articole

marți, 1 octombrie 2013

Prajitura frageda cu mere

Astazi prima zi a lunii octombrie, imi aduce aminte de cazari la camine, de prima zi de faculate, de soare, dar astazi ...mhh urata...ploua si e frig...ce ziceti de o prajitura cu mere sa ne lumineze fetele un pic, si o cana cu ceai ? O prajitura foarte buna,  usor de realizat si de sezon...






Ingrediente
600 g faina alba,
200 g unt ,
150 g zahar tos pentru foi,
1 ou,
1 plic praf de copt,
3 linguri de smantana,
2 kg mere,
zahar si scortisoara dupa gust,
un praf de sare

Mod de preparare

Cuartam merele de coaja la dam prin razatoarea mare sau robot si le calim intr-o tigaie cu putin unt si zahar pana cand se formeaza o pasta, nu uitati sa adaugati la urma si scortisoara si lasam sa se raceasca.
Pregatim blatul astfel: framantam un alaut din faina unt rece, zahar, ou , smantana si praf de copt, e genul de alat asemanator cu cel de tarte  fupa care impartim alatul in doua. Se indinde o foaie din prima parte de alaut se aseaza in tava punem merele si cea de a doua foaie.


 Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor pentru 40 min la foc mediu, la mine treapta 3 -180 C.



Cand e rece se serveste.

Sursa reteta bucataras.ro

2 comentarii:

  1. Imi plac mult prajiturile cu mereu, mai ales in sezonul rece imi place sa le si pregatesc mai des. Pup!

    RăspundețiȘtergere