articole

sâmbătă, 4 februarie 2017

Ardei umpluti cu linte

De la un timp este reteta mea preferata de ardei umpluti .


ingredinte

-14 ardei
-150 gr orez
-1 ceasca linte
-500 gr ciuperci
-1 morcov
-1 dovlecel
-1 ceapa mare
-marar si patrunjel
-sare si piper
-200-300 ml suc de rosii

Mod de preparare

Ardeii i-am avut in borcan, pusi pe iarna. Reteta mamei inca nu am facut-o asa ca nu ma pot lauda , insa puteti sa faceti cu ardei prospeti si sunt la fel de deliciosi.

Orezul se spala bine. Lintea se pune la umflat 15 de ora spoi la fiert. Se schimba cateva ape. Timpul de fierbere variaza.

Ciupercile si dovlecelul se taie cuburi, morcovul se da prin razatoare . Se pune un pic de ulei in tigaie si se dauga ciupercile, Se soteaza apoi se adauga , morcovul si 250 ml de apa cand fierbe se pune orezul, sare iar la jumatea fierberii dovlecelul. Orezul nu trebuie sa l fierbieti pana este gata. Se aduaga apoi ceapa, verdeata  tocata marunt si  piper.

Se adauga lintea si se amesteca usor. Cu aceasta se umplu ardeii. Se pun intr-un vas se adauga   suc  de rosii si se lasa la cuptor 20-30 min la foc mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu