articole

marți, 8 noiembrie 2016

Prajitura cu iaurt si jeleu de piersici

Cea mai simpla prajitura, cel mai des facuta, cea mai apreciata si sicer una din cele mai ieftine.


Ingrediente
 blat
-2-3 oua depinde de marime
-3 linguri faina
-3 zahar
-esenta de vanilie
crema
-400 gr iaurt
-200 ml frisca
-1 gelatina  zeama de la o lamaie
-200 gr zahar

jeleu
-1 borcan compot cu caise
-1 gelatina

Mod de preparare

Se bat ouale intregi spuma pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga treptat zaharul iar la final faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, 30cm tava, se toarna compozitia si se coace la 180 C timp de 25 min.

Se amesteza iaurtul cu  zaharul. Frisca se bate bine. 
Gelatina se pune la hidratat cu apa dupa care se topeste pe baie de abur. Se amesteca gelatina cu iaurtul apoi cu frisca.
Se la la frigider pentru 2 ore
Jeleu

Se mixeaza caisele fara suc cu un mixer verrical, se adauga 100 ml de compot, gelatina se prepara conform instructiunilor se amesteca cu pulpa. 
Se toarna peste iaurt si se lasa la frigider pana se intareste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu