O reteta care o aveam in plan de ceva timp, am gasit-o pe e-retete.ro , dupa cum va imaginati e o reteta tipic italiana, rapida si foarte simplu de realizat.
Ingrediente Ingredients
-1 piept de pui 1 chicken breast
-2 linguri capere 2 Tablespoons capers
- jumate de lamaie Half a lemon
-1/2 cana de supa de pui 1 / 2 cup chicken broth
-1 catel de usturoi 1 Clove of garlic
-patrunjel parsley
-2 linguri faina 2 Tablespoons flour
-2 linguri parmezan' 2 Tablespoons Parmesan '
-3 linguri unt 3 Tablespoons butter
-3 linguri ulei de masline 3 Tablespoons olive oil
-1 lingurita boia 1 Teaspoon paprika
sare si piper Salt and pepper
Mod de preparare
Pieptul de pui se dezoseaza , se taie felii subtiri apoi se bat ca pentru snitele.
Se amesteca faina cu parmezan, piper , sare si boiaua. Se trec prin acest amesteci fileul de pui.
Se pune la incins o tigaie se adauga uleiul si o lingura de unt si se pune pieptul( se scutura de excesul de faina) la prajit, cand sunt rumene pe ambele parti se scot din tigaie si se acopera farfuria pentru a le pastra calde. In tigaie se adaugata catelul de usturoi strivit, se amesteca rapid si se stinge cu supa de pui, se pun caperele scurse de zeama in care au stat si sucul de lamaie. Se fierbeti sosul cam 2-3 minute pana scade la jumatate, apoi adaugati restul de 2 linguri de unt. Se lasa sa dea 2-3 clocote. La final se adauga patrunjelul tocat sise ia de pe foc.
Se pune carne in farfurii se pune sosul peste pui . Se serveste cu orez sau paste.
ce reteta extraordinara! n-am mai gatit de mult o combinatie asemanatoare!
RăspundețiȘtergereAdina asa e...
RăspundețiȘtergere