articole

vineri, 28 aprilie 2017

Tarta cu crema de ciocolata si jeleu cu fructe de padure

Hristos a inviat!

Cum ati petrecut sarbatorile de Paste? 

Pentru week end va propun o reteta simpla de tarta cu ciocolata si fructe de padure

Ingrediente:


Blat
- 100 gr unt
- 200 faina 
-o lingura apa rece



Crema 
-400 ml lapte 
-3 galbenusuri 
-o lingura amidon , 
-150 gr.zahar 
-200 gr ciocolata



Jeleu cu fructe de padure 
150 gr fructe padure congelate 
- un plic de gelatina 
-o lingura zahar

Mod de preparare

Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie, pun untul rece taiat cuburi si faina mixez de cateva ori, adaug o lingura de apa rece, iarasi cateva impulsuri si gata. Intind blatul in tava de tarta sau tort si dau la rece 30 min. Stiu, regula ar fi sa pui aluatul la rece dupa care sa il intinzi, eu am facut si asa si asa si nu am vazut diferenta, daca este una va rog sa imi spuneti si mie:D

Inainte sa il bag la cuptorul incins la 180 C fac gauri cu furculita si dau tarta la cuptor pana capata o culoare  rumena aproximativ 10 min dureaza. 

Intre timp pregatesc crema, pun laptele la foc, bat cele 3 galbenusuri cu zaharul adaug amidonul si cateva linguri de lapte rece, torn peste laptele cald si il pun pe foc amestecand continuu, cand se ingroase si da cateva clocote, pun ciocolata rupta bucati si o dau deoparte. Amestec bine sa se topeasca apoi pun o folie pentru a nu prinde crusta.

Cand e tarta gata si crema calduta spre rece :P o pun peste alautul copt si o dau la rece pana fac jeleul.

Aici e si mai simplu fructele congelate le pun intr-un vas peste o lingura de zahar , las sa dea un clocot si  iau de pe foc. Gelatina o hidratez conform instructiunilor o topesc pe baie de abur apoi o adaug peste fructe, amestec usor si o adaug peste crema de ciocolata. 

Dupa cateva ore tarta e gata de servit.

Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu