miercuri, 13 mai 2009

tort simplu "naty"

Ingrediente
blat :

-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina

crema :
-2 oua
-250 gr zahar
-250 ml lapte
-50 gr gelatina
-zeama de la 1 lamaie
-400 gr frisca(optional )
-compot ananas
decor: ciocolata neagra

Mod de preparare:

blat:
Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cand sa intarit adaugam zaharul in ploaie dupa ce sa incorporat zaharul adaugam galbenusurile cate unul, apoi faina la fel .. Turnam compozitia intr-o forma de tort si dam la foc mediu 30 min.( cuptorul a fost incins in prealabil). dupa ce sa copt il punem la racit pe un gratar.

crema: Ouale , zaharul si laptele se amesteca si se pun la foc mic amestecand in continu. Gelatina se dizolva in apa sau zeama de la compot. se adauga gelatina peste crema si se da la o parte. Dupa ce sa racit crema se adauga zeama de la lamaie si frisca.
Cand sa racit blatul se taie in doua si se insiropeaza.Se pune ananasul din compot apoi jumatate din crema si dupa celanta jumatate de blat. se orneaza cu restul de crema.
Intr-un vas cu apa se topeste ciocolata, intr-o punga, cand sa topit pe o hartie de copt facem ceea ce dorim ca sa decoram tortul , dam la congelator 5 min. cand sa racit ciocolata o asezam pe tort.

Un comentariu:

  1. Cu siguranta merita incercata reteta.Insa nu este cam multa gelatina? Eu prefer chiar sa nu fie deloc,in cel mai rau caz m-as limita la un pliculet(10 g).

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog