articole

marți, 17 martie 2015

Tarta rustica cu mere / rustic apple tart

in aceasta poza cantitatile sunt duble, in prima poza sunt cantitatile relatate

Vedeta ierni care a trecut( sa vina primavara ca o astept cu mare drag) a fost aceasta tarta cu mere. Ma" chinui" de ceva timp sa o postez insa, cum timpul e cel mai mare dusman, am reusit abea astazi. Aceasta tarta cu mere a devenit reteta mea preferata de tarta, este atat de buna incat cu siguranta o sa o indragiti si voi. Se face foarte rapid si dispare si mai rapid. Dupa cum vedeti am facut-o in doua varinte cu si fara alune . Reteta este preluata de pe http://www.lauraadamache.ro/ , multumesc Laura pentru retetele minunate.


Ingrediente
-3 oua                                                                                           3 eggs
-200 gr faina                                                                               200 Gr flour
-150 gr zahar                                                                            -150 Grams sugar
-100 ml ulei                                                                                 100 Ml of oil
-4 mere                                                                                        -4 apple
-1 praf de copt                                                          -               1 Baking powder
-70 gr alune de padure                                                         -70 Gr hazelnut
-1 lingurita scortisoara                                                     -1 Teaspoon cinnamon
-2 linguri suc de lamaie                                                     -2 Tablespoons lemon juice
-un varf de sare                                                                   -a pinch of salt



Mod de preparare

Prepararea este extrem de simpla si anume se amesteca ouale cu zaharul cateva minute cu mixerul 2-3min. sunt suficiente, apoi se adauga laptele si uleiul, se mai mixeaza putin si se pune faina cate putin.
Merele se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se pun in aluat impreuna cu scortisoara si putina sare.
Praful de pot se stinge cu zeama de lamaie si se pune peste aluat si se amesteca usor.

Intr-o tava se pune hartie de copt si se tuarna aluatul, peste se pun alunele prajite si zdrobite putin.

Se da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 C pentru 45 min. Inainte de a scoate tava faceti testul cu scobitoarea daca mai e necesar mai lasati 5 min.


Pofta buna la dulcegarii!

2 comentarii: