articole

marți, 24 martie 2015

Tarta cu banane si crema de ciocolata

Ideea de a face acesta tarta a pornit de fapt de la o reteta de chec insa cum aveam pofta e ceva cremos si de putina ciocolata dar avem si niste banane care trebuiau musai consumate am zis sa incerc. Uite asa am facut acesta tarta, care nu e genul de tarta cu blat din unt ci cu blat crescut. Reteta de blat o sa o gasiti pe multe bloguri ca reteta de chec si va zic ca se potriveste de minune si la un tort:)




Ingredinte 

blat
-2 banane coapte
-2 oua
-200 gr faina
-100 gr zahar(reteta zice 200g eu am scazut cantitatea ca am at si la copil)
-80 ml ulei sau unt topit
-1 praf de copt

crema
350 ml lapte
-1 lingura amion
100 gr zahar
-70 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Blat: bananele se paseaza cu ajutorul unei furculite dupa care se amesteca cu ouale, zaharul, si uleiul iar la final faina si praful de copt. Se amesteca bine si se toarna totul intr-o tava de tarta. Se da la cuptorul incins in prealabil la 180 C timp de 40 min. dar faceti inainte testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca blatul dupa ce este gata.

Crema: se pune intr-un vas cu fund dublu laptele cu zaharul. Intr-un bol se amesteca amidonul cu 2 linguri de lapte rece dupa care se pune cate putin peste restul de lapte. Cand incepe sa fiarba si sa se ingroase crema se adauga ciocolata bucati. Se amesteca sa se topeasca si se ia de pe foc. Se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca. 

Cand crema e calduta sau rece deja se toarne peste blat. Se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna la ceva bun!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu