....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
joi, 26 aprilie 2012
miercuri, 25 aprilie 2012
Tort elegant pentru Gaby
Am lispit ceva timp de pe blog , am fost foarte ocupata in aceasta perioada asa ca pe parcurs am sa postez ceea ce ma tinut departe de voi si per sa va placa.
Va pup si sa aveti o zi cat mai frumoasa!
marți, 17 aprilie 2012
luni, 16 aprilie 2012
Prajitura cu albusuri si crema de iaurt / Cake with egg whites and yogurt cream
Hristos a inviat!
Dupa cum v-am obisnuit deja revin cu o prajitura cu albusuri si o crema light care o folosesc si la torturi.
Ingrediente
-200gr albusuri 200g egg whites
-200 gr zahar 200 G sugar
-100 gr faina -100 G flour
-4 linguri mac 4 Tablespoons poppy seeds
-50 ml ulei 50 Ml oil
-esenta de vanilie/portocala -vanilla
-coaja de la o portocala orange peel
-1 lingurita praf de copt 1 Teaspoon baking powder
Crema Cream
-300 gr iaurt 300 G yogurt
-100 gr zahar 100 G sugar
-150 ml frisca 150 Ml cream
-1 gelatina -1 gelatin
-zeama de la portocala orange juice
decor jeleu de portocale plic Dr. Oetker
Mod de preparare
Blat: Albusurile se bat bine cand sunt tari se adauga treptat zaharul dupa care faina,coaja de portocala, esentele, macul si pragul de copt. Se toarna totul intr-o tava si se coace la foc mediu timp de 25-30 min. Se face testul cu scobitoare.
Crema: iaurtul se mixeaza bine cu zaharul. Frisca se bate pana cand se ingroase, gelatina se pune la hidratat apoi se topeste pe baie de abur. Peste gelatina topita se pune cate putin iaurt asta pentru a evita coagularea gelatinei dupa care se toarne peste resul de iart, se amesteca cu frisca si zeama de porocala.
Peste blatul racit se toarna crema de iaurt se da la frigider o ora dupa care se taie si se orneaza cu jeleu.
miercuri, 11 aprilie 2012
Idei masa de pasti
rata la cuptor
Se apropie Invierea Domnului multi dintre voi ati facut deja meniul, pentru cei care inca nu au avut timp de rasfoit si de planificat un meniu de paste propun cateva retete care sper sa va incante papilele gustative.
Canneloni cu carne si spanac / Canneloni with meat and spinach
O reteta din bucataria italiana, o aveam de ceva timp pe lista si in sfarsit am facut-o, este extrem de buna si simplu de realizat dupa parerea mea.:D
Ingrediente Ingredients
- foi lasagnia( eu am folosit 13) Lasagna sheets ( I used 13)
-500 gr tocata pui( puteti folosi amestec) 500 Grams minced chicken (can use mixture)
-200 gr spanac congelat 200 G frozen spinach
-1 ceapa 1 onion
-2 catei de usturoi(optional) 2 Cloves of garlic (optional)
-cimbru thyme
-sare, piper salt, pepper
-4 linguri ulei de masline 4 Tablespoons olive oil
-100 gr parmezan 100 Grams parmesan
-30 ml vin 30 Ml wine
Sos beshamel: Beshamel sauce:
-500 ml lapte 500 Ml milk
-50 gr unt 50 G of butter
-50 gr faina 50 G flour
-nucsoara nutmeg
Mod de preparare
Reteta de baza foloseste carne amestec tocata insa eu am vrut sa fac ceva mai usor asa ca am inlocuit cu carne de pui, de asemenea puteti folosi caneloni direct preparate gasiti la raionul de paste.
Deci sa incep cu reteta, ceapa se taie marunt si se caleste foarte putin in 2 linguri de ulei, cand devine transparenta se pune carnea de pui , se lasa sa se albeasca amestecand .
Cand e alba la culoare se pune vinul , cimbrul si se lasa sa fiarba timp de 20 min la foc mic. Dupa cele 20 min se pune spacacul congelat, iar dupa ce sa incorporat bine in carne se adauga usturoiul tocat matrunt, sare, piper, un pic de nucsoara si se ia de pe foc.
Sos beshamel: Intr-un vas cu fund dublu se pune la topit untul la foc mic! atentie sa nu se arda! dupa care adaugam faina si amestecam enegic cu telul sa nu se faca cocoloase turnam cate putin lapte din acelas motiv si se lasa pe foc amestecand pana cand se ingroase sosul, se lasa sa fiarba cateva minute si se ia de pe foc , se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
In timp ce se face sosul beshamel , se pune intr-o oala niste apa cu un pic de sare la fiert, cand da in clocot se adauga foile de lasagna si se lasa sa fiarba cateva minunte cat sa se imoaie si sa poata fi indoite fata sa se rupa~ 5 min dar e in functie de foile care le aveti, cel mai bine e sa incercati una. Dupa care se scurg de apa si se aseaza pe o farfurie cate una.
Peste carne se pune 1 lingura din sos beshame si 1 lingura parmezan asta pentru a deveni mai cremoase si pentru a lega compozitia, daca e necesar puteti pune si 2 linguri.
Peste fiecare foaie de lasagnia se pune o lingura plina din compozitie, apoi se ruleaza.
Se unge o tava cu ulei si se pun canneloni, peste care la final se toarna restul de sos beshamel si se presoara parmezan. Se da la cuptorul incins in prealabil timp de 20 min la 180 C.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)