe 2014! Sa aveti un an nou plin re realizari, sanatate si tot ce va doriti!



Ingrediente

3 oua
100gr unt
175gr faina
50gr cacao
300gr zahar
90 ml apa
60ml lapte

coaja de portocala/ lamaie
1 lingurita praf de copt


Mod de preparare
Intr-un bol se pune cacao si se adauga apa clocotita se amesteca enegic apoi adaugam untul taiat bucati, amestecam pana cand se topeste apoi zaharul, laptele, ouale pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna in forme si se coace 25 min.

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog