Dupa cum stiti deja sunt fana retetelor Laurei Adamache, de fiecare data stiu ca o sa am succes cu retetele incercate. Daca vreti si voi sa faceti minunatiile de pe situl Laurei le gasiti aici
Despre reteta atat va spune ca e minunata! ( am facut-o cu dovlecei romanesti nu zucchini)
Ingrediente
-450 gr dovlecei tineri
-4 oua
-50 gr unt topit
-125 gr casacal ras
-125 ml lapte
-150 gr faina
- jumate plic praf de copt
-sare si piper
Mod de preparare
Dovleceii spalati se taie felii subtiri de aceiasi grosime. Ouale se separa , separat se mixeaza albusurile bine, galbenusurile se bat si ele dupa care se adauga untul topit, laptele, cascavalul si faina amestecata cu parful de copt;se amesteca bine daca e prea gros aluatul se mai pot adauga 2-3 linguri de lapte. dupa care se incoropreaza albusurile batute cu sare, piperul se amesteca usor si dovleceii. Se toarna compozitia intr-o tava (in care ati pus hartie de copt), de cca. 20 cm diametrul se da la cuptor pentru 30-40 min la 180 C. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti daca este gata.
Se lasa sa se raceasca
Pofta buna!
Pofta buna!