sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Briose ciocolatoase

CIMG2604.JPG


CIMG2603.JPG
Briose cunoscute sub numele de chocolate lava, foarte bune, sunt o nebunie...  





Ingrediente

4 portii

-2 oua

-2 linguri zahar

-2 linguri faina

-200 gr ciocolata
CIMG2595.JPG
-100 gr unt

CIMG2595.JPG

Mod de preparare

Ouale se amesteca bine cu faina si zaharul, rezulta o crema. Ciocolata se pune la topit cu 


untul apoi se amesteca cu ouale cate putin.


CIMG2597.JPG
CIMG2596.JPG
CIMG2598.JPG








Se ung formele cu unt se tapeteaza cu zahar. Se toarna compozitia obtinuta in forme si se 


coac 10 min. La mine au stat 13min si intriorul a fot mai putin cremos. Daca le tineti 10


 min interiorul va fi lichid. 

Se servesc fierbinti acompaniate de fructe de padure , sos de caramel sau cu ce vreti voi.

joi, 26 ianuarie 2012

Budinca de rosmarino cu marmelada de portocale/ Pasta pudding with orange marmalade

/

Rosmarino sunt niste paste in forma de orez cu bobul lung.

CIMG2587.JPG



CIMG2571.JPG


CIMG2577.JPG


Ingrediente

-1/2 ceasca paste rosmarino                                         1 / 2 cup pasta rosmarino   
                         
-2 cani lapte fierbinte                                                       2 Cups hot milk  
                                                      
-50 gr unt                                                                        50 G butter

-marmelada de portocale:                                              orange marmalade
-2 portocale                                                                   -2 orange
-1 pahar zahar                                                               1 cup sugar
-1 pahar apa                                                                  1 cup water
       
Mod de preparare

Se pune untul la topit intr-un vas, la foc mic, apoi se pun pastele si se amesteca bine. Se adauga cate un pic de lapte si se amesteca bine, cand a fost absorbit laptele se adauga ceva mai mult. Se face dupa metoda prepararii risotto. Dupa ce s-a absorbit se adauga restul. Totul e sa stati langa paste , nu dureaza mai mult de 8 min. In final veti obtine niste paste cremoase.
Inainte de a face pastele se curata portocalele de coaja apoi se taie felii. Se amesteca cantitati egale de apa cu zahar 1 la 1 se pune la fiert cand da in clocot se adauga feliile de portocala si se lasa sa fiarba 8-10 min. Gustati o feli daca s-a imuiat e gata.
Se serveste budinca cu marmelada de portocale.

CIMG2588.JPG

miercuri, 25 ianuarie 2012

Alatura-te celui mai mare concurs culinar din Romania Delimano Chefs!

http://www.delimanochefs.ro/16882/Smadu


Alatura-te celui mai mare concurs culinar din Romania Delimano Chefs!
www.delimanochefs.ro
Imparte Delimano Chefs prietenilor tai de pe Facebook!

vineri, 20 ianuarie 2012

Tort serbare 1 anisor

Este un tort pentru o printesica pe nume Adelina, a avut blat de vanilie, crema de ciocolata si vanilie.
L-am indragit din prima clipa pentru culorile alese, tema si florine neobisnuite.










miercuri, 18 ianuarie 2012

Fuslli gratinate cu pancetta (si prosciuto)/ Fusilli with Pancetta gratin (and prosciutto)/ Gratin di pasta al pancetta




CIMG2527.JPG


Ingrediente 

4 persoane                                                        
for 4 people                                                                 

-350 gr fuslli(sau ori ce fel de paste aveti, reteta de baza e cu pipe)      350 G fuslli 
-70 gr prosciuto                                                                               70 G prosciuto 
-70 gr panceta( reteta de baza e doar cu pancetta eu am flosit si prosciuto asa ca daca nu aveti puneti 140 gr de panceta)                                                                                      
70 g pancetta
-120 gr ciuperci                                                                                 120 Grams mushrooms 
-1 ceapa                                                                                            
1 onion 
-200 gr suc de rosii                                                                            
 200 Ml of tomato juice 
-patrunjel                                                                                           
 parsley 
-1 lingura unt                                                                                      
 1 Tablespoon butter 
-5 linguri ulei de masline                                                                       
 5 Tablespoons olive oil 
-4 linguri parmezan                                                                              
 4 Tablespoons Parmesan 
-sare si piper                                                                                       
 Salt and pepper 
 





Mod de preparare


Se pune apa la fiert cu o lingurita de sare, cand da in clocot se pun pastele si se lasa sa fiarba dupa 


instructiunile de pe ambalaj.


Intre timp se taia ceapa si ciupercile felii, si panceta cu prosciuto pai. Se pune intr-o tigaie untul si uleiul de 


masline se lasa sa se topeasca apoi se pune ceapa se caleste foarte putin dupa care ciupercile si panceta.

CIMG2522.JPG



Se lasa sa se prajeasca putin cu capac , amestecand apoi se pune sucul de rosii si se lasa sa dea cateva 



clocote se condimenteaza se ia de pe foc se pune patrunjel tocat si pastele scurse de apa. 

CIMG2524.JPG


CIMG2525.JPG


Se amesteca bine apoi se pun in vas termorezistent se presoara parmezanul ras . Se da la cuptorul incins in 



prealabil la 200 C timp de 10 min.

duminică, 15 ianuarie 2012

Prajitura Harissa/ HARISSA,ARABIC SEMOLINA CAKE

O prajitura simpla, pentru incepatori si nu numai:D si buna rau...





Ingrediente
-3 cani gris(500 gr)                                                    3 Cups semolina (500 gr)                 
-1 cana iaurt                                                               1 Cup yogurt
-jumate de cana zahar                                                  half cup sugar
- 2 lingurite praf de copt                                              2 teaspoons baking powder
-200 gr unt topit                                                          200 Grams melted butter


Sirop                                                                         syrup
-2 cani zahar                                                            2 Cups sugar
-2 cani apa                                                               2 Cups water
- zeama de la o lamaie                                             Juice from one lemon

Decor
fulgi nuca de cosos (eu nu am avut:)                                            coconut flakes


Mod de preparare
Se face siropul : se pune la fiert apa cu zaharul timp de 10 min. Se ia de pe foc apoi se pune zeama de la lamaie si se lasa sa se raceasca.

Grisul se amesteca cu zaharul si untul topit, iaurtul se amesteca cu praful de copt si se lasa 3 min. ( isi va dubla volumul) apoi se amesteca cu grisul, se pune totul intr-o tava, se portioneaza patratele sau romburi si se da la copt timp de 30-35 min la foc mediu.( cuptorul va fi incins in prealabil).
Cand e maronie se scoate din cuptor si peste prajitura fierbinte se toarna siropul racit.
Se lasa sa se raceasca.

Tort majorat



Tortul este pentru fratele meu , care in decebrie a facut frumoasa varsat de 18 ani, am zis sa ai fac un tort care sa exprime pasiunea lui, sa nu va intrebati de ce a fost asa de mic( a avut 2), si unul in forma de minge care din pacate nu a apucat sa fie pozat. 
Din cauza ca a fost facut acasa la mine pana acasa la parintii mei a avut de suportat un drum asa ca pasta de zahar sa imuiat foarte putin...tortul nu a fost imbracat un crema de unt...


vineri, 13 ianuarie 2012

Salam de biscuiti

 O reteta care a fost testata cu ceva timp in urma , uitasem de ea, astazi rasfoind pozele am dar de aceasta . Foarte buna si simplu de realizat. 





Ingrediente
250 gr biscuiti simpli
-200 gr zahar
-100 gr unt sau margarina
-50 gr cacao
-50 gr stafida sau nuca
-120 gr lapte
-rom

Mod de preparare
Biscutii se sfarama cu mana bucati mici apoi se amesteca cu stafidele imuiate in rom. Intr-un vas punem laptele ~ juamte din cantitatea totala si zaharul apoi se pune pe foc sa fiarba cca.1 min. Se adauga untul se lasa sa se topesca si cacaoa amestecata cu restul de lapte se da cateva clocote si apoi se ia de pe foc si se toarna peste biscuiti .

 Se amesteca sa se patrunda bine. Pe o folie se pune amestecul se ruleaza starans , se strang capetele si dam la frigider cateva ore.






Se taie felii si se serveste  :D.

joi, 12 ianuarie 2012

Mini clatite cu parmezan/ Mini pancakes with parmesan



O reteta simpla,aromata, rapida de aperitiv si foarte buna 



CIMG2494.JPG


CIMG2495.JPG


Ingrediente

-150 gr faina                                                                               150 gr flour 
-1 ou                                                                                           1 egg 
-150 gr iaurt                                                                                150 G yogurt 
-60 ml lapte                                                                                  60 Ml milk 
-zahar jumate lingurita                                                                 half-teaspoon sugar 
-30 ml supa pui                                                                           30 Ml chicken broth 
-peperoncino macinat                                                                 ground-peperoncino 
-1/4 praf de copt                                                                         1 / 4 baking powder 
-5o gr unt                                                                                    5o gr butter 
-50 gr parmezan                                                                         50 Gr parmesan 
-sare                                                                                           salt 
-oregano                                                                                     oregano 


CIMG2483.JPG


Mod de preparare
Se cerne faina cu praful de copt. Oul se bate cu iaurt lapte supa de pui , parmezan, oregano , sare si zahar apoi se adauga pecorino(sau un ardei picant macinat dupa gust) dupa care se pune faina si se amesteca, iar la final untul (se pastreaza o lingurita pentru uns tigaia). 

CIMG2484.JPG



Trebuie sa iasa un aluat mai gros decat la clatite insa sa curga.
Se incinge o tigaie se unge cu unt apoi cu o lingura se toarna clatitele(vezi imaginea).

CIMG2485.JPG


CIMG2486.JPG

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog