luni, 19 decembrie 2016

Idei aperitive Craciun si Revelion

Majoritatea aperictivelor le fac la masa de Revelion, de Craciun prefer produsele traditionale. Din pacate nu am reusit sa fac poza la caltabosi, lebat si sunca, anul acesta sper sa reusec sa fac si eu cateva poze frumoase,

 pentru retete dati clik aici






 Bruschete cu rosii si sos pesro
 Bruschete cu rosii sos pesto si ou de prepelita
 Bruschete cu sos pesto, rosii uscate si prosciuto sau ce vreti voi



















Idei de torturi pentru Craciun si Revelion

Sarbatorile se apropie cu pasi rapizi, a mai ramas putin si masa se umple cu bunatati care mai decare, stiu ca multe dintre voi ati facut deja meniul, dar ceva dulce ce faceti? Eu va propun cateva retete de  torturi numai bune pentru zilele festive ce urmeaza.
Sper sa va fie de ajutor si sa va indulciti familia si pe cei dragi.













http://luminitanaty.blogspot.ro/2015/10/tort-cu-iaurt-si-fructe-de-padure.html










http://luminitanaty.blogspot.ro/2012/09/tort-cu-menta.html










marți, 8 noiembrie 2016

Prajitura cu iaurt si jeleu de piersici

Cea mai simpla prajitura, cel mai des facuta, cea mai apreciata si sicer una din cele mai ieftine.


Ingrediente
 blat
-2-3 oua depinde de marime
-3 linguri faina
-3 zahar
-esenta de vanilie
crema
-400 gr iaurt
-200 ml frisca
-1 gelatina  zeama de la o lamaie
-200 gr zahar

jeleu
-1 borcan compot cu caise
-1 gelatina

Mod de preparare

Se bat ouale intregi spuma pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga treptat zaharul iar la final faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, 30cm tava, se toarna compozitia si se coace la 180 C timp de 25 min.

Se amesteza iaurtul cu  zaharul. Frisca se bate bine. 
Gelatina se pune la hidratat cu apa dupa care se topeste pe baie de abur. Se amesteca gelatina cu iaurtul apoi cu frisca.
Se la la frigider pentru 2 ore
Jeleu

Se mixeaza caisele fara suc cu un mixer verrical, se adauga 100 ml de compot, gelatina se prepara conform instructiunilor se amesteca cu pulpa. 
Se toarna peste iaurt si se lasa la frigider pana se intareste.


luni, 7 noiembrie 2016

supa crema de morcov

Pana sa am un bebe nu eram prea pasionata de supe creme, odata cu venirea lui, lucrurile s-au schimbat de indata ce am inceperut diversificarea.
Prima supa crema pe care a acceptat-o la un an si ceva, chiar daca am inceput ca la carte alimentatia, a fost supa crema de morcov, cu timpul am introdus mai multe legume si in final am obtinut reteta pe placul celui mic si al meu desigur.
Se poate preparara in diverse combinatii, eu o prefer cu :"de toate"

Ingrediente
-4-5 morcovi mari
-1 mana de pastai curatate
-2 rosii medii
-1 radacina pastranac
-1 cartof pentu a o face mai cremoasa dar e optional
-1 radacina mica patrunjel
-1 ceapa
-sare, 
-chimen optional daca sotati legumele
-100 gr parmezan
-covrigei cu oregano sau crutoane(copii adora covrigeii asa ca e un motiv de ai face sa manance supa:))
-apa cat sa acopere legumele  si o palma peste ;)
- se poate pune si ghimbir ras
-ulei de masline

Mod de preparare


varianta 1: Se cutara si se spala legumele, se pune apa la fiert cu legume taiate bucati mari, cand sunt gata se paseaza cu mixerul verical se pun iarasi pe foc se condimeteaza, se adauga ulei de masline, se lasa sa dea cateva clocote si se opreste. Se serveste cu covrigei/crutoane si parmezan

Varianta 2: Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie se soteaza ceapa cu morcovula si chimen cat se ia intre 2 degete apoi se pun restul de legume si apa. Se lasa sa fiarba pana sunt gata, se paseaza, Se servesc cu covrigei/ crutoane si parmezan.

luni, 31 octombrie 2016

Briose aperitiv cu seminte de dovleac

Daca este toamna atunci sa profitam din plin . Semintele de dovlea poat fi un adevarat deliciu dar si dau un aspect diferit preparatelor. Le-am folosit si la un chec dulce, o sa revin cu o reteta dar si la aceste briose.

Ingrediente:
-2 oua
-100 ml iaurt
-90 ml ulei
-o mana masline
--1 ardei capia
-o mana de branza telemea
-marar
-kaizer sau panceta/
- cesti faina
- 1 praf de copt
-seminte de dovleac

Mod de preparare
Se amesteca cu un mixer oulae se pune uleiul, apoi iaurtul la final faina cu fraful de copt. Intr-o tigaie se soteaza kaizeul su ardeiul gras. Se amesteca maslinele, mararul, kaizerl, ardeiul si telemeaua cu restul de compozitie, se pun si seminte de dovleac in coca cat si deasupra. Se coc 25 min la 180 C

vineri, 16 septembrie 2016

Prajitura cu iaurt, fructe de padure, ananas, kiwi si jeleu

Una din cele mai simple prajuturi , usor de realizat cu ingredinte simple, cu multe fructe sau nu, dar cu siguranta pe placut tuturor.

Inagredinete
blat
-8 oua
-8 linguri faina
-8 zahar

Sirop
-200 ml apa
150 ml zahar
-zeama de la o lamaie

crema
-1 kg iaurt
-200 gr samantana 20%
-300 gr frisca
-400 gr zahar
-200 gr coacaze neagra
-200 gr capsuni
-1 ananas sau compot ananas
-2 kiwi
-30 gr gelatina+10 gr
-300 ml apa

Mod de preparare

Blat
Se bat ouale intregi spuma pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga treptat zaharul iar la final faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, 30cm tava, se toarna compozitia si se coace la 180 C timp de 40 min.

Sirop
Se pune apa cu zaharul la fiert cand da in clocot se opreste , se adauga zeama de lamaie.

Crema
Se amesteza iaurtul cu smantana si zaharul. Frisca se bate bine. Capsunile se taie cuburi la fel si celelanate fructe.
Gelatina se pune la hidratat cu apa dupa care se topeste pe baie de abur. Se amesteca gelatina cu iaurtul apoi cu frisca. 
Se taie blatul in doua, se insiropeza se pun peste ananasul si kiwi se toarna jumate din crema apoi se pune iarasi blat si se insiropeaza, restul de crema se amesteca cu fructele de padure, jumate din cantintate si se toarna peste blat. 

Se da la rece.

Intre timp facem jeleul. Se pune jumatatea ramas de coacaze si capsuni intr-un vas se adauga 100 gr zahar, 100 ml apa se se lasa sa fiarba cat sa se toapesca zaharul. Se ia de pe foc si se mixeaza cu mixerul vertical. Cand e calduta se adaiga gelatina si lasa sa ajunga la temperatura camerei dar nu sa se gelifieze. Se scoate prajitura se toarna jeleul si se da la frigider peste noapte.

joi, 15 septembrie 2016

Pui cu legume la cuptor

Dupa cum v-am  obisnuit din ultimele postazi va propun si astazi o reteta simpla si delicioasa de legume si pui la cuptor . Tot ce trebuie sa faceti e sa cumparati legumele care va plac, ceva carnita de pui, fara os ca e mai rapid , condimente pe bunul plac si un cuptor disponibil :)

Ingrediente
-2 dovlecei
-2 vinete
-4 ardei grasi
-300 gr rosii cherry
-1 ceapa
-1 capatana de usturoi


1 piept de pui
-sare, piper
-1 lingurita boia dulce
- rozmarin
-patrunjel
-ulei de masline 

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in doua apoi iarasi in doua bucati se condimenteaza si se lasa deoparte pana pregatim legumele.

Se spala legumele , se taie dovleceul si vanata bucati mari de dimensiuni relativ egale, ceapa in 4, rosiile se lasa intregi, ardeii grasi felii.

Se unge o tava cu ulei de masline suficient se adauga legumele se condimentaeaz cu sare si piper apoi se amesteca sa se patrunda cu uleiul. Se asaeaza pieptul deasupra. Rosiile nu se pun. Se acopera cu o hartie de copt si se da la cuptor 180C pentru 20 min. dupa care se scoate hartia se pun rosiile si se mai lasa 10 min. 

Cand este gata se scoate din cuptor se adauga patrunjelul tocat si se serveste.

Pofta buna!

luni, 29 august 2016

Piept de pui cu reductie de otet balsamic

Este genul de reteta care poate fi pregatit in timp scurt, garnitura o puteti face cu o zi inainte dupa reteta aceasta iar pentru a va scuti timpul de stat la cratita puteti cumpara si reductia de otet balsamic gata preparata. Ei ce poate fi mai simplu de atat. 
Cum pentru garnitura lucrurile sunt mai de durata la piept e foarte simplu si puteti folosi ce condimente doriti voi. eu a folosit:


-1 piept de pui
- sare si piper
- rozmarin 
-foarte putin oregano
-50 ml  vin alb
-ulei cat sa ungem putin tigaia

Reductie de otet balsamic
 SE pune la fiert otetul baslamic la foc mare cand incepe sa fiarba se da focul mic si se lasa sa fiarba pana cand se ingrose. NU uitati sa amestecati in el.

Se incinge o tigaie cu putin ulei se pune pieptul de pui taiai in doua condimentat in prealabil si se prajeste le foc mic spre mediu sub capac.

la inceput o sa lasa apa apoi va scadea treptat formand un caramel. Inainte de a fi gata se toatna vinul se lasa sa se evapore.

Nimic mai simplu si voi sigur il gatiti la fel , am zis doar sa va vin in ajutor la cum puteti servi tarta de mai sus .

Pofta mare!

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog