miercuri, 28 iunie 2017

Rulouri de vinete umplute cu 4 feluri de branza

Eu ador vinetele si cum deja au aparut prin piete au va propun o reteta deliciosa cu vinete si branzeturi, un deliciu al verii .
Se poate face cu diferite sortimente de branza ce aveti prin frigider.

Ingrediente
2 portii
3 vinete
-1 cutie crema de branza 200 gr
-150 gr cascava
-150 gr cas oi
-100 gr parmezan
-5 rosii sau o cutie de rosii in suc propriu
-patrunjel
-5 catei de usturoi
-sare

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie felii  si se coc pe gril putin cat sa se patrunda,( sau in tigaie cu putin ulei) Se scot pe o farfurie si se condimenteaza cu sare, piper. Se amesteca crema de barnza cu cascavalul ras cas de oi, parmeazan, se pune cate o ligurita pe fiecare felie de vanata si rulam. Se aseaza intr-o tava de cutor unsa cu putin ulei.
Daca folosim rosii le curatam de coaja si le tocam marunt, le punem intr-o tigaie si le aducem la punctul de fiebere, se lasa sa dea cateva  clocote se adauga sare, putin zahar daca e  prea acru sosul, busuioc pentru o aroma si il turnam peste vinete. Se da la cuptor pentru 20 min. Inainte de a scoate tava punem peste rulouri putin cascaval ras.
In cazul in care folositi conserva de rosii cuburi le turnati direct peste ruslori si dati la cuptor, de asemenea puteti adauga busuioc.
Pofta buna

vineri, 23 iunie 2017

Prajitura cu piersici Sun Food

Luna aceasta Sun Food ne-a lansat o provocare si desigur am zis si eu DA, reteta concursului este una pe masura, gatita de Angelica Nistor, iar tot ce a trebuit noi sa facem a fost  sa urmam pasii descrisi de ea si sa realizam prajitura. Cui i-a iesit cel mai bine, o sa vedem la final, importat este ca ne-am distrat( m-a ajutat copilul la sparg nuci) si rezultatul a fost delicios.

Pentru reteta puteti urma pasii intrand aici  ( pireul de mere il gasiti explicat in comentarii de Angelica)

Iar date despre concurs le puteti afla accesand pagina de Facebook SunFood


Va las niste poze pentru a savura din priviri 😋






joi, 22 iunie 2017

Cosulete cu crema fina de vanilie

De mult timp imi doream sa fac cosulete de casa dar sincer nu aveam forma si cum la servici am o doamna tare dragura mi-a imprumutat forma ei. Ce sa zic o minunatie, se fac rapid si sunt foarte gustoase, se pot umple cu ce crema vreti voi, ( dar sa fiti ateti cand folositi asemenea forma, foarte usor va puteti rani 😐 asta daca nu stiti sa lucrati cea, asemenea mie :)) 

Aceste forme se pot gasi pe site-ul acesta unde am gasit si reteta (eu am adaptat-o )pentru aceste forme  sau si pe olx cred 





Ingrediente
-200 gr unt
350 gr faina
1 ou
3 linguri de zahar
-2 linguri apa rece

Crema
400 ml lapte
150 ml frisca
150 gr zahar
1 baton vanilie
2 galbenusuri
1 lingura amidon

fructe/boabe cafea

Mod de preparare

Eu iubesc robotul de bucatarie mai ales cand vine borba ca trebuie sa fac un aluat, asa ca de fiecare data apelez la el, pun untul taiat cuburi, faina,zahar si mixez putin, apoi oul, apa, mixez pana cand se leaga apoi transfer totul pe o folie de aluminiu si la frigide pentr 1 ora sau puteti face fara robot urmand aceeasi pasi.

Dupa o ora se poate lucra. Se formeaza bilute de acesi marime, se incinge bine forma pe foc apoi se pune cate o bila in fiecare forma, se inchide si se tine pe araga pana cand se rumeneste, se intorce forma pe ambele parti. Se scot apoi se urmeaza aceasi pasi pana terminati aluatul.
 Cand sunt reci se umplu cu crema

Crema:
Se pune laptele cu zaharul,fara 3 linguri,batonul de vanilie  intr-un vas cu fund dublu si se lasa la foc mediu sa se incalzeasca, intre timp se amesteca galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana se albesc, se adauga amidonul, se amesteca apoi cateva linguri de lapte rece, se pune peste restul de lapte fierbinte, se pune iarasi pe foc si se amesteca pana cand se ingroase. Se ia de pe foc se pune o foloie peste si se lasa sa se raceasca. Cand este rece se amesteca cu frisca batuta.

Plachie de macrou

Sincer ador macrou este unul din sortimentele de peste care il prepar cu drag de fiecare data, ata simplu prajit cat si la cupror cu sos sau fara. De acesata daca o sa va prezint reteta mea de macrou cu sos. Foarte delicioasa.

Ingrediente 2 persoane
- 3-4 bucati macrou 
-3 ardei grasi
-2 cepe
-6 catei de usturoi sau mai multi daca vrei voi

condiment pentru peste din Cipru (care contine , usturoi, ceapa, coriandru, ardei iute, sare, chimionpatrunjel, rozmarin, busuioc si scortioara)
-ulei de masline
-200 ml suc de rosii/ rosii cuburi in suc


Mod de prepare


Se curata pestele se trce printr-un jet de apa, cu toate ca se recomanda sa nu spalam peste ca isi pierde gustul, eu nu pot renunta la acest obicei de a spala pestele, asa ca nu dati cu bata :)), se aseaza intr-o tava pentru cuptor se condimenteaza si se unge cu ulei, se lasa cateva minute pentru a se pa trunde aromele apoi se da la cuptor pentru 10 min. Intre timp pregatim legumele, se curata si se taie ceapa solzisori, ardeii felii.  se pun legumele peste peste apoi sucul de rosii si se mai lasa la cuptor inca 20 min. la final se adauga usturoiul pisat/taiat marunt.

Se serveste alaturi de o mamaliguta 😏 buna bun.
Sa aveti pofta!

miercuri, 21 iunie 2017

Prajitura simpla cu caise

Stiti voi prajiturile alea simple cu fructe care le facea mama? fara cantar de bucatarie si gramaje, prajitura aia buna buna cu fructe de sezon, ei bine daca nu stiti urmati reteta de mai jos, nu va trebuie cantar ci doar o lingura de ciorba ca si unitate de masura si ingrediente. Tot ce va ramane sa porniti cuptorul si sa faceti ceva simplu si bun.



Ingrediente
-4 oua
-12 linguri zahar
10 linguri  lapte
-9 linguri ulei
-15 linguri faina\
-12 caise sau cirese / visine/ ce fructe vreti voi
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat


Mod de preparare


Intr-un bol puneti ouale si zaharul, zaharul vanilat si mixati cateva minute pana se albesc apoi adaugat uleiul, mixati, laptele iar la final faina si praful de copt. Amestecati bine si turnati compozitia intr-o tava 20*20 , puneti frutele( nu uitati sa scoateti saburii) si coaceti 35 min sau pana trece testul scobitorii 😉. Se scoate din cuptor si se pudreaza iar candd e rece sr portioneza.

Pofta buna la ceva dulce!

vineri, 16 iunie 2017

chiftelute cu dovlecei

Nu stiu daca denumirea corecta ar fie de chiftelute sau clatitute decideti voi, cert este ca au fost tare bune.
Cu toatea ca initial am pus sa fac chiftele cu qinoua si dovlecei s-a dovedeit ca am chia si nu qinoua...se vede ca sunt incepatoare a acestor seminte , dar nu e nimic le dau eu de hac si lor :)) asa cum va spunem deschid frumos telefonul dau o cautare pe google si hop o reteta care imi face cu ochiul, hop si eu pregatesc frumos ingredientele , fac o poza :)) dau dovlecelul prin razatoare si cand colo na minunte cand sa pun la umflat cea qinoua uitate mai bine madam ca e chia...buuun pai si ce fac acum, iar cautare...nimic de chia si dovlecei si chiftele, bun asa, las chia deoparte,,, bun da ce fac cu dovleceul ras...pai cum ce fac...pun de niste chifteleute, clatitute, blini sau cum le-or spune, cu ce imi vie prin minte...sincer au iesit tare bune asa ca va scriu si voua experienta mea.


Ingredinte
-1 bucata dovlecel
-1 ou mare
-100 gr barnza rasa( din aia sarata )
-1 legatura marar
-3 catei de usturoi sau cat vreti voi
-2 linguri faina

Mod de preparare

Se spala una bucata dovlecel si se da prin razatoarea mica dupa care se pune la scurs. intre timp rade si branza, intr-un bol se amesteca dovlecelul cu oual batut, branza rasa, mararul tocat si usturoiul zdobit, plus ceva faina cat sa lefe asa putin compozitia. Se incinge  o tigaia si se unge cu putin ulei, foarte putin, mai mult le-am copt si bine am facut ca tare bune au mai fost. Se pune cate o lingura din copozitie le se da o forma apetisanta si se rumenesc frumos pe ambele parti.

Pofta buna sa aveti si sa imi scrieti daca v-au placut sau nu, aici sau pe facebook :D

Tigaie picanta de pui cu legume

Nu pot sa zic ca sunt o fana a veri si asta vorbind strict de caldura, canicula si iar caldura, insa daca ma gandesc la varietatea de fructe si legume proaspete si cu gus,t atunci imi mai trece si zic ca nu e asa de rea caldura asta :)).
Acum cateva zile am incercat sa scot in evidenta placearea verii si asa ca am pus aragazul putin la treaba, nu prea mult ca se incalzeste. Am gatit site legume , putin crocante, si in concluzie ar mege gatita reteta pusa la grofider si luata bine mersi la pachetel, e ca o salatica a doua zi. Deci eu spun ca merita cu toata increderea sa o incercati.

Ingrediente
- 3 pulpe de pui dezosate
- 5 ardei grasi( ai mei erau mici)
-1 ardei kapia
-1 dovlecel-
- 2 ardei iute
- cateva fire de ceapa verde
-sare-piper

se poate pune sos de soia, eu l-am uitat dar si asa a fost delicios
-ulei pentru sotat


Mod de preparare

Toata reteta a fost gatita in wok dar cred ca puteti sa gatiti si in tigaie simpla. Se incinge bine tigaia cu putin ulei se pune carnita condimentata si taiata cuburi. Se gataeste bine, amestecandin continuu. Gatita la foc mediu ia va lasa apa , apoi se va rumeni putin,  Intre timp se pregatesc legumele, se curata ardeii de semite si se taie bucuri.( Nu uitati sa spalati legumele mai intai), dovlecelul rondele, 
Cand este carnea gata se pun ardeii grasi si kapia si se gatest putin aproximativ 5 min dupa care se pune dovleceul si se mai lasa putin, Ideea este ca nu trebuie sa fie moi dar nici crude, adica aldente,la final se adauga ardeii iuti taiati si ceapa verde.

Ce pot sa va spun, pofta buna si enjoy!

joi, 1 iunie 2017

Balotina cu mousse de pui si legume

Cu aceasta reteta am participat la concursul Chef pentru o zi organizat de Selgros si s-a dovedit a fi castigatoare pentru zona mea.( linkul il gasiti aici )

Multumesc juratilor pentru apreciere !


ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog