articole

miercuri, 25 februarie 2015

muschiulet de porc cu busuioc

Este pentru prima data cind prepar in asa mod muschiuletul de porc si m-am indragostit. Este foarte suculenta carnea si plin de savoare. o reteta simpla, rapida si minunata.




Ingredinete
-1 muschiulet de porc
marinada de busuioc
-1 mana frunze de busuioc
-1 mana frunze de patrunjel tocate
-3 catei de usturoi
-150 ml ulei de masline
-sare

Mod de preparare

Muschiuletul de porc se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se pune la robot busuiocul, patrunjelul , uleiul si usturoiul si se mixeaza pana obtineti o pasta. Cu pasta obtinuta e unge muschiuletul de porc, insa pastrati o parte pentru mai tarziu. Se lasa sa se odihneasca carnea si sa se patrunda aromele pentru 1 ora. Incingeti putin ulei intr-o tigaie si prajiti mushiuletul pe toate partile, fara capac! aproximativ cate 3 min pe fiecare parte . Muschiuletul trebuie sa fie frumos rumenit. Se transfera intr-o tava pentru cuptor se  unge cu marinada si se da la cuptor pentru 8-10 min.
 Dupa care se scoate se acopera cu o folie se aluminiu si se lasa sa se odihneasca timp de 10 min.

Se serveste!

In poza mai e un mod de preparare cu care o sa revin in postarea urmatoare:)

Pofta buna!

Tort pentru copilasul meu

Dragii mei au trecut doi ani de cand viata mea s-a schimbat, a devenit mai fumoasa si am deschis un nou capitol in care invat zi de zi  cum e sa fii mamaDoi ani minunati in care am invatat sa apreciez si sa ma bucur de micile gesturi de iubire. Doi ani care au trecut foarte rapid, cu momente frumoase si dificile. Am invatat sa apreciez mai mult ce am in jurul meu sa ma bucur de fiecare moment si sa ma topesc la un simplu cuvint" mama". 
De doi ani Daragobete este o zi cu totul speciala pentru mine.
Ma rog ca puiul mic sa fie mereu sanatos si voios iar cei care isi doresc asa comoara mica sa li se indeplineasca visul.
La multi ani pui mic!





Fursecuri cu unt

Si daca e luna iubirii atunci inimioare dulci sa fie





Ingrediente
-200 gr unt
-2 oua
~400 gr faina
-120 gr zahar
-coaja de la o portocala
-1 varf de scortisoara
-1 praf de copt

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie moale! Se mixeaza cu zaharul pana devine spumos apoi se aduga coaja de portocale . Se adauga faina si praful de copt si se apesteca cu o spatula. La mine a intrat mai putina fina ~ 350 gr. Se obtine un aluat relativ moale care se pune in pos cu varf de stea . Intr-o tava se pune hartie de copt si se spriteaza formele dorite de voi. Se coc 15-20 min.

Tarta cu braza brie si verdeturi

Fiind fana a tartelor sarate am incercat ceva nou si noua ne-a placut asa ca va inpartasesc si voua reteta

Ingrediente

Blat
-100 gr unt
-200 gr faina
-1 lingura apa

Compozitie
-100 gr branza brie
-150 ml smantana
-2 oua
-jumate legatura patrunjel
-jumate marar(1 lingura tocat)
-1 ceapa rosie
-100 gr branza vaci

Mod de preparare

blat: se mixeaza la robot toate ingredientele se adauga 1 lingura de apa rece daca e cazul sa le lege compozitia. Se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 min. Dupa care se intinde o foaie se pune in tava si se coace 10 min. Se scoate si se adauga compozitia si se mai coace 15 -20 min.

Compozitie. Se taie ceapa  si se caleste in putin ulei pana se inmoaie . Se bat oaule cu sare, apoi se pune smantana , verdeturile tocate marunt si branza de vaci . si felii de branza brie.


salata de cartofi cu capere

Reteta am vazut-o la o emisiune culinara si mi s-a parut foarte interesanta, si cum eu ador caperele am si pus in practica reteta imediat. De atunci am repetat de cateva ori acesta salata care merge foarte bine si ca garnitura la carnita sau caracatita cum era servita la emiunea data.

Ingreiente
- 1 kg gr cartofi
-1 ceapa mica rosie
-1 mana de capere
-1-2 castraveti la otet
-1 lingura mustar cu boabe
-1 legatura mica de patrunjel
-ulei

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja cu sare dupa care se curata si se taie cuburi. Ceapa si castravetele, patrunjelul se taie marunt. Intr-un bol se pun toate ingredientele si se ameseca .



taietei de orez cu creveti

Este o reteta pe gustul meu si asta mai ales ca are cateva ingrediente cu specific chinezesc, e foarte simplu de realizat .


Ingrediente
-200 gr taietei de orez
-6 creveti
-2 linguri sos de soia
-1 morcov
-1 cm ghimbir
-foi de ceapa verde
-1 lichurita miere

Mod de preparare

Intr-o tigaie se incinge putin ulei se adauga morcovul  taiat fasii subturi si lungi sau dati la razatoarea speciala cand sunt gata se adauga ghimbirul ras sosul de soia si mierea se amesteca energic se pun crevetii preferti si se opreste focul. se amesteca bine sa se patrunda de arome. Pastele de orez se pregatesc conform instructiunilor apoi se scurg bine de apa si se amesteca cu crevetii. Se adauga foi de ceapa verde tocate si se serveste.

Pofta buna!

luni, 9 februarie 2015

Paste cu branza brie si rosii uscate


 Cele mai rapide paste si chiar pe gustul meu. Aveam prin frigider niste branza brie pe care sotul meu nici nu a vrut sa o vada asa ca am pus de niste paste si s-a mancat cat ai zice" branza" :))

Ingrediete

- 300 gr spaghete
-100 gr branza brie
-o mana de patrunjel tocat
- 15 rosii uscate vezi reteta aici sau din comert( nu stiu ce gust au ca nu am cuparat:)
-sare, condiment picant

Mod de preparare

Se pune apa la fiert iar cand da in clocot se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cand sunt gata se scurg de apa si se amesteca cu ingredientele de mai sus plus putin ulei de masline din borcanul cu rosii.

Se servesc.

Nu-i asa ca e simplu de tot. Pofta buna!

rosii uscate in ulei de masline pentru iarna



Anul trecut am facut pentru prima data rosii uscate si va pot spune ca sunt o bunatate, bine sunt rosii eco:) de la mama din gradina, in mare parte rosii micute si atat de parfumate . Anul acesta cu siguranta o sa mai fac.
\

Ingredinte
-4 kg rosii mici am avut eu
--o mana de catei de usturoi tocati
-o mana de busuioc uscat de mine
-sare de mare
-ulei de masline cat sa umpleti borcanelele

Mod de preparare

Se spala rosiile si se taie felii de cca. 3-4 mm. se pun pe o tava de copt cu hartie pergamentata se presoara de sus sare si se dau la cutor la foc mic mic timp de 1 ora sau 1 30 cat sa se dehidrateze dar sa nu se arda. Se aseaza in borcan alternativ rosii usturoi busuioc iar la final ulei de masline. se capseaza si se da la frigider.

vineri, 6 februarie 2015

Spaghete cu creveti si carne de scoici

Chair daca nu am facut eu aceasta reteta ci Roxana cumnata mea, am zis ca neaparat trebuie sa v-o impartasesc si voua. Pe linga simplitatea cu care se prepara e o  nebunie, si cum miroase,,, ah ...ca iar mi se face pofta :)




Chiar daca noi am facut o cantitate uriasa unveva pentru 6 persoane voi va rezumati la cantitatea dorita . puteti scadea cantitatea de creveti .

Ingrediente
-600 gr paste
- 500-600 gr creveti proaspeti
-200 gr carne de scoici am gasit congelata doar chair daca am umblat tot orasul dupa soici propapete
-150 ml vin alb
-ulei de masline cat sa acopere fundul tigaii
-o legatura mica patrunjel
-3 catei de usturoi
-condiment picant dupa gust
-sare

Mod de preparare

Se pun doua oale pe foc cu apa, una pentru paste si in cealata doar o sa  oparim crevetii !  nu trebuie fierti. Cand fierbe apa se pun crevetii in apa si cum se inrozesc se scot intr-o farfurie.


In figaie punem putin ulei de masline, atat cat sa acopere fundul tigaii, si adaugam cateii de usturoi tocati, ai ametim putin prin tigaie si punem canea de scoici, amesteca si adaugam vinul.

 Punem capacul si lasam sa fiarba 2-3 min. dupa care adaugam crevetii dam un clocot, adaugam condimentul picant si luam de pe foc.


 Punem patrunjelul cocat.


Cand fierbe apa adaugam sare si apoi pastele, lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg bine de apa si le punem peste creveti . Amestecam bine .

Pofta mare sa aveti, ca noi am avut, ne-a placut si sigur o sa fac si eu reteta!
Multumim dragilor pentru masa si reteta!







Creveti la gratar cu ananas



 Acesta reteta a facut parte din meniul de Revelion, un meniu mai altfel decat suntem noi obisnuiti si care a fost pe placul nostru. Servisti ca aperifiv alaturi de un pahar de vin spumant:)

Ingrediente
-300 gr creveti congelati am gasit atunci
-1 cutie ananas
-4 linsguri sos soia
-1 lingurita miere
-1 lingurita ghimbir ras

Mod de preparare

Am decongelat crevetii dupa care am facut un amestec din sos soia, vin alb, miere si ghimbir si am pus creveti in marinada obtinuta si am lasat 30 min. 
Am taiat ananasul bucati si am inseput sa asez pe frigarui alternativ ananas si crevete.
Pe gratarul incins am pus frigaruile si am uns cu marinada si ananasul. Am lasat 2 min pe o parte si 2 pe alta .


Pofta buna!

marți, 3 februarie 2015

Cannelloni cu ciuperci

Ce mai simpla reteta de caneloni si preferata mea este acesta, ingrediente simple si gust bun. Se prepara destul de rapid.



Ingrediente
-1 kg ciuperci
-4 catei de usturoi
-suc de rosii facut in casa cel mai bun amestecat cu busoic, ceapa si telina verde tija
-5 felii de cascaval
-sare
2 linguri parmezan
cannelloni

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se taie marunt. Intr-o tigaie se pune putin ulei apoi ciupercile si se calesc sub capac la foc mic pana scade apa. La final se condimenteaza si se adauga usturoi pisat si parmezan.
Cu aceasta se umplu tuburile de canelloni .


 Intr-o tava de yena se pune suc de rosii atat cat se fie pana la jumatea tuburilor apoi feliile desacaval peste .

Se acopera tava cu hartie e pergament si se da la cuptorul incins 30 min.

Fursecuri de Craciun

Chiar daca a trecut ceva timp am sa postez totusi reteta de fursecuri care le-am facut pentru Craciun . Reteta am prealuat-o de pe www.pofta-buna.com , multumesc de reteta.
Sunt simplu de realizat, aromate si bune.




Ingrediente
-200 gr unt
-100 gr smantana
-1 ou
-25 ml lapte
-100 zahar pudra
-400 gr faina
-coaja portocala
- scortisoara

Mod de preparare

Untul se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul, Se adauga oualae si smantana se amesteca sa se incorporeze dupa care aromele laptele si faina. Se framanta repede un aluat, nu prea mult sa nu devina elastic. Se inveleste in folie si se da la frigider min. 2 ore.

Dupa care se intinde o foaie si se decupeaza formele dorite. Se coc la 180 C 10-15 min.