Este reteta de la amadina insa fara rom, rezultatul e un tort ciocolatos.
Ingrediente
Blat
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina
Crema
3 galbenusuri
150 g zahar pudra
250 g unt
1 lingura cacao
-100 gr ciocolata
Sirop
200 ml apa
-100 gr zahar
-50 gr cafea tare
Glazura
200 g ciocolata
150 g smantana lichida pt frisca
50 g unt
Mod de preparare
Blat: separam albusul de galbenus, albusul se bate pana ce se intareste apoi adaugam zaharul in ploaie, galenusul se amesteca cu uleiul apoi se incorporeaza cu albusul , urmat de apa.
Cu o paleta se amesteca de sus in jos faina, cacao si praf de copt. Turnam intr-un vas tapetat cu unt si faina( sau hartie de copt...e mai simplu ) si dam la cuptor incins 30 min. Dupa aceea facem proba cu o scobitoare, daca nu sa copt bine il mai lasam un pic.
Siropul: intr-un vas punem la topit zaharul cu un pic de apa, cand sa caramelizat adaugam restul de apa( dar sa fie calduta). Iar dupa ce s-a racit adaugam cafeaua.
Crema: untul trebuie sa fie molale dar nu topita o mixam bine pana ce devine o crema. apoi se amesteca cu zaharul( de preferat pudra deoarece zaharul cristale se topeste mai greu si riscat sa ramana asa granulat) , ciocolata topita si cacao.
Cand s-a racit blatul se taie in doua parti egale .Se insiropeaza bine apoi se pune crema si dupa ceea al doilea blat care se insiropeaza si el.
Se da la frigider 3 ore.
Glazura se prepara astfel: Se pune la topit pe baie de abur ciocolata taiata marunt , untul si frisca sau totul la microunde timp de 30 sec amestecam bine si daca mai e necesar mai punem inca 10-20 sec. se toarna compozitia rezultata peste blat in mijoc.
si o felie pentru voi :D
Foarte frumos tortul!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina
RăspundețiȘtergereFrumos eveniment, frumos tort.Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria
RăspundețiȘtergere