articole

marți, 20 ianuarie 2015

Pachetele cu branza si marar


Este genul de aperitiv, gustare care se pregateste foarte rapid. Ideea a venit pe moment si nu e o inventie asta e o certitudine, aveam aluat, foi mai exact de placinta ramase prin frigider si trebuia sa fac ceva cu ele sa nu se usuce, ca pacat de ele. Asa ca am  facut aceste pachetele, care de altfel se fac foarte rapid, cu branza ceva sarata care zacea prin frigider si nu o mai vroia nimeni :))

deci reteta e simpla de tot:

-cateva foi de placinta sau un pachet
-400 gr de branza sarata sau mai multa daca aveti un pachet
-2 oua
-o legatura mica de marar
-piper
-ulei pentru prajit

Mod de preparare

Nimic mai simplu , luati foile de placinta si intindetile pe masa de lucru, taiati patratele de aproximativ 15 cm . brinza o framantati cu furculita apoi o amestecati cu ouale si mararul. Compozitia se pune pe patratelel de aluat se ung cu apa pe margini si se rulaeaza ca sarmalele.  Intr-o oala punem suficient ulei pentru prajit si cand este destul de incins prajim pachetelele pana sunt rumene si frumoase.

Se servesc calde sau reci, numai bune cu putin iaurt.

Pofta buna!

2 comentarii: