....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
duminică, 28 martie 2010
joi, 25 martie 2010
fursecuri vanilate cu nuca si ciocolata
Ingrediente:
- 1 ou
- 150 gr unt
-150 gr zahar
-250 gr faina
- esenta vanilie
- fulgi ciocolata
-50 gr nuca pisata
- 1 lingura smantana
nuca de cocos
Mod de preparare
Se amesteca untul cu zaharul pana ce devine o pasta cremoasa apoi se adauga oul, smantana, faina estenta de vanilie, nuca si ciocolata se amesteca bine.Din aluatul format se ia cu o lingurita si se formeaza bilute care se trec prin nuca de cocos Se aseaza pe o tava si se coc 10 min. ..nu lasati mai mult cum am facut eu ca se rumenesc pe talpa:D
lasagna
Ingrediente
- 500 gr carne tocata amestec
- 1 ceapa
- 1lingura pasta de rosii
-1 morcov
-1 telina pastea superioara
-1 conserva rosii in bulion
-150 ml vin alb
- sare piper
- rozmarin
-2 catei usturoi
- patrunjel
sos bechamel:
- 300 gr lapte
- 2linguri faina
- 50 gr unt
- nucsora
-100 gr cascaval
- 100 gr parmezan
sare
- foi lasagni
Mod de preparare.
Intr-o tigaie se pune ulei de masline se adauga carnea si ceapa tocata marunt se lasa sa se prajeasca 2min apoi se adauga 100 ml vin si o lingura de pasta de tomate si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic pana ce scade.
Morcovul se da prin razatoare telina se taie marunt, la fel si usturoiul. In alta tigaie se pune ulei la incins se aduga morcovul cu telina se ustoroiul si se lasa sa se caleasc un pic apoi se adauga rosile in bulion si restulde vin si se lasa sa firab la foc mic pana ce se ingroase sosul. Poi se amesteca sosul de legume cu cel de carne si se adauga patrunjelul sare, piper si rozmarin.
Sos bechamel
Se topeste untul apoi se adauga faina se amesteca bine si se adauga cate un pic laptele cand s-a legat se ia de pe foc si daugam condimetam.sI adaugam cascaval si parmezanul ras
Tava de cuptor se unge cu unt se tapeteaza cu pesmet apoi se adauga un rand de foi apoi sos bechamel apoi sosul bolognese cum i se mai zice apoi iarasi foi si tot asa pana ce terminam foile si umplutura.. La final punem iarasi sos bechamel cascaval se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor dupa 15 min se ia folia si se mai lasa inca 20 min.
Sos bechamel
Se topeste untul apoi se adauga faina se amesteca bine si se adauga cate un pic laptele cand s-a legat se ia de pe foc si daugam condimetam.sI adaugam cascaval si parmezanul ras
Tava de cuptor se unge cu unt se tapeteaza cu pesmet apoi se adauga un rand de foi apoi sos bechamel apoi sosul bolognese cum i se mai zice apoi iarasi foi si tot asa pana ce terminam foile si umplutura.. La final punem iarasi sos bechamel cascaval se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor dupa 15 min se ia folia si se mai lasa inca 20 min.
chec cu nuci si fulgi de ciocolata
Ingrediente
- 4 oua
- 200gr faina
- 200 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de copt
-100 gr fulgi ciocolata
-100 gr nuci maruntite
-glazura de ciocolata
-100 gr unt topit
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma apoi se adauga galbenusurile, zaharul, zah. vanil. si faina dupa care se pune praful de copt ciocolata , nucile si untul topit se amesteca usor cu o paleta . Se unge forma de copt cu unt apoi se tapeteza cu faina si se da la cuptor 40 min.
Chiftelute cu sos
Ingrediente:
- 500gr carne tocata amestec
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1legaura verdeata
- 1 cartof
- miez de la o felie de panie imuita in lapte
- sare, piper
- 3-4 catei usturoi
- faina
pt. sos:
- 350 gr suc de rosii
-oregano
-cimbru
-coriandru
piper , sare
Sos; Se pune la fiert sucul de rosii si se adauga toata condimetele apoi chiftelutele se lasa sa dea un clocot si se i-a de pe foc. La garnitura puteti face orez sau pireu de cartofi.
- 500gr carne tocata amestec
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1legaura verdeata
- 1 cartof
- miez de la o felie de panie imuita in lapte
- sare, piper
- 3-4 catei usturoi
- faina
pt. sos:
- 350 gr suc de rosii
-oregano
-cimbru
-coriandru
piper , sare
Mod de preparare
- Se pot da toate ingredientele prin masina de tocat sau se toaca marunt, iar cartoful se da prin razatoarea mica. Usturoiul se piseaza.Felia de paine se imoaie in lapte apoi se storce bine si se toaca marunt.Oul se bate apoi se amesteca toate ingredientele bine si se condimenteaza. Intr-o tigaie se incinge uleiul. Din amestecul obtinul se fac bilute se dau prin faina si se prajesc pe toate partile bine. Se scot pe un servet de hartie.Sos; Se pune la fiert sucul de rosii si se adauga toata condimetele apoi chiftelutele se lasa sa dea un clocot si se i-a de pe foc. La garnitura puteti face orez sau pireu de cartofi.
salata de andive cu macrou marinat
Ingrediente;
-2 andive
- 300 gr macrou marinat sau scrumbie marinata
-2 catofi
- 1 ceapa mica
- coriandru '
- maioneza(1 ou crud unul fiert ,mustar si ulei)
-piper, sare
ardei rosu decor
Mod de preparare
Cartofii se fierb. apoi se taie cubulete. Macroul se taie si el cubulete la fel si ceapa, o andiva se taie fasii iar una se scoate pe funze pentru a putea fi umpluta salata... se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza. cu aceasta se umple frunzele de andive si se orneza dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!
vineri, 19 martie 2010
participa si tu la concursul lunii martie...
salut...particip la un nou concurs pe http://www.bucatariapentrutoti.com/clasament/
retete inscrise sunt: pui cu bere http://www.bucatariapentrutoti.com/pui-cu-bere/
, fursecuri delicioase http://www.bucatariapentrutoti.com/fursecuri-delicioase/
si tort de ciocolata cu capsuni http://www.bucatariapentrutoti.com/tort-de-ciocolata-cu-capsuni/
,,,daca ai timp voteaza oricare una dintre ele...multumesc
vineri, 12 martie 2010
tort de ciocolata cu capsuni
Ingrediente:
blat:
-3 oua
-150 gr zahar
-100 gr ciocolata neagra menaj
-50 gr faina
-3 plicuri zahar vanialt
-1 praf de copt
- 100 gr migdale
pt moussse:
-2oua
-350 ml lapte
-200 gr ciocolata neagra
-1plic si jumate de gelatina
- 2 linguri amidon
- 250 ml frisca
-200 gr zahar
-5-6 capsuni decor
Mod de preparare'
Galbenusurile se freaza cu zaharul pana ce devin o crema. untul se freaca spuma cu zaharul vanilat apoi adaugam o lingura de lapte fierbinte apoi se aduga peste crema de galbenusuri. dupa care se aduga ciocolata topita la bain-mare, o lingura de apa faina, praful de copt. Incorporam apoi albusurile batute spuma , migdalele tocate amestecam usor si turnam intr-o tava cu peretii detasabili. Se de la cuptor 35min-40. se incearca cu o scobitoare cand e gata .
Mousse: Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Turnam laptele peste aceastaa si o punem la bain mare amestecand in continuu.Gelatina se imoaie cu putina apa rece, ciocolata se topeste la bain mare apoi se aduga peste compozitia cu amidon. se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca si adaugi frisca batuta.
Mousse: Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Turnam laptele peste aceastaa si o punem la bain mare amestecand in continuu.Gelatina se imoaie cu putina apa rece, ciocolata se topeste la bain mare apoi se aduga peste compozitia cu amidon. se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca si adaugi frisca batuta.
Se toarna crema peste blatul de tort racit si se da la rece `3 ore. Cand sa intarit crema se scoate marginea detasabila a tavii si ornamm tortul cu capsuni.
salata de andive cu surimi
despre andive: Este bine sa le alegi andive mai albe, cele verzi fiind amare. Andiva, "doctoruli casei! ' Contine enzime, proteine, hidrati de carbon, vitaminele A1, B1, B2, C si K si saruri minerale (calciu, potasiu, sodiu, cupru, fosfor, fier, mangan, magneziu). ' Are proprietati diuretice, depurative si usor laxative; bun adjuvant in obezitate, arteroscleroza, dislipidemii, ca si in alimentatia cardiacilor, a diabeticilor. ' sursa http://www.revistafelicia.ro/da_Andivele,_gustul_primaverii_1002024.htm
Ingrediente:
- 2 andive
-300 gr surimi
- 300 gr porumb
- 1 catof fiert
- 2 oua pt. maioneza si mustar
- 2 linguri smantana
- 1 lamaie
-sare
Mod de preparare
Ingrediente:
- 2 andive
-300 gr surimi
- 300 gr porumb
- 1 catof fiert
- 2 oua pt. maioneza si mustar
- 2 linguri smantana
- 1 lamaie
-sare
Mod de preparare
Se scot cateva frunze de andive pentru a le folosi mai tarziu ca decor restul se taie. la fel procedam si cu celelante ingrediente( toate se pot taie cuburi mai mari) Se face maioneza din un galbenus crud si unul fiert cu ulei , mustar si lamaie, iar la final pentru a obtine o salata light punem si smantana.Frunzele de andive se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredinetele(andivele, surimi, porumb , cartof si maioneza) si putem folosi frunzele lasate pentru decor punand in ele salata.
luni, 8 martie 2010
sâmbătă, 6 martie 2010
pui cu bere
Ingrediente:
-pulpe pui
-250 gr bere
-1 capatana usturoi
- rozmarin
-ulei
-chili
-boia dulce
-sare
garnitura:
-pastai
-1 morcov
Mod de preparare
Pulpele se pun in apa cu sare 30 min. Intr-un vas se pune ulei, apoi se aduga usturoiul taiat feliute si se storce zeama de la lamaie peste. Carnea se condimenteaza cu sare, chili si boia dulce apoi se pune peste usturoi. Lamai stoarsa se taie felii si se pune printre carne, se toarna berea pe marginea vasului nu peste carne . se acopera cu o folie de staniol si se da la cuptor 40 min, apoi se ia folia si se porneste grilul si se lasa 20 min pana ce prinde o crusta aurie; daca nu aveti gril lasati asa pana ce se rumeneste carnea.
Garnitura: morcovul se taie pai si se inabuse 20 min cu apa sare, unt si piper. La fel si pricedeaza si cu pastaile.
vineri, 5 martie 2010
minestrone
Ingrediente:
-1 tulpina telina
- 200 gr boabe fasole(eu am folosit fasele fiarta in casa dar se poate pune si din conserva)
- 1 ceapa
- 1 cartof mic
-1-2 morcovi
- rosii zdrobite sau rosii in bulion
-1 dovlecel(eu am am pus)
-1 catel usturoi
-supa de pui
-oregano
-busuioc
-ulei de masine
- stelini
- parmezan
-patrunjel
Mod de preparare
Legumele se spala si se taie cuburi . Se incalzeste intr-o oala ulei apoi se pune telina taiata bucati, ceapa ,usturoiul,morcovul, dovlecelul, cartoful si se lasa sa se imoaie 20min. fara sa se rumeneasca, apoi se adauga supa de pui si se las asa fiarba, dupa 15 min de fiert se aduga rosiile.Cand sunt gara legumele se aduga fasolea si pastele stelini, se lasa sa firba pana cand sunt gata pastele se condimenteaza dupa gust cu sare , piper si oregano, busuioc.Se serveste cu parmezan si patrunjel tocat marunt.
fursecuri delicioase(1.cu cacao 2.cu smantana)
Fursecuri cu cacao
Ingrediente:
-160 gr. faina
-30 gr. cacao
-150 gr. unt la temperatura camerei
-200 gr. zahar
-1 galbenus mare
-1 lingura plina cu smantana
-1 lingurita esenta vanilie
-160 gr. faina
-30 gr. cacao
-150 gr. unt la temperatura camerei
-200 gr. zahar
-1 galbenus mare
-1 lingura plina cu smantana
-1 lingurita esenta vanilie
-coaja de la o portocala
-gem de caise
-gem de caise
Mod de preparare
Faina se cerne cu cacaoa. Untul se amesteca cu zaharul si se bate pane cand devine o spuma, dupa care se adauga galbenusul, smantana, esenta si coaja de portocala se amesteca bine apoi se aduga faina cu cacaoa. Luam cate olingurita din compozitia obtinuta, formam bile si le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Le facem cu degetul o gaura pdde mijloc punem cate un pic de gem in mijloc si le coacem 20 min.Se orneaza cu zahar pudra.
Fursecuri cu smantana
ingrediente:
- 5 linguri smantana
- 200gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 200gr margarina
- esenta de portocala
- coaja de la o portocala
- 300g faina
-zahar pudra
Mod de preparare
Se amesteca margarina care e la temperatura camerei cu zahar, apoi se adauga smantana esenta de portocale, si coaja iar la final faina si praful de copt se obtine un aluat nici prea tare nici prea moale. In continuare se procedeaza ca in reteta de mai sus. se fac bilute apoi o gaura in mijloc se umplu cu gem si se dau la cuptor 20min.
Se pot face din aceste doua feluri de aluat fursecuri asortate : se face o biluta mica alba si una cu cacao se unesc abele apoi se turtesc cu dosul palmii.
marți, 2 martie 2010
cartofi cu carne aromati cu smantana si cascaval
Ingrediente:
-4 cartofi
-4 copanele
-busuioc
-rozmarin
-cimbru
-sare
-piper
-200 gr smantana
-200 gr cascaval
-ulei de masline
vas yena cu capac
Mod de preparare
Se curate cartofii iar carne se pune ina pa cu sare. Carofii se taie felii si se pun in vasul yena cu un pic de ulei se adauga busuioc, cimbru, sare si piper si se ameseca apoi se pune carnea si se adauga aceleasi condimente. Se pune capacul si se da la cupror la foc mare 30min. Dupa aceea se pune smantana si cascavalul semai lasa cu capac inca 10 min apoi se ia capaculsi se lasa sa prinda un pic de crusta cascavalul.
pastrav la cuptor
Ingrediente:
-4 bucati pastrav
- 1 lamaie
-3 rosii
-1 morcov
-1-2 cepe
-1 legaura patrunje
-sare piper
Mod de preparare.
Se curate pestele si se indulceste cu sare. Ceapa se taie solzisori iar morcovul si rosia felii.Intr-o tava se pune folie de aluminiu, se unge cu ulei de masline se aseaza ceapa, morcovul si rosiile apoi pestele se condimenteaza si se adauga feliile de lamaie si se stropeste cu zeama de la o lamie. Se inveleste tava cu alta folie si se da la cuptor pentru 15 min dupa care se scoate foile si se mai lasa inca 5-7 min.
-4 bucati pastrav
- 1 lamaie
-3 rosii
-1 morcov
-1-2 cepe
-1 legaura patrunje
-sare piper
Mod de preparare.
Se curate pestele si se indulceste cu sare. Ceapa se taie solzisori iar morcovul si rosia felii.Intr-o tava se pune folie de aluminiu, se unge cu ulei de masline se aseaza ceapa, morcovul si rosiile apoi pestele se condimenteaza si se adauga feliile de lamaie si se stropeste cu zeama de la o lamie. Se inveleste tava cu alta folie si se da la cuptor pentru 15 min dupa care se scoate foile si se mai lasa inca 5-7 min.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)