articole

luni, 6 aprilie 2015

cozonac floare( asemanator cu rosenkranz) framantat la masaina de paine

Un  cozonac care seamana foarte mult Rosenkranz insa eu am renuntat la caramel din morivul ca nu am oala potrivita pentru a face caramelul si coace cozonacul. Un cozonac cu aspect altfel, cu un blat pufos si cu aroma de unt. O pufosenie...



Ingredinte blat

500 g faina
150 ml lapte caldut
100 g zahar
125 g unt topit caldut
3 oua
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie si portocala sau ce arome vreti voi

jumate lingurira de sare
-1 pliculet de drojdie sau un cob care se dizolva in prelabil cu putin zahar

Umplutura
-200 gr miez nuca
-200 gr zahar
-150 gr unt moale
-jumate lingura scortisoara daca va place
-2 linguri cacao optional, am facut si fara o tura

Mod de preparare

Eu de doi ani incoace prefer varinta cea mai usoar de a face cozonaci si anume framantarea la masina de paine. Nu iti da mari batai de cap, nu transpiri, nu obosesti si in plus poti face alta activitate intre timp:)  si procedeul e tare simplu: se pune in cuva de la masina de paine, ouale batute sau intregi:) laptele caldut, untul topit, sare, coaja de lamaie si portocala, zaharul. faina si un pliculet de drojdie sau drojdia de bere dizolvata cu zahar. Se porneste masina la functia framntare si dospire si gata!

Umplutura: miezul de nuca se farama la robot apoi se amesteca cu zaharul, scortisoara.

Cand aluatul este gata dospit se pune pe suprafata de luctu unsa cu putin ulei si se intinde o foaie sub forma unui dreptunghi. Se unge cu untul topit la temperatura camerei si se presoara nuca.( o portiune mica am uns-o cu alta umplutura ramasa de la primul cozonac in care era pus si cacao. Se ruleaza apoi o taie in 6-7 bucati egale, in functie de marimea tavii( da egale sa fie, eu am taiat una un pic mai mare si a iesit din tava:)

Se pune ficare bucata, in picioare  in forma de floare, in tava se mai lasa sa cresca putin si se da la cuptor pentru 35-40 min.

Paste fericit!!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu