articole

vineri, 17 februarie 2017

Briose cu banane si nuca de cocos

Ce faci cand ai banane care sunt bune de aruncat cum spun unuii?...chec sau briose. Eu ador briosele iar in combinatie cu o crema cu putina nuca de cocos ies un deliciu.

Ingrediente:

2 banane coapte 
-80 gr unt
-180 gr zahar
-180 gr faina
-1 praf de copt
-3 linguri nuca de cocos
-esenta de vanilie

Crema
-150 gr zahar
150 gr unt
esenta vanilie
-nuca de cocos

Mod de preparare\

Facem un piure din banane apoi adaugam ouale, zaharul, untul topit, nuca de cocos si amestecam bine, adaugam faina cernuta cu praf de copt . Compozitia obtinuta se toarna in forme de briose si se coc 35 min.
 Intre timp facem crema din  zahar cu unt la temperatura camerei, amestecam cu un mixer pana devine o crema aerata.
Briosele racite se ung cu crema de unt si se trec prin nuca de cocos.



duminică, 12 februarie 2017

Briose cu afine

Pana acum nu am facut prea multe dulcegarii cu afine cred ca vreo doua retete , un tort la rece cu mascarpone , caise si afine si  o prajitura cu iaurt si afine. Cu siguranata aveti si voi reteta voastra favorita de briose cu afine, eu am incercat prima data acesta reteta si a fost pe placul meu asa ca v-o impartasesc si voua cu drag.


Ingurediente
-3 oua
-1 ceasca iaurt/ chefir am folosit eu
-1 ceasca zahar
-3 cesti faina
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
-1 ceasca afine proaspere/cogelate
-1/2 ceasca ulei
-vanilie

Mod de preparare

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul , chefirul l-am amesteca cu bicarbonatul si l-am lasat cateva min., peste oua se adauga uleiul si mixam putin dupa care chefirul , faina si vanilia, la final punem afinele. Se pune in aluatul in forme de briose si se coc 25 min.


marți, 7 februarie 2017

Salata cu macrou in ulei si rucola

O idee simpla de salata, buna de luat la servici sau de facut pentru acasa atunci cand vreti ceva rapid si fara mari batatai de cap.

Ingrediente
-1 cutie rucola
-1 cutie fasole rosie
-1cutie porumb
- mana de rosii cherry
-2 conserve macrou in ulei
-ulei , sare

Modul de preparare 
 Ar fi ceva de spus ?😀 nop... se amesteca legumele si se manaca atunci ca va este foame 😏 O zi buna sa aveti dragilor


Tort trio de ciocolata

Reteta am facut cu doi ani in urma insa am uita sa postez rezeta. Astazi rasfoind albumul cu poze am descoperit un tort dragut si cicolatos care nu a fost publicat pe blog. Reteta ai apartine Jamilei, a fost inscrisa la un concurs pe situl https://jamilacuisine.ro.

Ingrediente

Blat:
-65 gr faina
-60 gr zahar
60 gr unt\
-20 gr cacao
-12 ml lapte batut
-1 ou
-praf de copt
sare

Crema1
Mousse ciocolata amaruie:
300 gr ciocolata amaruie
-200 frisca
-50 ml apa
-40 gr unt
- 5 gr gelatina

Crema 2
Mousse ciocolata cu lapte
-300 gr ciocolata cu lapte
-200 ml frisca\
-50 ml apa
-40 gr unt
-5 gr gelatina

Crema n3
Mousse ciocolata alba
-300ciocolata alba
-200 ml frisca
-50 ml apa
-40 gr unt
-5 gr gelatina

Mod de preparare

Fiind reteta Jamilei cred ca ar fi nedrept sa ai public reteta pas cu pas asa ca va invit pe pagina ei si   urmati instructiunile de preparare.

Cu drag pentru voi, Naty

sâmbătă, 4 februarie 2017

Ardei umpluti cu linte

De la un timp este reteta mea preferata de ardei umpluti .


ingredinte

-14 ardei
-150 gr orez
-1 ceasca linte
-500 gr ciuperci
-1 morcov
-1 dovlecel
-1 ceapa mare
-marar si patrunjel
-sare si piper
-200-300 ml suc de rosii

Mod de preparare

Ardeii i-am avut in borcan, pusi pe iarna. Reteta mamei inca nu am facut-o asa ca nu ma pot lauda , insa puteti sa faceti cu ardei prospeti si sunt la fel de deliciosi.

Orezul se spala bine. Lintea se pune la umflat 15 de ora spoi la fiert. Se schimba cateva ape. Timpul de fierbere variaza.

Ciupercile si dovlecelul se taie cuburi, morcovul se da prin razatoare . Se pune un pic de ulei in tigaie si se dauga ciupercile, Se soteaza apoi se adauga , morcovul si 250 ml de apa cand fierbe se pune orezul, sare iar la jumatea fierberii dovlecelul. Orezul nu trebuie sa l fierbieti pana este gata. Se aduaga apoi ceapa, verdeata  tocata marunt si  piper.

Se adauga lintea si se amesteca usor. Cu aceasta se umplu ardeii. Se pun intr-un vas se adauga   suc  de rosii si se lasa la cuptor 20-30 min la foc mic.