Sa va povestesc despre masina de tocat carne Tefal HV8, are un motor de 2000W putere, ceea ce face ca sa fie eficenta, nu am calculat in munte cate rosii am dat dar va spun sincer ca 30 kg de rosii au fost facute suc in cateva minute si aici nu exagerez, mai mult a durat sa spal rosiile si sa le tai in doua decat sa le dau; -carnea, da !am facut cand am ajuns acasa si o bunatate de paste scoici umplute cu carne de oaie si sos de rosii ( o sa postez si reteta ) la fel a fost tocata in doi timpi si trei miscari si era carnita de oaie cu tendoane :)
Accesoriile care le are incluse si principalele caracteristici:
-Cum functia principala este ce de a toca carne, binenteles ca are accesorii pentru maruntire , 3 site pe diferite marimi pentru a o procesa , nu am cronometarat insa producatorul ne asigura ca intr-un minut se toaca 2,6 kg carne, eu il cred pe cuvand la 500 gr cat am tocat eu , am pornit si oprit aparatul :))
-accesorii pentru razuire fina si grosiera, con pentru feliat, pentru razuite parmezan si un con pentru maruntire gheata,
-accesoriu pentru carnati, o sa iubesc aceasta piesa, suntem are amatori de carnati asa ca sigur va un un mare ajutor atunci cind incepem operatiunea "carnatii"
-accesoriu pentru kebbe, un gen de chiftele umplute o sa revin cu reteta imediat ce o sa fac :)
-accesorii pentru culis si suc de rosii, cel din urma am facut si va zic ca e o placeare sa faci suc de rosii fara sa muncesti prea mult;
- In plus are si spatiu de depozitare pentru cablu si accesorii, ceea ce mi se pare destul de bun ca sa fie aproape piesele cele mai des folosite :) In plus ce mi-a atras atentia este tara de fabricatie, ghiciti ce? nu e China ci Franta, un lucru care m-a surprin pentru ca in zilele noastre piata este tot mai monopolizata cu produse chinezesti.
Si ca sa fac un rezumat la ce functii am testat pana acum, pot a va zic ca ma declar multumita la eficienta mainii de tocat Tefal HV8Plus , am facu suc de rosii, ketchup si zacusca intr-un timp record, tocat rosii in cateva minute am testat si fuctia de tocare/macinare carne si toata foarte bine si cea mai "dura " carne.
Ca sa nu va tin de vorba o sa va prezint filmuletul unde am pus la treaba Masina de tocat carne Tefal HV8 Plus
Retetei de suc de rosii nu ai trebuie prea multe prezentari se iau rosiile in cazul meu 15 kg se spala bine in mai multe ape se taie in doua si se curata partea verde si dau la masina de carne cu accesoriu pentru suc de rosii apoi se pun la fiert, afara la foc de lemne in cazul meu, foc mic si se lasa asa pana scade la consitenta dorita, eu am lasata sa scada 3 sferturi, se adauga sare dupa gust apoi se toarna in sticle sterilizate , se capseaza si se acopera cu o patura.
Simplu, bun si rapid !
Ketchup-ul de casa l-am facut la fel din 15 kg de rosii, 150 gr zahar. 150 ml ulei, 150 ml otet( dar va recomand sa puneti jumatate din cantitate si sa gustati, adca sa il faceti dupa gustul dvs.)-300 gr usturoi sau si mai mult daca va place, sare, piper, oregano, busuioc toate le pun dupa gust sau alte condimente care va plac. Rosiile la fel se prepara ca si in reteta de mai sus cu exceptia faptului ca in momentul fierberii se adauga ingredientele sus mentionate aproape de final.
Reteta mea de zacusca este cea care voi o stiti si o gasiti aici , doar ce pot sa va spun ca masina de tocat carne Tefal HV8 ca mi-a fost de real folos in prepararea sucului de rosii si maruntirea marcovului.
Si ca nu spuneti ca m-am laudat degeaba ca am tocat si carnita, iara si reteta me de paste soici uriase :)) umplute cu carnita de oaie
Ingrediente
-500 gr carne de oaie
-1 morcov mare
-1 ceapa mare sau 2 mici,
sare, piper
-menta, oregano
-400 gr suc de rosii
-pate scoici
Am tocat carnea in doi timpi si trei miscari, apoi morcovul si ceapa se soteaza legumele in putin ulei de masline si se aduga carnea se lasa putin pana isi schimba culoarea se aduaga suc de rosii aproximativ 200 gr si se lasa sa fiarba 15 min. dupa care se adauga condimentele.Intre timp punem apa la fiert cu care, cand da in clocot se adauga pastele uriase si se fiarb pana la jumate daca pot sa zic asa :) se scot si se umplu cu carne. Se aseaza intr-un vas de yena se toarna restul de suc de rosii si se acopera cu capac. Se dau la cuptor pentru inca 15 min sau pana sunt gata, onainte cu 5 min se scoate tava din cuptor se pun felii de mozzarela sau cascaval si se lasa pana se topeste.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu