sâmbătă, 30 mai 2009

Gordon bleu



Ingrediente

-2 bucati de piept de pui
-250 gr cascaval
-250 sunca
-2 oua
-faina
-pesmet
-sare
-piper




Mod de preparare
Se feliaza pieptul si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se condimenteaza. Cascavalul si sunca se taie felii si se aseaza pe mijlocul feliei de carne, se impacheteza si se fixeaza cu scobitori. Se dau rulourile prin faina , ou si pesmet, apoi se pun la prajit.Se scot pe un servetel de hartie pentru a se absoarbe surplusul de ulei.

vineri, 29 mai 2009

Tort cu crema de finetti


Ingrediente
Blat:
-6 oua
-6 linguri faina
-6 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat

Crema:
-300 gr finetti, crema de alune
-200 gr unt
-4 kiwi
-200 gr frisca

Sirop:
-50ml apa
-100 gr zahar
-esenta de vanilie


Mod de preparare
Blat: se bat albusurile spuma se adauga zaharul, pana cand se face bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul si dupa ce s-au incorporat se adauga faina, la fel cate o lingura. Intr-o tava tapetata cu hartie se adauga compozitia si se da la cuptor 30 min.
Crema: finetti si untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se bat cu mixerul. Separat se bate frisca, se incorporeaza jumate din frisca in crema de fineti. Primul blat se insiropeaza (50 ml apa cu 100 gr zahar si un pic de esenta de migdale), se pune crema si feliile de kiwi apoi al doilea blat. Se orneaza cu frisca.

Rulouri de vinete cu marar si rosii






Ingrediente
-1 vanata
-2 rosii
-3 catei usturoi
-marar
-sare



Mod de preparare
Vanata se spala si se taie felii subtiri, se presara sare. Gratarul se incinge si se pun feliile de vinete. Apoi se continua cu rosiile, care au fost taiate in prealabil in felii. Usturoiul se curata si se piseaza. Cand sunt gata vinetele si rosiile se aseaza pe felia de vanata coapta usturoiul apoi rosia coapta si dupa o feliuta de rosie cruda si se ruleaza.
Se poate servi foarte bine cu un sos facut din iaurt, usturoi si marar

miercuri, 27 mai 2009

de la lume adunate....vinete cu pui



Ingrediente
-3 vinete mari
-un piept de pui mare
-o ceapa
-un ardei
-3 rosii
-o legatura cu marar
-un ou
-branza rasa sau cascaval
-sare
-piper
-boia dulce
-cimbru
-oregano
-rozmarin

Sos de iaurt:
-iaurt
-usturoi
-marar tocat

Mod de preparare
Vinetele se taie pe lung, se scoate miezul cu o lingura, apoi se pune sare peste ele . Miezul se taie cubulete si se lasa intr-un bol cu putina sare deasupra.
Pieptul de pui se taie fasiute foarte subtiri, ceapa, usturoiul si ardeiul capia se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pune carnea de pui. Miezul de la vinete se pune intr-o sita si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Apoi punem in tigaie si miezul de la vinete, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul. Dupa ce am oprit lasam sa se raceasca un pic, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.
Vinetele scobite spalam cu apa fierbinte.
Asezam vinetele intr-o tava , le umplem cu amestecul de carne si legume, iar deasupra punem felii de rosii. In vas adaugam o cana cu apa si acoperim cu folie de aluminiu.




Lasam uptor 20 de minute, la foc mediu.
Se scoate apoi folia si se pune branza sau cascaval peste vinete . Se presara deasupra rozmarin.
5 minute la cuptor.
Sosul de iaurt :Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat.

manaca sanatos...pui la gratar cu broboli





Ingrediente
-un piept de pui
-500 gr brocoli
-sare
-piper
-roz marin praf
-marar
Sos bechamel:
-1½ pahar lapte,
-1 lingură făină,
-1 lingură unt
- sare.

Mod de preparare
Pieptul de pui se dezoseaza si se taie in 4. se condimenteaza cu sare piper si roz marin praf, si se pune pe gratar(recomandat tava gratar iese mult mai suculent). Brocoli se spala, intr-o oala se pune apa cu sare cand fierbe apa se pun brocoli si selasa sa fiarba 4 min; cand sunt gata se scot intr-un vas cu apa rece si gheata, astfel oprim fierbere si pastram culoarea.
Sosul.:Se ia faina si se pune la prajit in unt. Se amesteca bine si se stinge cu lapte fiert, amestecand si turnand cate putin. Se sareaza si se amesteca iar. Se mai lasa la fiert 10 minute. cand a fost gata eu i-am pus si marar tocat marunt , pentru mai multa aroma.

marți, 26 mai 2009

Un mod de viata sanatos

Multi dintre noi nu se gandesc la sanatatea lor, mancam fel de prostioare , insa nu ne-am intrebat nicodata daca e bine ceea ce facem, daca regimul nostru alimentar este adecvat sau daca trebuie sa renuntam la unele placeri doar cu simplu motiv: sa fim mai sanatosi. De multe ori ne propunem sa ducem un stil de viata mai sanatos , sa facem exercitii fizice si sa mancam corect , insa comoditatea si lipsa de timp ne face sa uitam toate aceste si sa nu urmam ceea ce ne-am propus , astfel devenim scalvii prajiturelelor si a alimentelor pline de grasimi...ca na sunt mult mai bune decat salatele si iarba verde asa cum se zice.
Astfel un stil de viata sanatos inseamana practicarea sistematică a exerciţiilor fizice şi evitarea sedentarismului, alimentaţia echilibrată şi variată (bogată în legume şi fructe proaspete, săracă în grăsimi), evitarea fumatului şi a consumului de droguri, consumul moderat de alcool. Exercitiul fizic zilnic este medicamentul universal pentru a avea un mod de viata echilibrat
Mersul pe jos practicat în mod regulat îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a consuma oxigen în timpul efortului, poate mări ritmul cardiac, reduce tensiunea arterială şi creşte randamentul inimii şi a plămânilor. Mersul arde aproape aceeaşi cantitate de calorii
ca şi alergatul. Lipsa efortului fizic are ca efect aparitia obezitatii. Asa ca astazi am cautat pe internet o lista a alimentelor care ar fi recomandata pentru un mod de viata mai sanatos.


" Lista alimentelor recomadate ar fi conform PIRAMIDEI:

-branza
-oua
-peste si fructe de mare
-fructe proaspete
-cereale
-legume
-nuci
-ulei de masline
-vin rosu (cu moderatie)
-iaurt

Carbohidrati buni si... rai
Carbohidrati au fost intotdeauana acuzati ca ne ingrasa cel mai tare, adevarul este undeva la mijloc, pentru ca la fel ca si grasimile, acestia se impart in doua categorii: buni si rai.
Carbohidratii buni sunt bogati in fibre si iti asigura un aport generos de vitamine, minerale si nutrienti. Pe de alta parte, carbohidratii rai sunt bogati in calorii, dar saraci in fibre si nutrienti.

Carbohidratii buni:
-sparanghel ; -avocado
-ardei gras; -broccoli
-lastari de brusslels ; -varza
-conopida ; -morcovi
-telina; -porumb
-castarveti ; -vinete
-mazare ; -fasole verde
-ciuperci ; -masline
-cartofi; -dovleci ; -salata Romaine
-spanac ; -rosii
-dovlecei ; -mere; -banane
-fructe de padure; -struguri; -capsuni
-grapefruit ; -kiwi ; -lamai
-mango; -portocale ; -pere
-ananas; -pepene

Carbohidrati rai:
-paine alba; -paste; -produse de patiserie
prajituri; -torturi
-bomboane (majoritatea dulciurilor); -chips-uri
-sucuri carbogazoase (plus cele cu zahar)
-alcool"
SURSA pentru piramida alimentelor :www.vreaudieta.ro

ceva dulce...prajitura fina







Ingrediente

foi de cacao:
-100 gr margarina
-100 gr zahar pudra
-1 ou
-1 lingura cacao
-1 lingurita amoniu stins cu zeama de lamaie
-400 gr faina pentru
foaia de vanilie:
-3 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-1 plic zahar vanilat
crema:
-500 ml lapte
-5 liguri faina
-7 linguri zahar
-200 gr unt
-1 plic zahar vanilat
-1 lamaie
glazura:
-3 albusuri
-200 gr zahar



Mod de preparare

Foi de cacao:
freci margarina cu zaharul , adaugi oul, cacaua, amoniacul stins si faina. Se framanta un aluat molcuti care se imparte in doua si se coace pe dosul tavii timp de 10 min fiecare.

Foaia de vanilie:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit ~15 min.

crema:
Se amesteca faiana cu laptele si zaharul si se fierbe pe foc mica pana se ingroasa..Se da crema deoparte sa se raceasca. Untul se freaca spuma cu zaharul vanila si zeama de la o lamaie apoi se amesteca cu crema de lapte.


Glazura.
albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pe baie de abur pana cand prinde o culoare lucioasa.
Se aseaza o foaie maro pe un platou se intinde o jumatate din crema, se pune foaia galbena, crema ramasa si a doaua foaie maro apoi se puna glazura si se a la rece pana a doaua zi.


In loc de bezea se poate pastra 2 linguri din crema si cu acestea se ung prajitura si se presoara nuca de cocos.



vineri, 22 mai 2009

Tagliatelle cu carnati si ciuperci


INGREDIENTE:

-500 gr tagliatelle
-300 gr carnati picanti
-300 gr ciuperci
-parmezan
-rozmarin
-2 linguri ulei de masine
-sare piper

Mod de preparare
Se pune apa si 1 lingurita de sare la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga tagliatelle. Separat se curata ciupercile si se taie felii ; Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si ciupercile si se lasa sa se prajeasac cu capac, cand sunt aproape gata se pune doar compozitia din carnati ! cand e gata carnea se adauga rozmarinul tocat marunt si piper. Se amesteca cele doua si se serveste cu parmezan ras deasupra.

miercuri, 20 mai 2009

CEVA DULCE....TARTA CU MERE

Ingrediente
-2 oua
-1 pahar zahar
-1 pahar faina
-100 gr margarina
-1 praf de copt
-1 zahar vanilat
-3 mere


Mod de preparare

Bati untul spuma si aduagi zaharul si galbenusurile, Separat bati albusurile apoi incorporez in prima compozitiea, se adauga faina, praful de copt si zaharul vanilat. Tava de tarta tapeteaza cu unt si faina, Se toarna compozitia si deasupra se pun feliide de mere in forma de evantai
P.S ca sa ramana merele deasupra se trec pe o parte prin faina. Se da la cuptor 30 min

duminică, 17 mai 2009

in lipsa de idei...inspira-te...cotlet cu rozmarin


Ingrediente
-4 cotelete porc
-3 cartofi
-3 rosii
-rozmarin
-2 catei usturoi
-ulei masline
-sare piper


Mod de prearare:


Cotletele se bat ca sa se fragezeasca, cartofii si rosiile se taie feliute rotunde. Intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu se aseaza coletul se presoara sare si piper , un pic de ulei de masline si rozmarin apoi se pun feliute de usturoi, se aseaza carofii deasupra.


Se repeta cu sare si piper si apoi rosiile si rozmarin.


Se da la cuptor 50 min foc mare si apoi mediu.


vineri, 15 mai 2009

ceva dulce....briose capsunici


Ingrediente:
-400 gr faina
-2 oua
-250 iaurt de capsuni
-7 linguri ulei
-100 gr zahar
-gem capsuni
-1 zahar vanilat
-1 praf de copt









Mod de preparare
Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de capt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia.
Tava de briose se unge cu unt se pune o lingura de compozite apoi o lingurita de gem de capsuni si completam din nou cu compozita de briose. punem la cuptr 20-30 min.

joi, 14 mai 2009

Tort capsunica


Ingrediente
blat:

-6 oua
-6 linguri faina
-6 linruri zahar

crema:
-250 gr zahar
-250 gr unt
-1 ou
-250 gr capsuni
-2 plicuri zahar vanilat


Mod de preparare
Blatul:
se separa galbenusurie de albus. Albusul se bate spuma se aduaga zahar si se bate din nou pana obtinem o bezea, apoi adaugam galbenusurile cate unul si la urma faina la fel cate o lingurita. Se puna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 30 min. cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca.

Crema: zaharul se pune la topit cu 50 ml apa si un pic de otet pana ce se leaga. Separat se bate untul spuma cu zaharul vanilat. Cand s-a racit siropul se pune peste unt si se bate pana se leaga , dupa ceea adaugam oul batut. Pastram o parte din crema pentru ornat iar in restul punem capsunile , care au fost spalate si taiate.


Blatul se taie in doua. Se aseaza toata crema cu capsuni pe primul blat apoi se pune cel de al 2-lea. Se orneaza cu crema si ca decor folosim capsuni si dupa preferinta -ciocolata.



miercuri, 13 mai 2009

tort simplu "naty"

Ingrediente
blat :

-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina

crema :
-2 oua
-250 gr zahar
-250 ml lapte
-50 gr gelatina
-zeama de la 1 lamaie
-400 gr frisca(optional )
-compot ananas
decor: ciocolata neagra

Mod de preparare:

blat:
Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cand sa intarit adaugam zaharul in ploaie dupa ce sa incorporat zaharul adaugam galbenusurile cate unul, apoi faina la fel .. Turnam compozitia intr-o forma de tort si dam la foc mediu 30 min.( cuptorul a fost incins in prealabil). dupa ce sa copt il punem la racit pe un gratar.

crema: Ouale , zaharul si laptele se amesteca si se pun la foc mic amestecand in continu. Gelatina se dizolva in apa sau zeama de la compot. se adauga gelatina peste crema si se da la o parte. Dupa ce sa racit crema se adauga zeama de la lamaie si frisca.
Cand sa racit blatul se taie in doua si se insiropeaza.Se pune ananasul din compot apoi jumatate din crema si dupa celanta jumatate de blat. se orneaza cu restul de crema.
Intr-un vas cu apa se topeste ciocolata, intr-o punga, cand sa topit pe o hartie de copt facem ceea ce dorim ca sa decoram tortul , dam la congelator 5 min. cand sa racit ciocolata o asezam pe tort.

marți, 12 mai 2009

Prietenii necuvantatoare


...Fiecare din noi care are un animalut acasa , stie foarte bine la ceea ce ma refer acum. Iti umple zilele triste dar si pe cele fericite. Te face sa te bucuri de el , in clipele in care iti pare ca timpul sta in loc, sau pur si simplu e ceva care te face sa nu te simti singur. Oricum ar fi el, face parte din familia ta, e o particica mica de tot, dar care iti alunga clipele de singuratate. Ai grija de el si ai acorzi toata atentia, oare de ce? nu te-ai intrebat niciodata.... poate esti o fire sentimentala sau pur si simplu simti nevoia de a ajuta pe cineva , de a avea pe cineva linga tine, dar care nu vorbeste, insa o privire de a lui este de ajuns ...exprima mai mult de o suta de cuvinte....privirea aia care te strapunge sau care cerseste un pic de iubire sau macar de atentie din partea ta....sunt sigura ca nu te-ai gandit macar un minut de ce tii acasa la tine o necuvantatoare, de ce imparti cu ea sentimente.....

citeste in momentele in care vrei sa treaca timpul

Sunt zile in care vrei sa treaca timpul mai repede si nu stii ce sa faci. Sfatul meu este sa te apuci de citit o carte buna, asa ca am sa incerc sa iti dau detalii despre carti care dupa spusele celor mai mari sunt in top sau au fost, dar astazi sunt inca de actualitate.
Acum cativa ani cand a aparut contravesata carte " Codul lui Da Vinci" de Dan Brown , unii au criticat-o altii au citit-o pe nerasuflate si au ramas cu propria opinie. In acesta carte se vorbeste despre două asociaţii secrete: Le Prieuré de Sion (Stăreţia Sionului) şi Opus Dei, o congregaţie catolică de o pietate ferventă, recunoscută de Vatican . Cartea îmbină stilul poliţist cu thriller-ul şi teoria conspiraţie.Aceasta debuteaza cu uciderea misterioasă a unui custode de la Luvru, chiar în interiorul muzeului. Jacques Sauniere fusese ultimul mare maestru al unei confrăţii secrete - Stareţia Sionului - care păstrează un secret ce ar duce la distrugerea bisericii creştine. Ei si acu ca sa nu dau prea multe detalii va pot spune ca aceasta carte a bulversat papalitatea la cea vreme ,2004, de ce oare? nu va pot spune mai mult ci doar sa cititi aceasta carte.
O alta carte plina de succes este "Razboi si pace" de Lev Tolstoi . Aici este vorba de povestea societatii rusesti in timpurile napoleniene. Acesta cuprinde stările sufleteşti prin care trec oraşe întregi, in timpul mişcărilor celor 2 armate.
Daca vreti sa taiti intr-o lume in care constringerea si purtarea "exemplara " e la ia acasa atunci nu rata romanul "Papillon" de Henri Charriere. Cartea reprezinta autobiografia unui fost ocnas, care refuzade a accepta o conditie nedreapta.
Si daca sunteti in dubii inca incercati sa rasfoiti si :

  • Dostoievski- "Idiotul"
  • John Fowles- “Magicianul”
  • Henri Stendhal- « Rosu si negru »
  • Marin Preda- “Cel mai iubit dintre pamanteni”
  • Marin Preda-" Morometii"

Sper ca macar un minut sa va ginditi la imbogatirea sufletesca si intelectuala si sa nu pierdeti timpul pe internet toata ziua.

duminică, 10 mai 2009

tarta cu capsuni



pentru blat:
  • 250 gr faina

  • 150 gr margarina

  • 1 ou

  • 50 gr zahar

  • 2 pliculete zahar vanilat


pentru crema:

- 0,5 l lapte
- 3 oua
- 2 linguri cu varf de faina
- 150 g zahar
- 2 fiole esenta de vanilie

  • 200 gr capsuni
  • 1 pachet gelatina

preparare:
Amestecam faina cu margarina rece! adaugam zaharul si zaharul vanilat framantam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore. Dupa ceea se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de tarta , se da la cuptor , care a fost incins in prealabil, 25 min la foc mediu.

crema: laptele si ouale batute se pun la fiert amestecanduse in continu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand sa racit crema adaugam esentele de vanilie.

Dupa ce sa racit blatul adaugam crema de vanilie; ornam cu capsuni si turnam de asupra gelatina care a fost preparata astfel: peste pachetul de gelatina turnam 100 ml apa si lasam 10 min sa stea, apoi pe baie de abur topim gelatina.



ziua cea mare




Uite asa am ajuns la un subiect foarte interesant....nunta..... Stiti voi ne visam mirese de mici, ca na asta e firea nostra sa visam si sa avem in cap tot felul de prostioare ; in privinta cum o sa arate rochita si toate chestiile astea , sa nu mai zicem ca unele din noi mai viseaza si pe Fat Frumos venind pe un cal alb:))...ce sa mai toate fetele viseaza la ziua ce mare....si uite ca ajungi sa o vezi si sa o simti, dar e criza ...criza fratilor....si ce faci atunci ca sa iti mai reduci niste cheltuieli, ca daca e sa ne luam asa dupa bani nu ar trebui sa facem niciodata nimic, ca stiti cum e, de cand ne-am nascut e criza si din rau in tot mai rau; asa ca imi permit sa dau niste sfaturi, sa iti zic ...te apuci de treaba. Sunt multe chestii care le poti face acasa ...ca spre exemplu paharele mirilor si a nasilor, invitatiile de nunta, marturiile, plicurile pentru bani. Toate acestea sunt usor de confectinat si in plus gasesti atatea idei pe internet ca nu poti zice ca nu ai inspiratie. Important e sa vrei sa faci...ca restul vine de la sine.

Alba ca zapada


Ingrediente
2 oua
120g zahar
coaja de la o lamaie
4 linguri lapte
4 linguri ulei
1 plic amoniu
faina Crema:
0,5 lapte
3 linguri faina
zeama de la o lamaie
250 g margarina
250 g zahar
fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare
Pentru foi:
Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti si se lasa sa `se odihneasca 30 min. Apoi impartim coca in 4 parti si le coacem pe dosul tavii care in prealabil s-a uns cu un pic de ulei. Timp coacere 10 min la foc mediu ( foile nu trebuie sa se rumeneasca).
Crema:
Se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca. Separat amestecam faina cu un pic de lapte apoi turnam peste lapte de pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema. Adaugam margarina si cand s-a topit oprim focul si turnam zeama de lamaie.
Cand s-au racit foile, asezam crema peste ele iar la final se presara nuca de cocos in functie de cat doriti.
PS: Pentru a da un aspect mai de sarbatoare eu am ornat cu capsunele

tort diplomat.........daca esti in lipsa de idei ....si nu stii ce sa faci ...ai aici o reteta


Tort diplomat


Ingrediente
blat:
un pachet piscoturi crema:
5 oua
300 gr zahar
250 ml lapte
50 gr gelatina
500 gr frisca
2 portocale
2 kiwi
1 compot ananas


Mod de preparare
Se amesteca ouale cu zaharul si laptele si se pun la foc mic amestecand in continuu. Dupa ce da in clocot, punem gelatina care a fost dizolvata cu un pic de compot de ananas, apoi se lasa la racit.
Portocalele , kiwi-ul si ananasul se taie bucatele mici. Cand s-a racit crema se adauga mai mult de jumatate din cantitatea sa ( frisca a fost batuta ) si incorporam si fructele. Tava se "tapeteaza" cu piscoturi, apoi se pune toata cantitatea de crema si se acopera toata suprafata cu piscoturi. Se da la rece timp de 4 ore. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se orneaza cu frisca si cu fructe.

pentru toata lumea care se plictiseste si nu numai

Plictiseala e o boala moderna de ce sa o lasam sa ne domine si sa nu facem ceva care sa ne umple timpul spre ex. sa citim o carte, sa gatim sau pur si simplu sa iesim din casa si sa admiram natura. TU ai zice probabil ca nu am chef sa fac una sau alta ei te anunt ca nu numai esti plictisit dar mai esti dominat si de o alta boala grea....lenea.Atunci e si mai grav trebuie neaparat sa te tratezi.....CUM?...fa ceea ce iti pace sa faci....nu mai sta ca un trantor ca viata trece pe langa tine...fa ceva ce sigur o sa iti aduca o satisfactie sufleteasca.

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog