luni, 6 februarie 2012

Prajitura cu albusuri.... cremoasa/ Cake with egg whites .... creamy







Ingrediente                                                                Ingredients


-200 gr albusuri                                                         200 G egg whites
-200 gr zahar                                                            200 G sugar
-100 gr faina                                                             100 G flour
-3 linguri seminte mac                                                 3 Tablespoons poppy seeds
-30 ml ulei                                                                 30 Ml oil
-praf de copt                                                             10 G baking
-zahar vanilat                                                              10 G vanilla sugar


Crema 1                                                                   cream 1
-2 galbenusuri                                                        2 yolks
-300 ml lapte                                                          300 Ml milk         
-1 lingura amidon                                                    1 Tablespoon starch
-esenta de lamaie                                                    essence of lemon or lemon juice from 1 lemon
-150 gr zahar                                                            150 G sugar                                     


Crema 2,3                                                           cream 2, 3
-2 galbenusuri                                                     2 yolks
-300 ml lapte                                                      300 Ml milk
-100 ml frisca                                                      100 Ml cream
-1 lingura amidon                                                 1 Tablespoon starch
-150 gr zahar                                                       150 G sugar
-50 gr ciocolata                                                    50 G chocolate




20 biscuiti populati                                            20 cookies 

Mod de preparare
Blat: Se bat albusurile bine, apoi se adauga zaharul cate putin si zaharul vaniat. Faina se amesteca cu praful de copt  apoi se incoporeaza cu ajutorul unei palete , dupa care macul si uleiul. Se toarna totul intr-o tava si se coace 30-35 min.
Crema 1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul apoi se adauga laptele fierbinte cate putin se amesteca si se pune la foc mic , se amesteca continuu pana se ingroase. Se ia de pe foc sa se raceasca( se acopera cu o folie sa nu prinda crusta.) cand e rece se pune esenta de lamaie.
Crema 2,3. Se procedeaza la fel ca in crema 1. Dupa care se imparte crema in 2 in una se pune ciocolata in alta esenta de vanilie.
Se bate frisca se imaparte in doua si se amesteca cu cremele 2,3.
Peste blat se toarna crema de lamaie(la mine crema era calduta si  nu a influentat negativ pajitura) apoi se pun biscuitii populari unul langa altul dupa care crema de ciocolata iar la fial crema de vanilie.
Se da la frigider peste noapte.

8 comentarii:

  1. Cred ca e tare delicioasa!! La crema 1 scrie 1500 gr zahar, atata trebuie sau e greseala, nu de alta dar ma mir de cantitate:) Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adela multumesc...graba strica treaba este 150 gr ...am corectat...prajitura e foarte foarte buna. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca e o bunatate! Cred ca am sa-ti fur reteta.
    Pupici si felicitari pentru dulciurile tale nemaipomenite!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mari nu o sa iti para rau e nemaipomenita...si foarte fina...dulciurile sunt slabiciunea mea...Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. ce bine ca tot gasesc retete de prajituri cu albusuri! tooot adun albusuri si nu stiu mereu ce sa fac cu ele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Adina dupa mine e cea mai buna prajitura care am facut-o pana acum cu albusuri...desigur pentru ca are muuulta crema:)))
    Multumesc Iangmina pentru vizita.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog