articole

vineri, 26 iunie 2015

Tarta rustica cu dovlecei reteta Laurei Adamache

Dupa cum stiti deja sunt fana retetelor Laurei Adamache, de fiecare data stiu ca o sa am succes cu retetele incercate. Daca vreti si voi sa faceti minunatiile de pe situl Laurei le gasiti aici 
Despre reteta atat va spune ca e minunata! ( am facut-o cu dovlecei romanesti nu zucchini) 



Ingrediente
-450 gr dovlecei tineri
-4 oua
-50 gr unt topit
-125 gr casacal ras
-125 ml lapte
-150 gr faina
- jumate plic praf de copt
-sare si piper

Mod de preparare
Dovleceii spalati se taie felii subtiri de aceiasi grosime. Ouale se separa , separat se mixeaza albusurile bine, galbenusurile se bat si ele dupa care se adauga  untul topit, laptele, cascavalul si faina amestecata cu parful de copt;se amesteca bine daca e prea gros aluatul se mai pot adauga 2-3 linguri de lapte. dupa care se incoropreaza albusurile batute cu sare, piperul se amesteca usor  si dovleceii. Se toarna compozitia intr-o tava (in care ati pus hartie de copt), de cca. 20 cm diametrul se da la cuptor pentru 30-40 min la 180 C. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti daca este gata.

Se lasa sa se raceasca

Pofta buna!

Crap la cuptor cu sos de rosii


Iubim pestele si il gatesc cat de des am ocazia. Cel mai mult imi place caras si crap prajit recunosc, dar nu ma dau in laturi si la alte metode de preparare. Astazi va propun o reteta care cu siguranta o faceti si voi acasa iar de nu va invit sa o incercati.




Ingrediente
- 2 bucati crap de~ 1 kg
-2 cepe mari
-2 morcovi mari
-5 catei de usturoi
- zeama de a o lamaie
-1 coserva rosii taiate de la Sun Food( chair sunt extraordinare)
-sare, piper

Mod de preparare

Crapul se curata de solzi si intestine se spala si se usuca de apa cu prosoape de hartie. Se indulceste cu sare si se lasa deoparte pana pregatim legumele. 

Ceapa se curata si se taie solzisori iar morcovul rondele. Se pune intr-o tava putin ulei se aseaza ceapa, morcovul se pune pestele intreg sau bucati( eu am pus unul intreg si unul bucati, prefer vatianta bucati) se condimenteaza cu piper si se toarna rosiile amestecate cu usturoi zdrobit, si zema de lamie , puneti pentru inceput doar de la jumare iar cand e aproape gata gustati daca e prea dulce sosul mai puteti adauga zeama de lamaie. 

Se da la cuptorul incins timp de 35 min.
Am servit alaturi de mamaliguta

Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Este vremea visninelor, iar eu le ador in desert. pentru ca am vrut ceva simplu de facut pufos dar si cu putina crema am combinat blatul de o reteta de briose cu crema de vanilie, vinisne si desertul este gata!




Ingrediente
blat
-2 oua
-100 gr unt topit
-120 gr iaurt
-1ceasca zahar
-2 cesti faina
-1 praf de copt
-jumate de baton de vanilie doar semintele

crema
-400 ml lapte
150 gr zahar
-2 galbenusuri oua
-1 lingura amidon sau inca 2 galbenusuri
-jumate de pastaie vanilie plus batonul de la cealanta jumatate

decor 500 gr visine si ciocolata optional 

Mod de preparare

Se bat cu telul ouale se pune zaharul si putina sare se bat putin dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu am o forma de silicon asa ca nu o ung ci torn direct. Se da la cuptor pentru 20 min dupa care se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca blatul.

Intre timp regatim crema. Se pune laptele intr-o carticioara si se pune pe foc. Galbenusurile se amestexa cu zaharul pana cand se albesc putin apoi se pune amidonul si putin lapte rece ca sa nu se faca cocoloase. se amesteca bine se toarna cate putin din laptele firbine peste oua( ca sa nu se taie) apoi se pune totul in oala si se da la foc mic, amestecand pana cand da cateva clocote, punem batonul de vanilie si semintele din el, se acopera cu o foloie si se lasa sa se raceasca.

Cand blatul si crema s-au racit incepem asamblarea. Peste blat se toarna crema de vanilie( nu uitati sa scaoteti batonul) apoi se pun visinele fara samburi si ciocolata rasa.

Se da la rece pentru cel putin o ora.



marți, 2 iunie 2015

Tort cu crema de iaurt si capsuni

De ziua sotului am facut un tort extrem de rapid, dat fiind faptul ca am avut o perioada foarte aglomerata. Tortul cu crema de iaurt este extrem de racoritor si minunat pentru zilele calduroase.






Ingrediente
-blat
4 oua
4 linguri zahar
-3 linguri faina
-1 lingura cacao

sirop
-150 ml apa
-100 ml zahar
-zeama de la jumate de lamaie

Crema1
-300 gr iaurt
-100 gr zahar
-300 gr capsuni
-10 gr gelatina
-75 gr frisca batuta

Crema 2
-700 gr iaurt
-250 gr zahar
-zeama de la jumate de lamie
-150 ml frisca batuta
-15 gr gelatina


Mod de preparare
blat
se prepara dupa reteta de aici 
Siropul se amesteca zaharul cu apa si se pun la fiert. Se lasa sa fiarba cateva minunte dupa care sa se raceasca. Se pune zeama de  lamaie.

Crema 1. Iaurtul se amesteca cu jumate din cantitatea de zahar. Capsunile se amesteca cu cealanta jumatate si se pune pe foc atat cat sa se topeasca zaharul apoi se mixeaza cu un blender. Se amesteca gelatina cu apa conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce ati topit gelatina se amesteca iaurtul cu capsunile pasate apoi cate putin din gelatina iar la final cu frisca. Se taie blatul in doua. Se pune primul blat, se insitopeaza apoi se pune crema de capsuni. Al doilea blat se taie 1 cm din cercumferinta si se pune peste crema Se da la frigider. 
Crema 2. Se procedeaza la fel ca la crema 1 doar ca nu se pun casuni. Se pune peste blat si se da la frigider pentru cel putin 2 ore.

Se orneaza cu capsuni sau dupa preferinta.