vineri, 28 august 2015

Placinta cu dovlecei si trei feluri de branza

Zilele trecute am  facut pentru pitic si noi o placinta cu dovlecei cat mai este inca pe piata productie romaneasca. Si cum aveam prin frigider mai multe feluri de branza cate putin din toate am zis sa le combin ca sigur nu are de ce sa nu iasa ceva bun. Rezultatul a fost delicos asa ca impartasesc si cu voi reteta.


foi de placinte
-2 dovlecei maricei
-1 cutie ricotta
-200 gr branza de vaci
-100 gr branza de burduf sau puteti pune cas de vaci
- jumate de legatura marar
-sare foarte putin
-3 oua
-100 gr smantana+1ou pentru uns

Mod de preparare


Dovlecei de dau prin razatoarea mare apoi se pun intr-o tigaie cu putin ului si se amesteca pana cand dispare apa din tigaie. se lasa la racit. Se amesteca branzeturile cu ou si sare foarte putina apoi cu dovleceii si mararul tocat.

Foile de placinta se inpart in patru se stropesc cu putin unt si pe o latura se pune umplutura. Se ruleaza si se aseaza in tava. Se dau la cuptorul incins pentru 15 min. Se bate oul cu smantana se scoate tava din cuptor se unge placinta cu smantana si se mai lasa pentru20 min.



Noi am mancat alaturi de putin iaurt. O bunatate!

miercuri, 26 august 2015

Prajitura cu fructe tropicale

Cu zilele astea calduroase nu prea am gatit dar cum am prins putina racoare am incins cuptorul si am pus de bunatati iar fara o prajitura nu se putea. Chiar daca am fost destul de aglomerata am facut o prajitura simplu de realizat fara prea multe ingrediente , putine dar de calitate cum se spune.




-3 oua
-3 linguri faina
-3 zahar
-400 gr frisca
-1 gelataina
-1 conserva fructe tropicale Sun Food
-70 gr zahar pudra
-70 gr ciocolata +100 gr frisca

Mod de preparare

reteta de blat o gasiti aici 
Blatul se coace intr-o tava dreptunhiulara. cand s-a racit se taie in trei.
Frisca se bate bine. Se pune la fidratat gelatina dupa care se topeste pe baie de abur se amesteca cu fructele scurse bine de lichid si cu zaharul pudra apoi cu frisca. Ciocolata se topeste cu frisca. Intr-o tava de chec se pune o folie alimentara pentru a scoate mai usor prajitura, apoi prima foaie de blat, se insitopeaza cu lichidul de la fructe si se pune jumate din cantitatea de frisca cu fructe, se toarna deasupra fire de ciocolata apoi blatul urmator, sirop, frisca, ciocolata si la final blat si sirop. Daca nu ati taiat blatul in marimi potrivite cum afacut-o eu completati cu bacati.

 Se da la frigider pentru 2 ore dar mi bun este cand sta peste noapte. Se orneaza dupa imaginatie :)P

Pizza cu legume( porumb, brocoli, rosii...)

Noua ne place mult pizza la fel si copilului se putea altfel ina evit sa ai dau preparate din comert iar in casa nu fac ce sa zic, inca, dar sa stiti ca si pizza cu legume e foarte buna, chiar mai buna as spune eu decat cea cu salam si alte porcarii . Si cum am in casa porum Sun Food  al meu strumf il adora binenteles ca am pus in pizza.



Pentru aluat 
gasiti ingredientele aici

-1 conserva porum Sun Food
-5 rosii chery sau mai multe daca va plac
-1 bucher brocoli fiert 6 min apoi racit in apa cu gheata
-1 ardei gras mare sau doi mici
-1 ceapa maricica
-200 gr masline
-300 gr mozzarella
-ketchup de casa sau cumparat:)

Mod de preparare

Aluatul il faceti dupa reteta mentionata mai sus. 
Dupa ce a cescut intindeti doua foi mari sau trei mici, le ungeti cu putin ketchup apoi puneti buchetele de brocoli, rondele de masline, ceapa taiata julien, ardeiul gras pai, rosiile taiate in patru, porumbul si mozzarela. Acum daca gresesc cu ordinea puteti pune mozzarela si apoi restul de legume puteti face si asa, fiecare cum a deprins. Se da la cuptor pentru 20 min si pofta mare!

vineri, 21 august 2015

Iepure cu rozmarin, cimbru si lamaie reteta dupa Jamie Oliver

De mult am pus ochii pe reteta aceasta iar cu prima ocazie cum am prins un iepure de la ai mei din batatura :)) am pus de un ospat pe cinste. Reteta este foarte simpla doarca fiind un iepure pur ecologic am ales sa il gatesc mai mult decat reteta de baza in care timpul de gatire la cuptor era doar de 10 min la treapta 7. Daca aveti iepure din magazin asa sa procedati!






pentru reteta am folosit jumate de iepure
-1 lingurade rozmarin verde tocat
-1 lingura de cimbru uscat
-1 lingura de unt plus inca una:))
-sare si piper
- zeama de la jumate de lamaie
- coaja de la jumate de lamaie
- si salvie care eu nu am pus ca nu am gasit , voi sa puneti neaparat daca aveti
-1 pahar mare de vin

Mod de preparare

Carnea de iepure se stopeste cu zeama de lamaie apoi se trece prin rozmarin, cimbru , sare si piper. 

Intr-o tigaie incinsa se pune o lingura de ulei si untul apoi prajiti bucatile de carne dureaza ~ 5 min, la jumatea perioadei de gatit se pune salvia ( care nu am avut-o ) si coaja de lamaie se mai lasa sa sfaraie si sa se rumeneasca frumos pe ambleme parti 


dupa care se toarna paharul de vin alb se lasa sa sfaraie frumos :) si se pune tava la cuptorul incins la treapta 7 pentru 10 min. asa scrie reteta. Fiindca am avut un iepure de casa care se gateste mai greu am pus tava la treapta 4 am acoperit o si am lasat sa se inabuse  timp de 30 min. A iesit o minunatie de carnita. 
Am servit alaturi ca cartofi si ciuperci la cuptor si o salata de rucola cu rosii stropite cu otet balsamic si ulei de masline.
O bunanate!

marți, 11 august 2015

Legume la cuptor ( reteta de post)

E sezonul legumelor iar eu le ador, aceasta reteta ar semana cu un ghiveci dar e facut la cuptor fara suc de rosii legumele se coc frumos iar aroma fina de busuioc le inbina frumos gustul.




Ingrediente 
2 personale

-1 cartof mare
- 1 vanata mare
-2 rosii
-2 ardei grasi
-1 morcov mare
-ulei de masline/ floarea soarelui
-sare
-busuioc uscat
-piper

Mod de preparare

Cartoful curatat si spalat se taie cuburi egale, la fel se procedeaza su vanata si adeiul gras. Morcovul se taie rondele iar rosiile bucati destul de mari. Se pun legumele intr-o tava de yena se stropesc cu ulei , se condimenteaza cu sare, piper si busuioc  , se amesteca bine, bine.

 Se dau la cuptor 180 C pentru 35-40 min. Eu le gust!

Pofta mare!

Tort/prajitura Chocolate Sponge

Astazi am costatat ca nu am postat aceasta reteta desi o am facuta cu ceva timp in urma. Mi-a cerut cineva retea si cautand-o prin blog hopa ca nu este. Deci reteta e simpla, luata din revista Decorarea prajiturilor nr.1

Ingrediente
 pentru o tava 18 cm diametru desi in revista scrie 20 daca aveti faina cu agent de crestere cum e stipulat in reteta din revista nu mai puneti praful de copt!

-225 gr unt
-225 gr zahar pudra
-4 oua medii
-175 gr faina
-1 lingurita praf de copt
-50 gr pudra cacao
- 1 lingura apa calduta

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 180 C.
Intr-un bol se bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Se incorporeaza oulae cate unul amestecand dupa fiecare.
cacaoa se amesteca cu faina si praful de copt. Se toarna jumate din cantitate peste unt se amesteca apoi cealanta jumatate. Daca amestecu pare uscat se adauga lingura de apa calduta. Se toarna compozitia in tava se niveleaza si se coace 20 min -25min. Se face testul cu scobitoarea.

Am uns cu crema de fineti blatul si am ornat cu capsuni.

Prajitura la rece cu crema de mascarpone cu caise si afine

Saptamana trecuta a fost ziua mamei mele , nu am reusit sa ajung de ziua ei dar cu cateva zile dupa. Si cum nu se poate aniversare fara ceva dulce, chiar daca trecuse deja:)) am facut o prajitura  la rece, care e gata in 30 min. si cu succes garantat. Fratimiu apropos multam pentru afine tare bune au mai fost :))



Ingrediente
- 2 folii piscoturi
- 500 gr mascarpone
-500 ml smantana pentru frisca( bomba calorica nu gluma prajitura asta))
-jumate de borcan 700 ml de caise din compot productie proprie
-200 gr afine
-150-200 gr zahar ( cantitatea oscileaza in functie cat de dulce vreti prajitura)
-2 gelatine

Mod de preparare

Gelatina se hidateaza dupa instructiunile de pe ambalaj.
Piscoturile se insiripeaza cu compot de caise.
Frisca se bate bine. Mascarpone se amesteca cu zahar si se bate putin. 
Afinele se spala si se paseaza la blender, eu am preferat sa las si cateva bucati mai maricele.
Se topeste gelatina pe baie de abur se amesteca apoi cu putina mascarpone apoi cu toata cantitatea, se pune si frisca batuta si se amesteca bine. Se imparte in doua crema, in una din creme se pune afinele pasate, in alta jumate din cantitatea de caise din compot pasate. Se toarna crema cu caise peste piscoturi se aseaza bucati din caise peste crema se apasa sa intre in crema si se da la frigider sau congelator pentru a grabi procesul. Cand sa prins, la congelator dureaza~ 5 min se toarna crema de afine. Se lasa la frigider pentru 2 ore.
Pofta buna!


Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Chiar daca fac iepurele in multe feluri reteta acesta simpla mi se pare cea mai buna, si nu din motive de comoditate ci pentru ca imi aduce aminte de acasa si asa o face mama. Mama e adepta retetelor simple iar una dintre ele este si acesta friptura.





Ingrediente

- jumate de iepute sau unul intreg in functie de capacitatea tigaii
- 1 cana de apa
- ulei cat sa acopere fundul tavii dar nu exagerati
- sare, piper
-busuioc, oregano , tarhon sau ce planta aroamata aveti in casa

Mod de preparare

Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii si capacul.
 Se lasa la foc mic de tot sa firba asa aproximativ 30 min. sau mai mult in functie ce varsta are iepurasul, asta daca e din  curtea voastra, daca nu dupa 30 min gustati carnea. daca e aprope gata dati focul mai tare, condimentati carnea si lasati sa se evapore apa, dupa care incepe sa se prajeasca carnea. o intoarceti pe ambele parti si gata. 
Nu-i asa ca este simplu? eu ador metoda asta aceasi metoda o foloseste mama si la costitele de oaie facute la tigaie. O nebunie.

Garnitura
dovlecei, ardei dras, ardei capia, vanata taiate felii sropite cu ulei de masline si busuioc uscat facute la gratar, sau cartofi taiati barcute, morcov rondele stopiti cu cu ulei de masline sare , piper si busuioc la cuptor

Prajitura la rece cu pepene galben si iaurt

Aproape ca atrecut vara si  ce am reusit sa postez cateva retete. Am avut o vara plina cu examen de disertatie, cu niste cursuri pe care le urmez, putina vacanta prin Italia o sa revin cu cateva poze culinare :) care sa va incante simturile macar asa putin, dar si pe la mama acasa. Ce sa mai inca nu s-a terminat si cine stie ce surprize imi mai pregateste vara asta. Acum sa fiu sincera nu prea imi place mie vara e prea multa caldura si canicula, nu poti face mare lucru in bucatarie, fac ceva rapid si data fuga afara sau putin invatat. Dar printe picaturi am facut si ceva dulce pana acum. O reteta cu iaurt si fructe Sun food facuta si uitat de pozat:)) apoi aceasta prajitura cu pepene galben si iaurt slab , pentru cei care tin cura. Prajitura a fost un succes se sa mai va invit sa o faceti si voi :)

Ingrediente
-2 folii piscuturi
crema
-900 gr iaurt slab am folosit eu dar puteti folosi ce iart vreti voi
-200 ml smantana pentru frisca
-150 gr zahar puteti pune si 200 daca vreti mai dulce
-1 pepene galben de 1 kg
-2 piersici
-3 gelatine
-compot sau cus pentru insiropat piscoturile

Mod de preparare
Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor. 
Pepenele se taie in doua se curata de seminte si de coaja, se pastreaza doua felii pe care le taiem cubulete restul se poaseaza la blender. Persicile se spala si se taie cuburi.
Iaurtul se amesteca cu zaharul.
Frisca se bate.
Se pune putin suc intr-un bol se trec piscoturile prin el apoi se asaeza unul langa altul intr-o tava cu peretii detasabili.
Gelatina se topeste pe baie de abur apoi se pune putin iaurt peste gelatina dupa care se toarna toata gelatina peste  iaurt. Se amesteca cu frisca bine, se pune pepenele galben pasat, cel cuburi si piersicile. Se amesteca si se toarna pesteste piscoturi. Daca crema e prea fluida. se da putin la frigider dar atentie sa nu se prinda in bol. o tineti cat sa se mai ingroase putin. faceti acest pas ca sa nu se ridice piscoturile deasupra cand turnati crema. Cand sa mai ingrosat putin o turnati pste piscoturi si o dat la rece pentru cel putin 2 ore.
Se orneaza dupa bunul plac.

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog