Ingrediente
foi de cacao:
-100 gr margarina
-100 gr zahar pudra
-1 ou
-1 lingura cacao
-1 lingurita amoniu stins cu zeama de lamaie
-400 gr faina pentru
foaia de vanilie:
-3 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-1 plic zahar vanilat
-3 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-1 plic zahar vanilat
crema:
-500 ml lapte
-5 liguri faina
-7 linguri zahar
-200 gr unt
-1 plic zahar vanilat
-1 lamaie
-500 ml lapte
-5 liguri faina
-7 linguri zahar
-200 gr unt
-1 plic zahar vanilat
-1 lamaie
glazura:
-3 albusuri
-200 gr zahar
-3 albusuri
-200 gr zahar
Mod de preparare
Foi de cacao:
freci margarina cu zaharul , adaugi oul, cacaua, amoniacul stins si faina. Se framanta un aluat molcuti care se imparte in doua si se coace pe dosul tavii timp de 10 min fiecare.
Foaia de vanilie:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit ~15 min.
crema:
Se amesteca faiana cu laptele si zaharul si se fierbe pe foc mica pana se ingroasa..Se da crema deoparte sa se raceasca. Untul se freaca spuma cu zaharul vanila si zeama de la o lamaie apoi se amesteca cu crema de lapte.
Glazura.
albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pe baie de abur pana cand prinde o culoare lucioasa.
Se aseaza o foaie maro pe un platou se intinde o jumatate din crema, se pune foaia galbena, crema ramasa si a doaua foaie maro apoi se puna glazura si se a la rece pana a doaua zi.
In loc de bezea se poate pastra 2 linguri din crema si cu acestea se ung prajitura si se presoara nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu