sâmbătă, 15 septembrie 2018

Ce bunatati am pregatit eu cu ajutorul masinii de tocat carne Tefal HV8 11 in 1

Salutare dragilor, am avut o vara destul de incarcata/agitata si asta datorita faptului ca in familia noastra a mai aparut o minune mica :) Dupa cum stiti unii dintre voi, timpul se limiteaza in ceea ce priveste staul in bucatarie si alte activitati si toata atentia se focalizeaza asupra micii fapturi. Bun dar totusi cum sunt obisnuita cu pregatitul conservelor pentru iarna nu am renuntat la acest obicei si pe linga ce a facut mama ( pentru noi  , gemuri si dulceturi )am facut suc de rosii, ketchup, zacusca si muraturi. Bun dar cum acest articol nu este pentru ce am facut si cu ce am facut , acum sa va povestesc cum a picat la fix un ajutor de nadejde in bucatarie si anume masina de tocat carne Tefal HV8 cu 11 functii, o nebunie va zic si nu va mint. In cadrul campaniei de testare BUZZStore a produselor Tefal am fost selectata pentru masina de carne Tefal HV8 PLUS 11 ÎN 1 NE685838 si sincer imi doream sa ajunga acest produs la mine :D , asa ca daca doriti si voi sa testati produse va las aici un link de inscriere, spor la testari !. Asa ca, de cum am primit produsul, am dat fuga la tara, am cumparat cele necesare si am pus la treaba tehnologia si sincer nici nu se compara cu datul la masina manula , care o folosim de muulti ani, acum treaba mi s-a parut o joaca si rapid si eficinet.
Sa va povestesc despre masina de tocat carne Tefal HV8, are un motor de 2000W putere, ceea ce face ca sa fie eficenta, nu am calculat in munte cate rosii am dat dar va spun sincer ca 30 kg de rosii au fost facute suc in cateva minute si aici nu exagerez, mai mult a durat sa spal rosiile si sa le tai in doua decat sa le dau; -carnea,  da !am facut cand am ajuns acasa si o bunatate de paste scoici umplute cu carne de oaie si sos de rosii ( o sa postez si reteta ) la fel a fost tocata in doi timpi si trei miscari si era carnita de oaie cu tendoane :)
Accesoriile care le are incluse si principalele caracteristici:
-Cum functia principala este ce de a toca carne, binenteles ca are accesorii pentru maruntire , 3 site pe diferite marimi pentru a o procesa , nu am cronometarat insa producatorul ne asigura ca intr-un minut se toaca 2,6 kg carne, eu il cred pe cuvand la 500 gr cat am tocat eu , am pornit si oprit aparatul :))

-accesorii pentru razuire fina  si grosiera, con pentru feliat, pentru razuite parmezan si  un con pentru maruntire gheata, 

-accesoriu pentru carnati, o sa iubesc aceasta piesa, suntem are amatori de carnati asa ca sigur va un un mare ajutor atunci cind incepem operatiunea "carnatii"

-accesoriu pentru kebbe, un gen de chiftele umplute o sa revin cu reteta imediat ce o sa fac :)

-accesorii pentru culis si suc de rosii, cel din urma am facut si va zic ca e o placeare sa faci suc de rosii fara sa muncesti prea mult;

- In plus are si spatiu de depozitare pentru cablu si accesorii, ceea ce mi se pare destul de bun ca sa fie aproape piesele cele mai des folosite :) In plus ce mi-a atras atentia este tara de fabricatie, ghiciti ce? nu e China ci Franta, un lucru care m-a surprin pentru ca in zilele noastre piata este tot mai monopolizata cu produse chinezesti.

Si ca sa fac un rezumat la ce functii am testat pana acum, pot a va zic ca ma declar multumita la eficienta mainii de tocat Tefal HV8Plus , am facu suc de rosii, ketchup si zacusca intr-un timp record, tocat rosii in cateva minute am testat si fuctia de tocare/macinare carne si toata foarte bine si cea mai "dura " carne.

Ca sa nu va tin de vorba o sa va prezint filmuletul unde am pus la treaba Masina de tocat carne Tefal HV8 Plus

Retetei de suc de rosii nu ai trebuie prea multe prezentari se iau rosiile in cazul meu 15 kg se spala bine in mai multe ape se taie in doua si se curata partea verde si dau la masina de carne cu accesoriu pentru suc de rosii apoi se pun la fiert, afara la foc de lemne in cazul meu, foc mic si se lasa asa pana scade la consitenta dorita, eu am lasata sa scada 3 sferturi, se adauga sare dupa gust apoi se toarna in sticle sterilizate , se capseaza si se acopera cu o patura.
Simplu, bun si rapid !






Ketchup-ul de casa l-am facut la fel din 15 kg de rosii, 150 gr zahar. 150 ml ulei, 150 ml otet( dar va recomand sa puneti jumatate din cantitate si sa gustati, adca sa il faceti dupa gustul dvs.)-300 gr usturoi sau si mai mult daca va place, sare, piper, oregano, busuioc toate le pun dupa gust sau alte condimente care va plac. Rosiile la fel se prepara ca si in reteta de mai sus cu exceptia faptului ca in momentul fierberii se adauga ingredientele sus mentionate aproape de final.




Reteta mea de zacusca este cea care voi o stiti si o gasiti aici , doar ce pot sa va spun ca masina de tocat carne Tefal HV8 ca mi-a fost de real folos in prepararea sucului de rosii si maruntirea marcovului. 



Si ca nu spuneti ca m-am laudat degeaba ca am tocat si carnita, iara si reteta me de paste soici uriase :)) umplute cu carnita de oaie


Ingrediente
-500 gr carne de oaie
-1 morcov mare
-1 ceapa mare sau 2 mici,
sare, piper
-menta, oregano
-400 gr suc de rosii
-pate scoici

Am tocat carnea in doi timpi si trei miscari, apoi morcovul si ceapa se soteaza legumele in putin ulei de masline si se aduga carnea se lasa putin pana isi schimba culoarea se aduaga suc de rosii aproximativ 200 gr si se lasa sa fiarba 15 min. dupa care se adauga condimentele.Intre timp punem apa la fiert cu care, cand da in clocot se adauga pastele uriase si se fiarb pana la jumate daca pot sa zic asa :) se scot si se umplu cu carne. Se aseaza intr-un vas de yena se toarna restul de suc de rosii si se acopera cu capac. Se dau la cuptor pentru inca 15 min sau pana sunt gata, onainte cu 5 min se scoate tava din cuptor se pun felii de mozzarela sau cascaval si se lasa pana se topeste.
Pofta buna!


vineri, 7 septembrie 2018

Pulpa de miel in crusta de aluta cu piure ceapa prajira si garnitura de limba soacrei


Cu ceva timp in urma am participat la concursul organizat de Selgros Chef pentru o zi 2018, se pare ca anul acesta batalia a fost mult mai apriga , nu am obtinut nici un premiu, insa nu sunt dezamagita , fiindca am reinviat o reteta demult uitatata si anume de carnita copata in crusta de aluat. Un deliciu care va recomand cu incredere sa il incercati indiferent de ce tip de carne alegeti. Pentru concurs am ales sa fac o pulpa de miel. Asa dar reteta :







-pulpa de miel aproximativ 900 gr
-8 linguri de sos de leurda
-1 lingurita sare
Aluat pentru crusta( pe timpuri bunicile nu gateau cu folie de aluminiu ci facea un aluat mai saratel in care se aseza carnea sau se punea deasupra tavilor pentru a sigila bine si a da efectul de innabusire)
-300 gr faina
-50 gr sare
-1 lingura cimbru
-1 lingura menta uscata
-apa pentru a obtine un aluat cat sa nu se lipeasca de maini

Piure de cartofi
-4-5 cartofi mari
-jumate de lingurita sare
-200 ml lapte caldut sau cat sa obtineti consitenta dorita la piure
 50 gr lingura de unt sau uleiul de la prajit ceapa asa facea buni :)
-2 cepe rosii
-3 linguri de ulei

Limba soacrei
-1 vanata
-1 rosie mica
-2 linguri iaurt/smantana
-2-3 catei  de usturoi

Salata de kapia
-1 kapia mare
-1 lingurita de otet
-1 lingurita de ulei
-sare

Am mai folosit:
-1 dovlecel
-2 catei de usturoi
-ulei pentru prajit
-1 ceapa alba
-menta


Pentru rulada de miel se dezoseaza pulpa de miel si daca este cazul se degreseaza, se cresteaza din loc in loc pentru aplatizare. Se unge cu 6 linguri de sos de leurda( sosul este facut din leurda, ulei si pun in borcanele la congelator pentru a avea tot timpul anului, in momentul cand il folosesc pun si sare), 1 ligurita de sare, se ruleaza strins se leaga cu sfoara pentru ai da forma ruladei si se da pentru 2 ore la frigider.

2.Pentru crusta din aluat care nu se consuma,( din cauza cantitatii care de sare) doar serveste la fragezirea carnii si era folosita penstru a sigila carnea fie prin invelirea completa a carnii fie prin inlocuirea unui capac inexistent, in deosebi la oalele de lut. Se amesteca ingredientele uscate, faina si condimentele apoi se adauga cate putina apa pana se obtine un aluat care nu se lipeste de maini si destul de ferm.

3. Se incinge cuptorul la 180 C.

4. Se scoate carnea si se lasa sa ajunga la tempetatura camerei. Dureaza aproximativ 30 min.Dupa care se intinde aluatul de aproximativ 0.5-0.7 cm grosime , se unge cu o lingura de leurda si pe mijloc se pune carnea. se  sigileaza bine bucata de carne. Se aseaza intr-un vas uns cu pustin ulei si se da la cuptor pentru 1h-1h30min. Dupa o ora am incercat carnea cu o furculita si am mai lasat inca 30 min. A fost perfect frageda.


5. Odata cu carnea se pune intr-o tava ardeiul kapia la copt si o ceapa taiata in 4 pentru caramelizare.

6. Pentru pireul cu ceapa prajita se curata cartofi de coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu sare, intre timp se curata ceapa, se taie solzisori si se prajeste la foc mediu pana capata o culoare caramel. Cand sunt gata cartofi se scurg de apa si se paseaza ( a Nu se folosi mixerul vertical) se adauga gate putin lapte cadut pana se obtine consistenta dorita. La final se adauga uleiul de la ceapa prajita sau unt si desigur ceapa prajita. Se pasteaza putina ceapa prajita pentru decor.

7.Pentru salata de kapia, dupa ce s-a copt si inabusit intr-un vas acoperit, se curata de coaja si seminte si se taie fasii de aproximativ 3 cm, se stropesc cu ulei, otet si sare si se lasa pana la momentul servirii.


8. Limba soacrei este un preparat des inatalnit vara pe mesele moldovenilor, preparat fie cu iaurt, smanatana sau maioneza cu mult usturoi, se servesc ca atare sau acompaniate de diverse legume sau carnuri. Pentru prepararea lor se taie vanata felii de aproximativ 0.2 cm se sareaza  si se prajesc in ulei incins pe amble parti pana capata o culoare aurie/caramel. Se scot pe un propsop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se prepara un mujdei din usturoi care se amesteca cu iaurt sau dupa preferinta smantana sau maioneza si se ung fasiile de vanata.Intr-un capat se pun felite subtiri de rosie si se ruleaza.


9. De asemenea am mai folist la garnitura si un dovlecel. Se spala se taie felii subtiri de 0.2 cm si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Cand sunt gata se pun pe alocuri usturoi tocat , in momentul serviri se da deoparte.

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog