articole

sâmbătă, 23 mai 2015

Prajitura cu capsuni si crema de branza

Este cea mai fumoasa parte a anului daca ma intrebati pe mine si asta pentru ca sunt capsuni in piete cu gust de capsuni. Iar cu aceste bunanatati orice ai face toatul iese absolut divin. Pentru zilele astea  va invit sa faceti o reteta rapida de prajitura cu capsuni.






Ingrediente
blat
-4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina

crema:
-1 kg branza de vaci de la Lidl am cumparat eu
-200 gr zahar
-zeama de la o lamaie
 voi puteti pune in crema capsuni ~ 200 gr eu nu am pus pentru ca al meu bebe nu mananca capsuni
- 1 plic gelatina de 15 gr

decor
200 gr capsuni
-1 plic gelatina 10 gr
-sirop 200 apa 150 zahar

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 C. Separat se bat albusurile cu putina sare pana se intaresc apoi se adauga treptat zaharul dupa care ouale. Se amesteca cu faina cate o lingura pana ce se incorporeaza toata cantitatea de faina. Se pune totul intr-o tava de 20 cm diametru si se coace timp de 30 min.
Se lasa sa seraceasca.
Se pune la fiert siropul 200 apa si 150 zahar. Se lasa sa se raceasca dupace fierbe cateva minute.

Crema: Se amesteca crema de branza cu zahar si seama de la lamaie, aici puteti pune si capsunile taiate . Gelatina se fidrateaza apoi se topeste pe bai de abur. Peste gelatina topita se pun cateva linguri din crema de branza, pentru a aduce la aceasi temperatura gelatina, apoi se toarna peste branza si se amesteca energic.

Blatul racit se taie in doua. Peste primul blat se pune crema dupa care cel de al doilea blat. Se da la frigider.

Decor: Capsunile se taie felii. Gelatina se hidrateaza si si se topeste pe baie de abur( urmati instructiunile de pe pachet) 

Se scoate de la frigider prajitura, se insiropeaza blatul cu cateva linguri din sirop, apoi se pun capsunile. Gelatina se amesteca cu sirop si se da la congelator pentru cateva minute ca sa se mai ingroase putin. Dupa care se toarna peste capsuni. Se lasa la frigider pentru cel putin 2-3 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu