articole

duminică, 19 aprilie 2015

Patratele aperitiv

Sub un alt spect si forma de prezentare ,aceste patrate nu sunt altceva decat un chec aperitiv copt intr-o tava patratata sau dreptungiulara:)

Ingrediente
-2 oua
-1 iaurt mic
-2 cesti faina
-1 cutiute de la iaurt cu ulei
-sare, piper
-100 gr cascaval
-150 gr sunca praga
-100 gr masline
-1 praf de copt

Mod de preparare

Se bat cu un tel ouale cu sare si piper apoi se pune iaurtul, uleiul si faina amestecata cu praf de copt. Se amesteca bine. Apoi se aduga cascavalul si sunca taiata cubulete si maslinele fara samburi. Amestecam si turnam totul intr-o tava , in care se pune hartie de copt. Se da la cuptor pentru 30 -35 min.
Dupa ce se raceste se portioneaza.

scholl velvet smooth cu cristale de diamant

scholl velvet smooth cu cristale de diamant

salutare dragilor!
Inainte de Paste a venit si la mine iepurasul de la BUZZStore cu acest pachet minunat 

Produsul primit spre testare este SchollVelvet Smooth cu cristale de diamant. Va intrebati ce este acest produs? Ei bine este o pila electronica cu cristale de diamant, o pila electronica pentru ingrijirea talpilor, cristalele de diamant  permit utilizarea cu succes a pilei pentru o perioada indelungata

Pentru mai multe cititi pe blogul , veti afla cum puteti deveni si voi BUZZeri

sâmbătă, 18 aprilie 2015

Cheesecake la rece cu jeleu de ananas

Si uite asa am ajuns sa facem inca o echipa la provocarea Sun Food si sa va invit pe toti la o minunatie de cheesecake la rece cu o bunatate de jeleu de ananas. Este cel mai bun cheesecake la rece de pana acum , asa a zis cel mai mare degustator al meu:)




Ingrediente
-200 gr biscuiti digestivi
-90 gr unt topit

-600 gr branza de vaci cremoasa
-100 gr zahar
-3 linguri smantana 20 % pentru mai multa cremozitate
-1 cutie ananas bucati SunFood
-1 plic gelatina pentru crema
-jumate plic gelatina pentru jeleu
-esenta vanilie 1 lingurita 

Mod de preparare

Totul e foarte rapid si simplu. 
Biscuitii de dau la robot cateva secunde cat sa facem o faina, apoi se toarna untul topit se mixeaza o data si se pune totul intr-o tava rotunda. Acum am folosit o tava 18 cm insa de silicon, o alegere gresita ca m-am chinuit ceva sa scot cheesecake-ul din tava dar...alta tava mica nu avem cu peretii detasabili:), asa ca voi folositi una adecvata sa nu va chinuiti ca mine:))


Cu ajutotul unei linguri presam biscuitii si dam la frigider . Intre timp  se pregateste crema.
Intr-un vas se amesteca branza de vaci , smanatana, zaharul si esenta. Se hidrateaza gelatina cu 100 ml suc de ananas din conserva binenteles :) dupa care se topeste pe baie de aburi. Se tuarna dupa dizolvare peste crema de branza  se amesteca bine sa se incoropreze si se turna peste biscuiti. Se dam la frigider pentru 2 ore.

La jeleu am folosit ~ jumate din conserva de fructe cu suc( restul a disparut la deschidere:)) Cu ajutorul unui mixer vertical  se paseaza. Gelatina  se hidrateaza si se topieste apoi se   amesteca cu pireul de ananas si se turna peste crema de branza( dupa 2 ore).
 Se lasa  sa stea la frigider pana cand se lega bine jeleul.


Pofta buna!

marți, 14 aprilie 2015

cotlet de porc la cuptor cu garnitura salata cu ananas bucati

Dupa cum ati vazut si in postarile anterioare particip la o provocare lanasata de Sun Food Fructe si legume. O provocare tare draguta la care particip cu mai multe retete iar una dintre ele este o noutate pentru mine care ne-a incantat gusturile prin combinatia de arome .

Ah uitasem sa va spun particip cu aceasta reteta la Provocarea SunFood, o provocare minunata alaturi de prietene tot bloggerite. Asa ca daca vreti si voi sa participati, alegeti-va repede inca doua prietene, preparati retete cu produse SunFood si intrati in competitie pana pe 19 aprilie! 





Ingrediente

-700 gr cotlet de porc
-300 ml bere
-2 foi dafin
-1 lingura cibru
-1 lingurita tarhon
-2 lingurite sos de soia
-1 lingura boaia dulce
-jumate ligurita condiment picant
-piper negru dupa preferinta
-3 linguri suc de ananas pentru dulceata

Salata
-1 salata verde
-1 legatura ceapa verde
-2-3 ridichi
-1/2 conserva ananas bucati Sun Food
-1 lingura otet balsamic
-2 linguri ulei de masline
-1 lingura sos de soia

Mod de preparare

Cotletul de porc a stat la marinat 12 ore insa daca e graba mare lasati-l cel putin 3 ore. Intr-un vas se pune berea, sucul de la conserva de ananas(aici a fost o incercare reusita sa pun sucul pentru a da putina dulceata), foile de dafin, sos soia, tarhon, cimbru, condiment picant si piper se amesteca si se pune cotletul de porc. Daca nu acopera carnea peste 6 ore intoarceti bucata pe partea cealanta sa se marineze

. Dupa ce s-a marinat carnea se pune intr-un vas, care il veti da la cuptor, se unge cu boia, se stropeste cu ulei si se adauga ~ 50 ml de marinada. 


Se da la cuptor acoperit cu un capac timp de 30 min.la 200 C apoi se ia capacul si se mai lasa 20 min.


Salata: Mai intai de toate scoatem bucatile de ananas din conserva si le punem putin la marinat in sos de soia ~ 5 min. Dupa care incingem un gratar bine si punem bucatile atat cat sa lasa urme frumoase de gratar.
Salata se spala bine se scurge de apa si se taie, la fel procedam cu ceapa si ridichile. Asezam pe un platou salata , ridichile, ceapa si ananasul. Inainte de servine stropim cu ulei de masline, si otet balsamic.

Pofta buna!

duminică, 12 aprilie 2015

Drob de pui invelit in sunculita

Gina Bradea a initiat un proiect tare frumos numit Traditie si gastronomie romaneasca. Luna acesta gazda proiectlui este Cerasela care a propus ca tema pentru provocarea lunii aprilie-Drobul
Si cum nu exista paste fara drob am facut si eu insa, anul acesta e vedeta , il inscriu la provocarea lunii aprilie:))

Este o reteta care o fac in fiecarea an doar ca acum  l-am invelit in suncilita afumata sa fie mai putin mai altfel 

Ingrediente
500 gr. carne pui tocata
    -300gr. pipote
    -300gr. ficatei pasare
    -2 legaturi ceapa verde
piper
-5 felii sunculita afumata (rugati sa o felieze subtire)

Mod de preparare

Ficateii si pipotele se pun la fiert 15 min in apa cu sare. Apoi se dau prin masina de tocat sau la robot. 
Separat se fiertb 4 oua.
 Amestecam carnea tocata, pipotele si ficateii, adaugam marar, patrunjel, ceapa, toate tocate marunt. Potrivim de sare si piper apoi adaugam si 4 oua amestecam bine. 
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt (asta ca sa imi usurez munca atunci cand o sa il scot din tava)se aseaza feliile de sunculita apoi se pune un sfert din cantitatea de compozitie si adaugam ouale fierte unul langa altul pe lungimea tavii apoi punem cealalta cantitate de compozitie.


Dam tava la cuptor pentru 1 ora la foc mediu.

Sarmale cu foi de varza acra si rosii intregi decojite SunFood

Hristoa a inviat!
Va doresc un Paste fericit si binecuvintat alaturi de familie si cei dragi! Chiar daca este sarbatoare si multi dintre voi sunteti cu siguranta in familie, asa se face ca anul acesta sa petrec pastele doar cu copilul, dar nu sunt suparata ca nu este toata familia, astfel am ocazia sa ma ocup si eu putin de blog. Asa ca sa fiu in ton cu sarbatoarea va invit la niste sarmale cu foi de varza acra si rosii intregi decojite SunFood. Este o provocare lansata de Sun Food fructe si legume la care am raspuns cu drag, mai ales ca si tema este tare frumoasa.





Ingrediente
-700 gr carne pui (piept si pulpe superiare dezosate am folist eu)
-100 gr orez
-1 conseva rosii decojite intregi Sun Food
-1 legatura ceapa verde
-1 legatura mica de marar
-1 legatura mica patrunjel
-1 morcov ras
-sare, piper
-1 lingura cimbru
-100 gr apa daca este necesar la fiert
-1 varza acra


Mod de preparare

Eu prefer de fiecare daca cand fac mancare cu carne tocata sa o cumpar eu si sa o toc acasa, asa sunt sigura ce pun in farfurie. Asa ca am cuparat un piept de pui si 400 gr de pulpe dezosate care le-am tocat la robot. Orezul l-am spalat si l-am lasat in apa sa se hidrateze putin. Intre timp am spalat zarzavatul si l-am ticat marunt.  Intr-un bol am amestecat bine carnea cu orezul scurs bine de apa, verdeturile, morcovul ras, sare, piper si o lingura de bulion asta daca vreti voi.

Am ales frunzele din varza si le-am taiat marimi potrivire.Dupa care am inpachetat fiecare sarmaluta. Si uite asa una cate una gata si vasul meu s-a umplut.




Am pasat rosiile decojite cu ajutorul mixerului vertical, dar nu foarte tare , am lasat si cateva bucatele sa se vada si am turnat totul peste sarmale.Am pus putin cimbru si piper peste rosii. Daca vi se pare ca e prea putina zeama puteti aduga si putina apa.

Am dat totul la cuptor la foc mediu timp de 1 ora si 30 min , cel mai bine gustati sa fiti siguri ca este gata.

Pofta buna dragilor!

vineri, 10 aprilie 2015

Rosii umplute cu carne si legume

Va doresc dragilor sa aveti un Paste linistit si frumos alaturi de familie si cei dragi!

Se apropie sarbatoare Invierii, cred ca in casele voastre miroase a cozonaci si pasca . 
Cum in postarile anterioare v/am ademenit cu cateva retete de cozonac am zis ca astazisa va prezint varinata mea de rosii umplute, asa ca sa va aduc vara in casa. Da, stiu nu este sezonul lor si eu le-am pregatit vara trecuta, dar cum s-au adunat atat de multe retete am zis sa o iau de la un capat.



Ingrediente
-5 rosii
-400 gr carne tocata
-1 ceapa
-1 morcov mare
-1 dovlecel
-150 gr suc de rosii
-2 linguri bulion
-100 ml apa
-sare, piper
-oregano
-2 linguri parmezan pentru servit
-1 legatura ceapa verde
-2 linguri marar tocat
-2 linguri patrunjel tocat

Mod de preparare

Se spala rosiile si se taie un capacel, cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul dar atentie sa nu le spargeti. se lasa la scurs de zeama cu gura in jos.
Se curatat legumele, ceapa se taie cubulete, morcovul si dovlecelul se dau prin razatoare.
Se incinge intr-o tigaie 2 linguri de ulei si se pune ceapa la inabusit, cand s-a inmuiat se pune carnea tocata si se amesteca, se adauga legumele se pune apa si se lasa sa se inabuse cu capac 10 min. la foc mic. 
Se pune bulionul, sare, piper, oregano si verdeturile tocate si se ia de pe foc.

 Se amesteca bine.
Cu acesta se umplu rosiile se aseaza intr-un vas se toarna sucul de rosii se se dau la cuptor pentru 30 min.

Cand sunt gata se orneaza cu parmezan ras








luni, 6 aprilie 2015

cozonac floare( asemanator cu rosenkranz) framantat la masaina de paine

Un  cozonac care seamana foarte mult Rosenkranz insa eu am renuntat la caramel din morivul ca nu am oala potrivita pentru a face caramelul si coace cozonacul. Un cozonac cu aspect altfel, cu un blat pufos si cu aroma de unt. O pufosenie...



Ingredinte blat

500 g faina
150 ml lapte caldut
100 g zahar
125 g unt topit caldut
3 oua
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie si portocala sau ce arome vreti voi

jumate lingurira de sare
-1 pliculet de drojdie sau un cob care se dizolva in prelabil cu putin zahar

Umplutura
-200 gr miez nuca
-200 gr zahar
-150 gr unt moale
-jumate lingura scortisoara daca va place
-2 linguri cacao optional, am facut si fara o tura

Mod de preparare

Eu de doi ani incoace prefer varinta cea mai usoar de a face cozonaci si anume framantarea la masina de paine. Nu iti da mari batai de cap, nu transpiri, nu obosesti si in plus poti face alta activitate intre timp:)  si procedeul e tare simplu: se pune in cuva de la masina de paine, ouale batute sau intregi:) laptele caldut, untul topit, sare, coaja de lamaie si portocala, zaharul. faina si un pliculet de drojdie sau drojdia de bere dizolvata cu zahar. Se porneste masina la functia framntare si dospire si gata!

Umplutura: miezul de nuca se farama la robot apoi se amesteca cu zaharul, scortisoara.

Cand aluatul este gata dospit se pune pe suprafata de luctu unsa cu putin ulei si se intinde o foaie sub forma unui dreptunghi. Se unge cu untul topit la temperatura camerei si se presoara nuca.( o portiune mica am uns-o cu alta umplutura ramasa de la primul cozonac in care era pus si cacao. Se ruleaza apoi o taie in 6-7 bucati egale, in functie de marimea tavii( da egale sa fie, eu am taiat una un pic mai mare si a iesit din tava:)

Se pune ficare bucata, in picioare  in forma de floare, in tava se mai lasa sa cresca putin si se da la cuptor pentru 35-40 min.

Paste fericit!!!!



joi, 2 aprilie 2015

naut cu garam masala( reteta de post)


Acesta reteta a fost dragoste la prima vedere:) si de atunci o tot fac. Pote fi consumata ca fel principal in timpul postului dar ca si garnitura la carne.
combinatia de arome fac ca acesta reteta sa aibe un gust bogat .
Condimentele le am de la mama lor de acasa:) eh am un frate care stie cat de mult apreciez eu aromele.
si sa va arat cateva poze cum arata un mini supermarket de cartier la ei:)) mai mult ce cateva rafturi plin de arome...si spuneti si mie ce sa aleg? Multumesc fatimiu de poze si incurcatura:))




deci voi ce ziceti ?



Ingrediente

-500 gr naut fiert
-1 ceapa mare
-4 catei de usturoi
-2 cm ghimbir
-1 lingurita  rasa turmenic
1-1/2 lingurita garam masala
-zeama de la jumatate de lamaie . 
-1/2 lingurita coriandru macinat
-3-4 linguri ulei
daca o facti in afara postului puteti pune si 1 lingura de unt
-150 ml suc de rosii
-200 ml apa in care a fiert nautul
-putin condiment picant adica dupa gust

mod de preparare

Nautul se pune peste noapte la inmuiat apoi la fiert. Pentru a scurta timpul de fierbere eu il pun la oala sub presiune asta dupa ce am schimbat un rand de apa. Il fierb 30 min si apoi il scurg de apa , nu inainte de a pastra putina pentru sos.
Ceapa si usturoiul il tai cubulete, ghimbitul se curata si de da prin razatoarea mica. 


Se incinge o tigaie, se pune ulei si apoi ceapa, usturoiul si ghimbirul, se inabuse la foc mic , se adauga si corinadru macinat. ca sa nu se arda ceapa puteti adauga ptina apa din care a fiert nautul. 



Cand este gata ceapa se pune nautul fiert , sucul de rosii si putina apa, lichidul trebuie sa fie cat nautul.
Se lasa sa fierba 5 min, apoi se adauga sare, garam masala, zeama de lamaie , sare  si condiment picant. Mai lasam sa deac cateva clocote si luam de pe foc.





Pofta buna!