articole

sâmbătă, 10 octombrie 2015

Minitarte cu crusta de migdale si crema de ciocolata

Iubesc tartele mai ales cele dulci cu umplutura de ciocolata. Dar cine nu le iubeste? iar daca ciocolata este combinata cu o crustra fina de migdale nici nu ai cum sa ai rezisti:)
Eu prefer varinta simpla de a face aluatul de tare , fara ou, mi se par mai fragede. Ingredinetele sunt putine rezultatul va las pe voi sa il confirmati:)









ingrediente 
- 100 gr unt
-100 gr midgale macinate la dobot
-100 gr faina daca e necerar puteti aduga inca o lingura doua
-1 lingurita zahar sau o lingurita de zahar vanilat


Crema
-200 gr ciocolata amaruie, minim 50% cacao
-300  ml frisca
-4 migdale pentru decor

Mod de preparare

Se pun la robotul de bucatarie migdalele si se maruntesc pana obtinem o faina fina. Apoi se aduga faina si mixeaza de cateva ori si untul rece taie cubulete, zaharul. Acum puteti adauga si un ou insa adaugati inca 50 gr faina in plus. Se scoate aluatul din robot se pune intr-o folie si se da la frigider pentru 30 min. Dupa care se scoate se intinde o foaie ( am intins intre doua folii ) si se decupeaza cu ajutorui unui pahar. Se aseaza in forme de briose se inteapa de cateva ori cu furculita si se coc , la cuptorul incins in prealabil la 180C timp de 15 min. Se lasa sa se raceasca .


Crema: Pune frisca intr-un vas pe foc, cand e fierbinte se adauga ciocolata taiata marunt iar cand s-a topit se ia de pe foc si se lasa sa te tempereze.

Se umplu formele cu crema iar dupa se s-au intarit la frigider se orneaza cu bucati de migdale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu