Zilele trecute am facut pentru pitic si noi o placinta cu dovlecei cat mai este inca pe piata productie romaneasca. Si cum aveam prin frigider mai multe feluri de branza cate putin din toate am zis sa le combin ca sigur nu are de ce sa nu iasa ceva bun. Rezultatul a fost delicos asa ca impartasesc si cu voi reteta.
foi de placinte
-2 dovlecei maricei
-1 cutie ricotta
-200 gr branza de vaci
-100 gr branza de burduf sau puteti pune cas de vaci
- jumate de legatura marar
-sare foarte putin
-3 oua
-100 gr smantana+1ou pentru uns
Mod de preparare
Dovlecei de dau prin razatoarea mare apoi se pun intr-o tigaie cu putin ului si se amesteca pana cand dispare apa din tigaie. se lasa la racit. Se amesteca branzeturile cu ou si sare foarte putina apoi cu dovleceii si mararul tocat.
Foile de placinta se inpart in patru se stropesc cu putin unt si pe o latura se pune umplutura. Se ruleaza si se aseaza in tava. Se dau la cuptorul incins pentru 15 min. Se bate oul cu smantana se scoate tava din cuptor se unge placinta cu smantana si se mai lasa pentru20 min.
Noi am mancat alaturi de putin iaurt. O bunatate!