Ingrediente
2 oua
120g zahar
coaja de la o lamaie
4 linguri lapte
4 linguri ulei
1 plic amoniu
faina Crema:
0,5 lapte
3 linguri faina
zeama de la o lamaie
250 g margarina
250 g zahar
fulgi de nuca de cocos
2 oua
120g zahar
coaja de la o lamaie
4 linguri lapte
4 linguri ulei
1 plic amoniu
faina Crema:
0,5 lapte
3 linguri faina
zeama de la o lamaie
250 g margarina
250 g zahar
fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare
Pentru foi:
Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti si se lasa sa `se odihneasca 30 min. Apoi impartim coca in 4 parti si le coacem pe dosul tavii care in prealabil s-a uns cu un pic de ulei. Timp coacere 10 min la foc mediu ( foile nu trebuie sa se rumeneasca).
Crema:
Se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca. Separat amestecam faina cu un pic de lapte apoi turnam peste lapte de pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema. Adaugam margarina si cand s-a topit oprim focul si turnam zeama de lamaie.
Cand s-au racit foile, asezam crema peste ele iar la final se presara nuca de cocos in functie de cat doriti.
PS: Pentru a da un aspect mai de sarbatoare eu am ornat cu capsunele
Pentru foi:
Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti si se lasa sa `se odihneasca 30 min. Apoi impartim coca in 4 parti si le coacem pe dosul tavii care in prealabil s-a uns cu un pic de ulei. Timp coacere 10 min la foc mediu ( foile nu trebuie sa se rumeneasca).
Crema:
Se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca. Separat amestecam faina cu un pic de lapte apoi turnam peste lapte de pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema. Adaugam margarina si cand s-a topit oprim focul si turnam zeama de lamaie.
Cand s-au racit foile, asezam crema peste ele iar la final se presara nuca de cocos in functie de cat doriti.
PS: Pentru a da un aspect mai de sarbatoare eu am ornat cu capsunele
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu