joi, 25 martie 2010

lasagna












Ingrediente

- 500 gr carne tocata amestec
- 1 ceapa
- 1lingura pasta de rosii
-1 morcov
-1 telina pastea superioara
-1 conserva rosii in bulion
-150 ml vin alb
- sare piper
- rozmarin
-2 catei usturoi
- patrunjel

sos bechamel:
- 300 gr lapte
- 2linguri faina
- 50 gr unt
- nucsora
-100 gr cascaval
- 100 gr parmezan
sare
- foi lasagni

Mod de preparare.




Intr-o tigaie se pune ulei de masline se adauga carnea si ceapa tocata marunt se lasa sa se prajeasca 2min apoi se adauga 100 ml vin si o lingura de pasta de tomate si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic pana ce scade.



Morcovul se da prin razatoare telina se taie marunt, la fel si usturoiul. In alta tigaie se pune ulei la incins se aduga morcovul cu telina se ustoroiul si se lasa sa se caleasc un pic apoi se adauga rosile in bulion si restulde vin si se lasa sa firab la foc mic pana ce se ingroase sosul. Poi se amesteca sosul de legume cu cel de carne si se adauga patrunjelul sare, piper si rozmarin.

Sos bechamel
Se topeste untul apoi se adauga faina se amesteca bine si se adauga cate un pic laptele cand s-a legat se ia de pe foc si daugam condimetam.sI adaugam cascaval si parmezanul ras

Tava de cuptor se unge cu unt se tapeteaza cu pesmet apoi se adauga un rand de foi apoi sos bechamel apoi sosul bolognese cum i se mai zice apoi iarasi foi si tot asa pana ce terminam foile si umplutura.. La final punem iarasi sos bechamel cascaval se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor dupa 15 min se ia folia si se mai lasa inca 20 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog