Dupa cum ati observat pe blogul meu se regasesc mai multe retete din albus de ou...nu ca as fi dusmanul galbenusului, nicidecum...atunci cand prepar unele creme nu folesesc albusul...asa ca trebuie sa fac ceva si cu el...ca ar fi maree pacat sa se iroseasca...
Ingrediente
-1 ceasca albusuri ou
-1 ceasca zahar
- 1 ceasca faina
-jumate de ceasca ulei
-3-4 linguri cereale cu fructe
-esenta de vanilie
praf de copt
Crema
(orice crema doriti:)))
-1 galbenus
-1 lingurita amidon
-100 gr lapte
-70 gr zahar
-100 gr frisca
-100 gr ciocolata
-kiwi optional
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma impreuna cu esenta de vanilie pana cand se intaresc, apoi se adauga zaharul cate putin, uleiul dupa care faina , cerealele si praful de copt(o lingurita). Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se coace la foc mediu 25 min.
Crema: se punele laptele pe foc sa se incalzeasca, galbenusul se amesteca cu zaharul si amidonul apoi se toarna cate putin lapte fierbinte sa se omogenizeze si se pune compozitia pe foc. Cand incepe sa fiarba si sa se ingroase se pune ciocolata se amesteca sa se incorporeze si se ia de pe foc. Frisca se bate bine apoi se amesteca cu crema de ciocolata rece.
Blatul racit se taie cuburi , apoi cu ajutorul unei pos punem crema peste cuburile formate. Se orneaza cu ciocolata si fructe dupa preferinta.
....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
O idee buna de a folosi albusurile!
RăspundețiȘtergereasa e Adina...
RăspundețiȘtergereSi eu folosesc albusurile ,la blaturi mai mult,bezeaua nu prea e agreata la noi.Imi place cum ai decorat si imi inchipui ca este si buna cu acea crema dar si kiwi racoros si acrisor.Bun!
RăspundețiȘtergere