marți, 31 martie 2015

cozonac cu nuca de cocos

Anul trecut am facut pentru prima data cozonac cu nuca de cocos si este  o bunatate, anul aceste sigur iar voi face, pana atunci va inpartasesc si voua reteta


ingrediente
  • 500gr faina 
  • 20 gr drojdie
  • 250 gr lapte
  • 90 gr zahar
  • 90 gr unt
  • 2 oua intregi
  • zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie/portocala
  • 1/3 lingurita rasa de sare
umplutura
-3 albusuri
-150 gr zahar
-200 gr nuca de cocos

Mod de preparare
varinata clasica:Intai preparam maiaua din 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de  zahar,o lasam sa isi dubleze volumul ~ 1 ora dureaza , dupa care adaugam zaharul, ouale, untul si la sfarsit restul de faina si coaja de lamaie si zaharul vanilat. Framantam pana cand devine un aluat elastic. Acoperim cu un prosop si punem la cald sa creasca aproximativ o ora si jumate. Eu am incalzit cuptorul putin apoi l-am oprit si am pus alatul acolo.




 Dupa ce a crescut impartim aluatul in doua apoi iarasi in doua si intindem fiecare parte apoi o unge cu umplutura .

varinta masina de paine: punem in cuva masinii de paine laptele, ouale,untul topit, coaja de portocale, faina, zaharul, drojdia topita cu zahar, si dati la functia framantare. apoi lasati sa dospeasca aluatul:)

Umplutura: se bat bine albusurile cu zaharul pana se intaresc apoi se adauga nuca de cocos si se amesteca usor. 


Se unge fiecare foaie cu umplutura, se ruleaza, se impletesc cele doua foi si se pun in tava. Se lasa la dospit putin apoi se ung cu galbenus de ou cu lapte indoit si se dau la cuptor la 180 C timp de 45 min.

retete de Pasti, idei meniu


Se apropie Invierea Domnului multi dintre voi ati facut deja meniul, pentru cei care inca nu au avut timp de rasfoit si de planificat un meniu de paste va propun cateva retete care sper sa va incante papilele gustative. Astfel vin cu urmtoarele propuneri






















Spor la bucatarit gragele mele!






marți, 24 martie 2015

Tarta cu banane si crema de ciocolata

Ideea de a face acesta tarta a pornit de fapt de la o reteta de chec insa cum aveam pofta e ceva cremos si de putina ciocolata dar avem si niste banane care trebuiau musai consumate am zis sa incerc. Uite asa am facut acesta tarta, care nu e genul de tarta cu blat din unt ci cu blat crescut. Reteta de blat o sa o gasiti pe multe bloguri ca reteta de chec si va zic ca se potriveste de minune si la un tort:)




Ingredinte 

blat
-2 banane coapte
-2 oua
-200 gr faina
-100 gr zahar(reteta zice 200g eu am scazut cantitatea ca am at si la copil)
-80 ml ulei sau unt topit
-1 praf de copt

crema
350 ml lapte
-1 lingura amion
100 gr zahar
-70 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Blat: bananele se paseaza cu ajutorul unei furculite dupa care se amesteca cu ouale, zaharul, si uleiul iar la final faina si praful de copt. Se amesteca bine si se toarna totul intr-o tava de tarta. Se da la cuptorul incins in prealabil la 180 C timp de 40 min. dar faceti inainte testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca blatul dupa ce este gata.

Crema: se pune intr-un vas cu fund dublu laptele cu zaharul. Intr-un bol se amesteca amidonul cu 2 linguri de lapte rece dupa care se pune cate putin peste restul de lapte. Cand incepe sa fiarba si sa se ingroase crema se adauga ciocolata bucati. Se amesteca sa se topeasca si se ia de pe foc. Se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca. 

Cand crema e calduta sau rece deja se toarne peste blat. Se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna la ceva bun!


duminică, 22 martie 2015

cheesecake cu glazura caramel

Povestea cheesecake-ului a inceput acum o saptamana cand am dat primul rateu de acest gen. Un esec total, un cheesecake crapat daca pot zice asa si nici gustul nu ma dat pe spate, ce mai ceva gresisem sau reteta nu era potrivita. Dar cum  greu cedez in bucatarie si mai ales la capitolul dulce, ieri am zis sa incerc alta reteta, mult mai simpla chiar si aici ma refer la blat, fata de ce facusem eu prima data. Uite asa am incercat reteta lui Teo, de altfel ea are muuulte retete de acest gen; ma intreb oare de ce nu am facut mai demult aceaste retete? Ah cum un copil poate sa te faca sa gandesti altfel :))
Bun, retetele ei le puteti gasi aici http://www.teoskitchen.ro/cheesecakes .

Despre cheesecake ce pot sa zic decat ca m-a cucerit, e atat de yamy, chiar nu am cuvinte si va zic sa incercati si voi reteta cu incredere. Eu am folosit o tava cu inel de 20 cm dar ca sa va iasa mai inalt folositi o tava mai mica( eu nu am avut)





Ingrediente
blat
-200 gr biscuiti digestivi am folosit cei de la Lidl dar folositi de care vreti voi:)
-110 gr unt topit

Umplutura
-600 gr branza de vaci eu am folosit marca Lidl cea la un 1kg galetusa 
-3 oua
-100 gr zahar
-3 linguri faina
-zeama de la jumate de lamaie
-1 lingurita coaja de lamaie

Caramel
-200 gr zahar
-100 ml apa
-150 unt sau frisca lichida(eu am folosit unt)

Mod de preparare

Biscuitii se pun in robit si se mixeaza pana se fac faina apoi se pune untul topit se mixeaza putin si se toarna compozitia in tava( tava am acoperit-o cu hartie de copt) Cu ajutorul unei linguri sau cu mana se apasa biscutii pana ce se acopera toata tava , in cazul meu jumate din pereti( am avut vava ceva maricica) Se da blatul la cuptorul incins la 170 C pentru 10 min.

Intre timp se mixeaza bine branza cu zaharul apoi se adauga ouale cate unul , zeama de lamaie, coaja si faina. Cand mixati luati si din compozitia care se aduna pe margine vasului.

Dupa ce s-a copt blatul, se da cuptorul 160C, iar peste blat se toarna compozitia. Se lasa la cuptor 60 min.
Dupa ce s-a racit se da la frigider peste noapte.

Pentru caramel se pune intr-un vas cu fund dublu zaharul si apa si se da la foc potrivit. Cat timp fierbe zaharul cu ajutorul unei pensule ude se sterg peretii vasului( pentru a evita cristalizarea zaharului) Cand se formeaza un caramel frumos zaharul, stigem focul si punem untul. Amestecam si lasam sa se raceasca . se toarna peste cheesecake . 


marți, 17 martie 2015

Tarta rustica cu mere / rustic apple tart

in aceasta poza cantitatile sunt duble, in prima poza sunt cantitatile relatate

Vedeta ierni care a trecut( sa vina primavara ca o astept cu mare drag) a fost aceasta tarta cu mere. Ma" chinui" de ceva timp sa o postez insa, cum timpul e cel mai mare dusman, am reusit abea astazi. Aceasta tarta cu mere a devenit reteta mea preferata de tarta, este atat de buna incat cu siguranta o sa o indragiti si voi. Se face foarte rapid si dispare si mai rapid. Dupa cum vedeti am facut-o in doua varinte cu si fara alune . Reteta este preluata de pe http://www.lauraadamache.ro/ , multumesc Laura pentru retetele minunate.


Ingrediente
-3 oua                                                                                           3 eggs
-200 gr faina                                                                               200 Gr flour
-150 gr zahar                                                                            -150 Grams sugar
-100 ml ulei                                                                                 100 Ml of oil
-4 mere                                                                                        -4 apple
-1 praf de copt                                                          -               1 Baking powder
-70 gr alune de padure                                                         -70 Gr hazelnut
-1 lingurita scortisoara                                                     -1 Teaspoon cinnamon
-2 linguri suc de lamaie                                                     -2 Tablespoons lemon juice
-un varf de sare                                                                   -a pinch of salt



Mod de preparare

Prepararea este extrem de simpla si anume se amesteca ouale cu zaharul cateva minute cu mixerul 2-3min. sunt suficiente, apoi se adauga laptele si uleiul, se mai mixeaza putin si se pune faina cate putin.
Merele se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se pun in aluat impreuna cu scortisoara si putina sare.
Praful de pot se stinge cu zeama de lamaie si se pune peste aluat si se amesteca usor.

Intr-o tava se pune hartie de copt si se tuarna aluatul, peste se pun alunele prajite si zdrobite putin.

Se da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 C pentru 45 min. Inainte de a scoate tava faceti testul cu scobitoarea daca mai e necesar mai lasati 5 min.


Pofta buna la dulcegarii!

luni, 9 martie 2015

Blat de tort simplu

Cu toate ca am zis ca e un blat banal pe care toata lume stie sa il faca, am decis pana la urma sa postez reteta  cea mai simpla si des folosita de mine pentru un blat de 22 cm diametru am folosit:
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-jumate de lingurita de praf de copt
-1 plic zahar vanilat

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa galbusnusuril de albus dupa care se mixeaza albusurile pana obtinem o spuma consistenta aici multa lume mixeaza galbenusurile cu zahar insa eu prefer sa bat albusurile cu zahar,  si zaharul vanilat, cate o lingura pana ce incorporez toata cantitatea si apoi sa adaug cate un galbenus si se mixez bine. Daca varinata mea e gresita sa ma corectati insa mie imi iese blatul asa:) iar la final adaug zi faina amestecata cu praful de copt cate o lingura pana ce o incoproprez pe toata. Faina o amestec cu o paleta de silicon . Torn toata compozitia in tava si o coc la treapta 3 , 180 C timp de 35 min. 
ah sa nu uitati de un varf de sare sa puneti :)

Daca vreti sa faceti un blat de cacao inlocuiti o lingura de faina cu una de cacao .

joi, 5 martie 2015

muschiulet de porc cu mustar

O alta varinata de a prepara muschiuletul de porc si care noua ne-a placut , este cu mustar boabe si mustar iute, un amestec de condimente,  totul la tigaie si apoi la cuptor :)



Ingrediente
-1 muschiulet de porc
-2 linguri mustar iute
-1 lingura mustar boabe
-1 lingutita rozmarin
-sare
piper
-jumate de lingurita boia dulce
-2 catrei de usturoi zdrobiti

Mod de preparare

Intr-un vas se face o marinada din 1 lingura mustar iute, jumate de lingura mustar boabe, rozmarin tocat, boia, usturoi sare si piper apoi se pune muschiuletul de porc . Se lasa sa stea cca. 1 ora .
Dupa care se incinge o tigaie se adauga putin ulei si se rumeneste frumos mushiuletul pe toate partile. Se scote din tigaie si se pune in tava se unge cu restul de mustar si se da 7-10 min la cuptorul incins. Se scote se inveleste cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se serveste.

Noi am servit alaturi de naut . Revin cu reteta in postarea urmatoare.

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog